miau.bg»Статии»Животински Свят
Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бяла МечкаБяла Мечка
15 Окт.
Нина 2
Бялата мечка е едър полярен хищник, който не се страхува от суровите климатични условия. Бялата мечка е много добър плувец и ловец и трудно може да бъде опитомена.
БроненосецБроненосец
15 Окт.
Нина 2
Броненосецът е едно от най-странно изглеждащите животни на планетата. Той е покрит с черупка, която се състои от отделни пластини, разпределени в правилни ленти.
КенгуруКенгуру
15 Окт.
Нина 2
Кенгуру е едно от най-екзотичните животни в света. То е известно със своята специална торба, в която отглежда малките си, и със способността си да прави много големи скокове. Има около седемдесет различни видове Кенгуру.
ТъртейТъртейПчелният кошер представлява едно пчелно семейство. То интересна и строго подредена йерархия. Пчелите са основно 3 типа - пчела - майка, пчели - работнички и търтеи. Каква е ролята на търтеите?
Медоносна ПчелаМедоносна ПчелаМедоносните пчели са едни от най-важните насекоми на планетата. Доказано е, че много видове растения не могат да съществуват без медоносните пчели.
ЛисицаЛисицаЛисиците са известни с хитростта си и с пухкавите си кожухчета, които от векове се използват от любителките на красиви палта и яки. Лисицата е много близка до кучетата. Лисица може да се отглежда и в домашни условия
ТермитТермитТермитите приличат на мравки и са известни с това, че в обществото им съществуват касти и че правят сложни жилища с такава големина, че в тях може да се скрие дори слон.
СкорпионСкорпион
13 Окт.
Нина 2
Скорпионите се смятат за едни от най-опасните насекоми и от векове хората се страхуват от ухапванията им, които може да са не само болезнени, но дори смъртоносни.
Див ЗаекДив ЗаекДивият заек е едно от най-разпознаваемите горски животни. Дивият заек е активен най-вече през нощта. Той е включен в Червената книга, но като вид, който е със слаба опасност от изчезване.
ХлебаркаХлебаркаХлебарките са най-досадните спътници на градските жители. Хлебарките всяват ужас във всяка домакиня и са повод за съществуването на безброй фирми за унищожаване на насекоми по домовете. Кафявите и черните хлебарки са в непрекъсната война.