miau.bg»Статии»Животински Свят
Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
КаролинкаДиви ЖивотниКаролинка
04 Юни
Илияна Ангелова
НоркаДиви ЖивотниНорка
02 Юни
Илияна Ангелова
МандаринкаДиви ЖивотниМандаринка
26 Май
Илияна Ангелова
РапаниРапаниПовечето хора като деца са си играли с рапани. Любителите на морски деликатеси са опитвали поне веднъж скъпата, но вкусна храна от този морски вид. Какво трябва да знаем за рапаните?
Защо светят светулките?Защо светят светулките?Светулките могат да направят летните нощи прекрасни и изпълнени с романтика. Виждали ли сте мигащи дървета или храсти, сякаш окичени с електрически гирлянд? Да, това е дело на светулките. Защо светят светулките?
ОхлювиОхлювиВ детските приказки много се разказва за животните, които носят къщичката на гърба си. Затова от рано се сблъскваме с най-важната информация за животински вид като охлюва.
Рак-богомолкаРак-богомолкаТе умеят да топлят водата и виждат в четири пъти повече цветове от нас. Щипките им са невероятно силни и са като мощно оръжие, а също така живеят на дъното на океана. Името на това удивително създание е рак-богомолка.
СветулкаСветулкаСвързваме романтиката на летните нощи с едни мънички насекоми - светулките. Тези магични създания са страшно интересни. Роля на светенето при светулката. Значение на светулките
Гол ОхлювГол ОхлювСвикнали сме да чуваме по адрес на някои хора епитета плужек като описание на определени не много привлекателни черти на характера. Ако направим справка, веднага разбираме, че плужек е друго наименование на голия охлюв, който е сухоземно мекотело.
СръндакСръндакДумата сръндак е по-рядко използваната за вида животно, което назовава. Местообитание на сръндака. Хранене на сръндак. Поведение на сръндака.
Най-дребните бозайнициНай-дребните бозайнициЧудили ли сте се кои са най-малките бозайници в света? Има буквално милиони животински видове, по-малки от хората и много от тях са бозайници.
ДукерДукерВ тропическите гори на Африка живее плахо животно, което на езика на местните африкански племена се нарича гмурец. Това животно е дукерът.
Каква е разликата между белка и златкаКаква е разликата между белка и златкаЗлатката (Martes martes) и Белката (Martes foina) са дребни хищници от семейството Порови (Mustelidae). Какви са разликите между златката и белката? Какви са приликите между златката и белката?