Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Мухи - какво не знаем за удивителните насекоми?Мухи - какво не знаем за удивителните насекоми?Мухите са навсякъде около нас. Свикнали сме да гледаме на мухите като на вредите. Но знаете ли, че има и много ползи от мухите? Вижте интересни факти за мухите, които вероятно не знаете.
Дива коза - всичко за чифтокопитното животноДива коза - всичко за чифтокопитното животноДивата коза живее по планинските склонове. Тя е чифтокопитно животно. Вижте още факти за разпространението и начина на живот на дивата коза.
ШимпанзеШимпанзеШимпанзетата са сред най-интересните примати. Почти 97 процента от нашето и тяхното ДНК съвпадат. Сред маймуните има видове, с които сме почти идентични. Сред тях се открояват шимпанзетата.
Животински видове, застрашени от изчезванеЖивотински видове, застрашени от изчезванеХората представляват най-голямата заплаха за оцеляването на застрашените видове животни. Вижте кои са някои от животните, застрашени от изчезване и причините за това.
За чакала от А до ЯЗа чакала от А до ЯВ митологичните представи на народа ни чакалът заема доста важно място. Това се дължи на факта, че този близък родственик на вълка има добре представена популация в България.
Орангутан - всичко за човекоподобната маймунаОрангутан - всичко за човекоподобната маймунаОрангутаните са толкова близки до човека. Какво трябва да знаем за тези невероятни създания. Светът на орангутаните ще ви изненада и впечатли.
Какво трябва да знаем за октоподитеКакво трябва да знаем за октоподитеКакво знаем за октоподите? Дълбините на моретата и океаните крият наистина изумителни създания. Октоподите са сред най-невероятните животни на планетата.
Всичко за животното ламаВсичко за животното ламаКъм рода на ламите се включват още освен дивите гуанако и алпаката. Основната разлика между ламата и камилата е липсата на гърбица при ламата. Женските лами не са използвани за превоз, нито ги доят. Те са само за размножаване.
Най-големите бозайници на планетатаНай-големите бозайници на планетатаВсички обичаме малки и сладки домашни любимци. Но знаете ли кои са най-големите бозайници на планетата?
Какво не знаем за КосаткитеКакво не знаем за КосаткитеКосатките са хищници, които дебнат своята плячка във водната шир. Косатките са много интересни животни.