Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
Дъждовен червейДиви ЖивотниДъждовен червей
09 Септ.
Илияна Ангелова
Маймуни капуциниДиви ЖивотниМаймуни капуцини
08 Септ.
Илияна Ангелова
Антилопа канаДиви ЖивотниАнтилопа кана
04 Септ.
Илияна Ангелова
ГибониГибониВ голямото семейство на маймуните гибоните се отличават като най-бързите и пъргави от всички бозайници. История на гибоните. Класификация на гибоните. Поведение и начин на живот на гибоните.
Американски заекАмерикански заекЗайците са огромно семейство. Има диви видове, от които произлизат питомните зайци, има декоративни зайчета, най-милите и сладки домашни любимци. Много любопитен за любителите на зайците е американският заек.
Най-едрите животни на планетатаНай-едрите животни на планетатаТези животни са поредно доказателство за уникалната планета, в която живеем. Те са най-едрите животни на планетата, които изумяват с размери и характеристики.
Тамарини - всичко за дребните маймункиТамарини - всичко за дребните маймункиНай-удивителните животински и растителни видове ни предлага Южна Америка. Именно в тази част на Новия свят, в гъстите тропически гори живее забележително създание, наречено тамарин.
Северен еленСеверен еленЖивотното, което не се страхува от студа и може да живее в най-студените места на Земята, да гази най-дълбокия сняг и да стъпва без да се пързаля по най-заледените участъци, е Северният елен, наричан още Карибу.
Всичко, което трябва да знаете за дивите свинеВсичко, което трябва да знаете за дивите свинеДивите прасета са родственик на домашното прасе. Къде живеят дивите прасета? Какво трябва да знаем за живота на дивото прасе?
За лосовете от А до ЯЗа лосовете от А до ЯЛосът е животно, което наричат владетел на гората. Лосът има дълги крака, но те му придават тромав вид. С тях обаче може да се пребори с цяла вълча глутница. Това странно на вид животно с гърбица и дълга глава.
Американски енотАмерикански енотАмериканските еноти, наричани още миещи мечета, толкова са навлезли в живота на хората по света и толкова ги изумяват със способностите си, че образът им е вдъхновил редица персонажи в кино индустрията.
Най-бързите животни в светаНай-бързите животни в светаПриродата ни е подарила удивителен животински свят, който е не само красив, но и се отличава със своите индивидуални особености. Някои от най-бързите животните тичат невероятно бързо.
КамилиКамилиНаричат камилата корабът на пустинята. Едва ли може да се намери по-точно определение за това уникално животно, което свързваме с безкрайното пясъчно море. Камилата е безценното и единствено средство за придвижване на човека през пясъчните дюни.