miau.bg»Статии»Животински Свят
Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грижи за пчелите през лятотоГрижи за пчелите през лятотоЛятото е най-активният период за пчелите. Тогава те събират нектар, преработват го в мед, грижат се за ларвите и търтеите, работят усилено. В този период пчеларят няма толкова много задачи, както във времето на пасивен
Основи на пчеларството - съвети за начинаещиОснови на пчеларството - съвети за начинаещиКогато става въпрос за отглеждане на медоносни пчели, има много противоречиви съвети. Основи на пчеларството - съвети за начинаещи.
Грижи за пчелите през пролеттаГрижи за пчелите през пролеттаПчеларят полага системно грижи за своите кошери с пчели, за да може те да го възнаградят с тежки пити мед. Най-важни сред тези грижи са пролетните, защото от тях зависи основно медодобивът. Пчелинът през пролетта
Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?Белките, които можете да срещнете и като бялки“, са доста симпатични животинки, които могат да причинят обаче големи бели на нас, хората. В България те са широко разпространени. Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
Кои са опрашващите насекомиКои са опрашващите насекомиКои са опрашващите насекоми. Запознайте се с някои от бръмчащите, смели и красиви насекоми, които се възползват максимално от дългите летни дни, за да опрашват.
Интересни факти за хипопотамаИнтересни факти за хипопотама
15 Февр.
Нина Норд
Хипопотамът е едно от най-едрите сухопътни животни, което прекарва във водата голяма част от живота си и излиза на сушата само за няколко часа, за да се нахрани. В днешно време хипопотами се срещат в Африка, на юг от Сахара.
Как да дресираме папагал корела?Как да дресираме папагал корела?Как да дресираме папагал корела? Търпението при обучението на папагала корела се отплаща, защото това е умна и схватлива птица.
Заболявания по пчелитеЗаболявания по пчелитеЗа какви болести при пчелите трябва да внимават пчелите? Заболявания по пчелите. От какво боледуват пчелите? Защо умират пчелите?
Най-едрите и опасни хищнициНай-едрите и опасни хищнициАко сте се замисляли някога за това кои са най-големите и опасни хищници в света, тогава със сигурност сте си мислили веднага за тигрите и лъвовете. В действителност това обаче не е така и на нашата планета има доста по-опасни животни.
ПумаПума
07 Дек.
Нина 2
Пума, известна и с наименованието Планински Лъв и Кугуар, е един от най-едрите представители на семейство Котки. Пума е красив хищник, който е на четвърто място по големина след тигъра, лъва и ягуара, и е изключително умно животно.