Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РисРис
05 Окт.
Рисът е едно от най-красивите горски животни. Въпреки че е едър хищник, рисът е много близък до домашната котка. Съществуват четири вида рисове - обикновен, канадски, рижав и испански.
ВълкВълк
05 Окт.
Вълкът е едно от най-популярните горски животни. Той е известен като санитар на гората, тъй като унищожава предимно слабите и болни животни. Въпреки това се случва да се налага отстрел на вълци, ако станат прекалено агресивни.
ТигърТигър
05 Окт.
Тигърът е едър хищник от семейство Котки, който е известен с високия си интелект и красивия си външен вид. В много циркове по света се представя дресура на Тигри, която е много атрактивна.
Сляпо КучеСляпо Куче
21 Септ.
Сляпо куче не е израз само за куче, загубило зрението си, но е и име за вид бозайник, подобен на къртицата, също вредител по селскостопанските насаждения.
ПиявициПиявици
29 Юли
Пиявиците предизвикват неприятни асоциации, защото са свързани с представа за изсмукване на кръв. Въпреки това хилядолетия назад тази гадинка се е ползвала с лечебна цел, като през Средните векове е достигнала своя връх в медицинската практика.
КаролинкаКаролинка
04 Юни
Една от най-красивите патици, известна още като патица булка заради красотата на оперението си, е Каролинката. Класификация на Каролинка. Хранене и размножаване на Каролинка.
НоркаНорка
02 Юни
В дивата природа има животно с красива козина и хладен нрав, което някои хора опитват да превърнат в домашен любимец, защото е пухкаво и изглежда мъничко и сладко. Нарича се норка.
МандаринкаМандаринка
26 Май
Патица мандаринка. Мандаринова птица. Хранене на патица мандаринка. Поведение на патица мандаринка.
ОхлювиОхлюви
15 Април
В детските приказки много се разказва за животните, които носят къщичката на гърба си. Затова от рано се сблъскваме с най-важната информация за животински вид като охлюва.
Гол ОхлювГол Охлюв
11 Март
Свикнали сме да чуваме по адрес на някои хора епитета плужек като описание на определени не много привлекателни черти на характера. Ако направим справка, веднага разбираме, че плужек е друго наименование на голия охлюв, който е сухоземно мекотело.