Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Видове маймуни и техните особеностиВидове маймуни и техните особеностиМаймуните са едни от най-обичаните животни в света заради приятелския си и игрив характер. Има два основни вида маймуни и различни подвидове според тях. Вижте кои са видовете маймуни и техните особености.
Кои са морските бозайници?Кои са морските бозайници?Морските бозайници са уникални животни, които принадлежат на отделна група, отличаваща се с голямо разнообразие, както по формата на самите представители, така и по размерите им. Нека се запознаем с различните видове морски бозайници.
Най-вредните за хората насекомиНай-вредните за хората насекомиПовечето от хората се страхуват от насекомите, което е напълно оправдано, имайки предвид, че голяма част от тях са наистина много опасни. Кои са най-вредните насекоми за човека?
ВаларуВаларуКогато наблюдаваме торбестите бозайници и на първо място сред тях кенгурата, чиято родина е Австралия, оставаме удивени от мъдростта на природата, създала такива уникални създания. А какво знаем за валару?
Пеперуда Нощно пауново окоПеперуда Нощно пауново окоНощното пауново око е невероятно красива пеперуда, която носи и доста интересно име, поради окраската на крилете, която прилича на очи. Древните римляни дори са смятали, че пеперудите реално са произхождали от красивите цветове.
Видове дивечи и техните характеристикиВидове дивечи и техните характеристикиВидът и обхватът на животните, ловени за храна, варират в различните части на света. Какви са видовете дивеч и техните характеристики?
Видове елени и техните характеристикиВидове елени и техните характеристикиЕлените са едни от най-впечатляващите чифтокопитни животни на Планетата. Съществуват над 100 вида елени. За съжаление, на много места те се превръщат в мишена за ловците. Видове елени и техните характеристики.
Канибализъм при животнитеКанибализъм при животнитеПонятието канибализъм идва от думата каниба, като именно така в Древността са били наричани племената, които са изяждали враговете си след битките. На какво се дължи канибализмът при животните.
10 любопитни факта за птицечовките10 любопитни факта за птицечовкитеПтицечовките са доста забавни животни. В миналото птицечовките са били едни от бозайниците-гиганти. Ето още 10 любопитни факта за птицечовките, които ще ви заинтригуват.
ОлингоОлингоЕкзотичните животни винаги са предизвиквали обясним интерес и любопитство, защото досегът до тях на хората от Стария свят е невъзможен извън местата, които обитават. Затова запознаването с тях макар и отдалече ще задоволи интереса.