Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Див ЗаекДиви ЖивотниДив Заек
13 Окт.
Нина Норд
ЖирафДиви ЖивотниЖираф
13 Окт.
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЯзовецЯзовец
06 Окт.
Язовецът е много чисто животно. Язовец може да бъде прогонен от дома си само от лисица. Любима храна за язовеца са му земните червеи.
ТаралежТаралеж
05 Окт.
Таралежът е горско животинче, известно с острите си бодли, които му служат за предпазване от хищници. Таралежите са много полезни, защото унищожават змиите.
РисРис
05 Окт.
Рисът е едно от най-красивите горски животни. Въпреки че е едър хищник, рисът е много близък до домашната котка. Съществуват четири вида рисове - обикновен, канадски, рижав и испански.
ВълкВълк
05 Окт.
Вълкът е едно от най-популярните горски животни. Вълците не само вият, те ръмжат, скимтят, дори лаят. В Япония вече не съществуват вълци.
ТигърТигър
05 Окт.
Тигърът е едър хищник от семейство Котки, който е известен с високия си интелект и красивия си външен вид. Любопитни факти за тигъра.
Сляпо КучеСляпо Куче
21 Септ.
Сляпо куче не е израз само за куче, загубило зрението си, но е и име за вид бозайник, подобен на къртицата, също вредител по селскостопанските насаждения.
ПиявициПиявици
29 Юли
Пиявиците предизвикват неприятни асоциации, защото са свързани с представа за изсмукване на кръв. Въпреки това хилядолетия назад тази гадинка се е ползвала с лечебна цел, като през Средните векове е достигнала своя връх в медицинската практика.
КаролинкаКаролинка
04 Юни
Една от най-красивите патици, известна още като патица булка заради красотата на оперението си, е Каролинката. Класификация на Каролинка. Хранене и размножаване на Каролинка.
НоркаНорка
02 Юни
В дивата природа има животно с красива козина и хладен нрав, което някои хора опитват да превърнат в домашен любимец, защото е пухкаво и изглежда мъничко и сладко. Нарича се норка.
МандаринкаМандаринка
26 Май
Патица мандаринка. Мандаринова птица. Хранене на патица мандаринка. Поведение на патица мандаринка.
ОхлювиОхлюви
15 Април
В детските приказки много се разказва за животните, които носят къщичката на гърба си. Затова от рано се сблъскваме с най-важната информация за животински вид като охлюва.
Гол ОхлювГол Охлюв
11 Март
Свикнали сме да чуваме по адрес на някои хора епитета плужек като описание на определени не много привлекателни черти на характера. Ако направим справка, веднага разбираме, че плужек е друго наименование на голия охлюв, който е сухоземно мекотело.
СръндакСръндак
09 Март
Думата сръндак е по-рядко използваната за вида животно, което назовава. Местообитание на сръндака. Хранене на сръндак. Поведение на сръндака.