miau.bg»Статии»Животински Свят
Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За прилепите от А до ЯЗа прилепите от А до Я
18 Април
Едва ли има животно, около което да витаят повече легенди, мистерии и слухове, отколкото около прилепите. Къде живеят прилепите и с какво се хранят. Кои са прилепите-вампири?
Бобър - всичко за симпатичния гризачБобър - всичко за симпатичния гризач
07 Април
Бобърът е невероятно животно, за което сигурно знаете малко. Вижте любопитни факти от поведението и начина на живот на бобъра.
Грижи за пчелите през пролеттаГрижи за пчелите през пролетта
21 Март
Пчеларят полага системно грижи за своите кошери с пчели, за да може те да го възнаградят с тежки пити мед. Най-важни сред тези грижи са пролетните, защото от тях зависи основно медодобивът. Пчелинът през пролетта
Бяла МечкаБяла Мечка
27 Февр.
Бялата мечка е едър полярен хищник, който не се страхува от суровите климатични условия. Бялата мечка е много добър плувец и ловец и трудно може да бъде опитомена.
Интересни факти за хипопотамаИнтересни факти за хипопотама
15 Февр.
Хипопотамът е едно от най-едрите сухопътни животни, което прекарва във водата голяма част от живота си и излиза на сушата само за няколко часа, за да се нахрани. В днешно време хипопотами се срещат в Африка, на юг от Сахара.
ГепардГепард
04 Дек.
Гепардът е най-бързият сухоземен бозайник на планетата. Векове наред са правени опити за превръщане на Гепард в домашен любимец - смятало се е за символ на богатство и власт. Характеристики на Гепард
Популациите на диви животни намаляват драстичноПопулациите на диви животни намаляват драстично
18 Ноем.
От 1970 година до сега популацията на дивите животни - бозайници, птици, земноводни, влечуги и риби е намаляла катастрофално с цели 69 процента.
Паяк КръстоносецПаяк Кръстоносец
09 Ноем.
Паякът кръстоносец е създание изключително интересно, среща се и у нас и е добре да знаем повече за него, защото челния ни сблъсък с кръстоносеца понякога завършва с ухапвания и нужда от третиране на мястото.
Риба ПъстърваРиба Пъстърва
20 Окт.
За щастие пъстървата се отглежда успешно в рибовъдни ферми, така че достъпът до полезното месо на тази риба не е трудно постижим.
Помогнете на пчелите в градината си такаПомогнете на пчелите в градината си така
02 Юни
Може това да ви звучи прекалено драматично, но фактите сочат, че ние сме най-големите врагове на пчелите. Помогнете на пчелите в градината си така!