Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Риба Джон ДориРиба Джон Дори
19 Ноем.
Нина 2
Джон Дори, известна още като рибата на Свети Петър или Светипетрова риба, е прочута сред рибарите от цял свят. Французите я наричат Сен Пиер, а в цял свят до днес се разказва легендата за тази риба и Свети Петър.
Червен ангъчЧервен ангъчЕдин много разпространен вид в Северното полукълбо е дивата патица. Тя е постоянен прелетен и ловен обект. Сред огромното разнообразие от диви патици има и такива, които са редки и са под защита на закона като червен ангъч.
Паку - рибата с човешки зъбиПаку - рибата с човешки зъбиКазват, че едно от най-странните неща на планетата е риба на име Паку. Типичният воден обитател е интересен с една любопитна характеристика. Паку има зъби като на човека. Това я прави нестандартна риба. Паку произхожда от пираните и се води вид пираня.
ДукерДукерВ тропическите гори на Африка живее плахо животно, което на езика на местните африкански племена се нарича гмурец. Това животно е дукерът.
КинкажуКинкажуДъждовните гори на Централна и Южна Америка крият загадъчни и екзотични създания. Такова е кинкажу. Зад странното название се крие нощно животинче, което прилича едновременно на маймунче и мече.
Листовиден Морски ДраконЛистовиден Морски Дракон
06 Ноем.
Нина 2
Листовиден морски дракон е много интересна риба, която на практика прилича на морско конче, украсено с дълги тесни листа. Листовиден морски дракон прилича на плуващо водорасло и е изключително привлекателно за подводните фотографи.
СайгаСайгаНе в тайгата, а в сухите степи на Монголия и в полупустините на Азия живее животно, наричано сайга. Сайгата е вид антилопа. Сайгата е много интересно животно.
Антилопа БушбокАнтилопа БушбокЖивотните в Африка са едни от най-интересни и дори странни за нас, тъй като за някои от тях дори не сме чували. Богатството на животинския свят на този континент е огромно. Към него спада и антилопа бушбок.
Сайга - какво трябва да знаем за животнотото?Сайга - какво трябва да знаем за животнотото?Сайгата е едър чифтокопитен бозайник, който спада към семейството на Кухороги. Днес е известен и с името стенна антилопа, като за съжаление животното е застрашено от изчезване.
Китайска Летяща ЖабаКитайска Летяща Жаба
02 Ноем.
Нина 2
Китайска Летяща Жаба е изключително интересно животно, което е открито сравнително неотдавна за науката. Китайска Летяща Жаба все още е слабо изследвана и не се знае много за начина на живот на тези същества.