Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
МуфлонДиви ЖивотниМуфлон
19 Септ.
Илияна Ангелова
ЗубърДиви ЖивотниЗубър
18 Септ.
Илияна Ангелова
Голяма пандаГоляма пандаЕдно черно-бяло тромаво животно, приличащо на плюшено мече, шества по света. Това е голямата панда. Голяма панда - характеристики, начин на хранене и любопитни факти.
Димен ЛеопардДимен Леопард
16 Септ.
Нина 2
Димен Леопард е красив хищник, който е застрашен от изчезване и заради това ловът му е забранен. Димен Леопард е с мускулесто, но грациозно тяло. С какво се храни Димен Леопард?
За мангустите от А до ЯЗа мангустите от А до ЯАко разглеждаме пухкавата мангуста, сгушена в нейната уютна дупка, тя изглежда сладко и безобидно създание. Мангустата обаче е безпощаден хищник. Характеристики на мангустата.
Златист чакалЗлатист чакалАнтичният бог на подземното царство в древен Египет Анубис е изобразяван с глава на чакал и тяло на човек. Това говори за интереса, предизвикван от това животно у хората в дълбока древност.
За павианите от А до ЯЗа павианите от А до ЯНие, хората, обичаме да се сравняваме с животните, откривайки свои качества с тях. Особено сме близки с маймуните и сравненията с тях са доста любопитни. По какво толкова си приличат павианите и хората?
Кои са най-големите влечугиКои са най-големите влечугиВъзприемаме влечугите като страшни животни сами по себе си. А представете си, ако са гигантски? Подбрали сме няколко от най-големите влечуги на планетата. Нека видим кои са те!
Бонго - всичко за антилопатаБонго - всичко за антилопатаАнтилопите са горските кралици на Африка. Сред тях видът бонго е най-едрата и колоритна антилопа, обитаваща горите на Западна и Източна Африка. Научете всичко за антилопата бонго!
Риба Морска коткаРиба Морска коткаОпасна ли е морската котка? Какво трябва да знаем за рибата морска котка? Къде се крие морската котка?
Дъждовен червейДъждовен червейЧервеите са изключително издръжливи същества. Какво трябва да знаем за живота на дъждовни червеи, наричани още земни червеи?
Нощни пеперудиНощни пеперудиЕфирност, лекота, изключително нежна структура на крилата и ненадмината красота в багрите и шарките са все характеристики на нощните пеперуди. Тези създания са така красиви, че природата е решила да ни заобикалят.