Miau.bg»Статии»Животински Свят
Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Земна ПчелаНасекомиЗемна Пчела
16 Февр.
Илияна Ангелова
Щипалка (Ухолазка)НасекомиЩипалка (Ухолазка)
12 Февр.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Испанска МухаИспанска Муха
08 Февр.
Испанската муха (Lytta vesicatoria) е вид бръмбар от семейство мехурести бръмбари (Meloidae). Испанската муха е малко насекомо с дължина около 10-15 мм и тегло около 0. 1 грама.
Сребърна ЛисицаСребърна Лисица
08 Февр.
Сребърната лисица е средно голямо животно с дължина на тялото от 45 до 90 см и дължина на опашката от 30 до 55 см. Козината на сребърната лисица е много разнообразна и може да варира от почти черно до почти бяло.
Най-малките птици в светаНай-малките птици в света
07 Февр.
Птиците са гръбначни животни, известни със своята адаптивност и способност за оцеляване в дивата среда. Кои са най-малките видове птици в света?
Кои са мигриращите птици?Кои са мигриращите птици?
05 Февр.
Миграцията на птиците представлява едно от най-удивителните и впечатляващи явления в природата. Кои птици мигрират? Мигриращи видове птици.
Сива КатерицаСива Катерица
29 Януари
Сред хорската популация най-често се забелязва сивата катерица, която има два основни вида - източна и западна сива катерица. Какво трябва да знаем за сивата катерица?
ХомякХомяк
29 Януари
Хомякът се среща в дивата природа. Какво трябва да знаем за хомяка. Къде живее хомякът? С какво се храни хомякът? Кои са враговете на хомяка.
Диетата на домашна жабаДиетата на домашна жаба
15 Януари
Правилното хранене на жабите е от основно значение за цялостното им здраве, растеж и дълголетие. От сухоземни до водни видове, диетата на всяка жаба изисква внимателно обмисляне и адаптиране. Как да храним домашна жаба?
Какво да правим, ако ни ухапе лисица?Какво да правим, ако ни ухапе лисица?
15 Януари
Какво да правим, ако ни ухапе лисица. Първа помощ при ухапване от лисица. Как да си помогнем след ухапване от лисица? Какво да правим, ако ни нападне лисица?
Африканска Жаба ДжуджеАфриканска Жаба Джудже
10 Януари
Джудже или още африканска жаба джудже е вид жаба, популярна в западна Африка. Тя е известна със своя голям размер и необичайния си външен вид. Външни характеристики на африканската жаба джудже.
Гренландски КитГренландски Кит
08 Януари
Гренландските китове някога са обитавали океаните на цялото Северно полукълбо. През последните 100 години популацията на гренландски китове е силно намаляла. Сега гренландските китове обитават Северния ледовит океан и свързаните с него морета.