miau.bg»Статии»Животински Свят
Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риба ПъстърваРиба Пъстърва
20 Окт.
За щастие пъстървата се отглежда успешно в рибовъдни ферми, така че достъпът до полезното месо на тази риба не е трудно постижим.
Помогнете на пчелите в градината си такаПомогнете на пчелите в градината си така
02 Юни
Може това да ви звучи прекалено драматично, но фактите сочат, че ние сме най-големите врагове на пчелите. Помогнете на пчелите в градината си така!
Всичко за БабуинитеВсичко за Бабуините
12 Май
Най-близкият ни животински вид са маймуните, затова любопитството ни към тях е особено силно. Човешкият род този на приматите са ни много близки, а сравнението с групата на бабуините, наричани също павиани или песоглавци, показва учудващи сходства.
Попово ПрасеПопово Прасе
30 Март
Това е поповото прасе. Борбата с този натрапник в зеленчуковите градини никак не е лесна, защото той притежава всички възможности на вредителите.
Грижи за пчелите през лятотоГрижи за пчелите през лятото
26 Март
Лятото е най-активният период за пчелите. Тогава те събират нектар, преработват го в мед, грижат се за ларвите и търтеите, работят усилено. В този период пчеларят няма толкова много задачи, както във времето на пасивен
Основи на пчеларството - съвети за начинаещиОснови на пчеларството - съвети за начинаещи
09 Март
Когато става въпрос за отглеждане на медоносни пчели, има много противоречиви съвети. Основи на пчеларството - съвети за начинаещи.
Грижи за пчелите през пролеттаГрижи за пчелите през пролетта
27 Февр.
Пчеларят полага системно грижи за своите кошери с пчели, за да може те да го възнаградят с тежки пити мед. Най-важни сред тези грижи са пролетните, защото от тях зависи основно медодобивът. Пчелинът през пролетта
Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
25 Февр.
Белките, които можете да срещнете и като бялки“, са доста симпатични животинки, които могат да причинят обаче големи бели на нас, хората. В България те са широко разпространени. Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
Кои са опрашващите насекомиКои са опрашващите насекоми
23 Февр.
Кои са опрашващите насекоми. Запознайте се с някои от бръмчащите, смели и красиви насекоми, които се възползват максимално от дългите летни дни, за да опрашват.
Интересни факти за хипопотамаИнтересни факти за хипопотама
15 Февр.
Хипопотамът е едно от най-едрите сухопътни животни, което прекарва във водата голяма част от живота си и излиза на сушата само за няколко часа, за да се нахрани. В днешно време хипопотами се срещат в Африка, на юг от Сахара.