miau.bg»Статии»Животински Свят
Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПумаПума
07 Дек.
Нина 2
Пума, известна и с наименованието Планински Лъв и Кугуар, е един от най-едрите представители на семейство Котки. Пума е красив хищник, който е на четвърто място по големина след тигъра, лъва и ягуара, и е изключително умно животно.
Белоопашат ЕленБелоопашат ЕленБелоопашатият елен се нарича така заради долната част на опашката си, която е бяла на цвят, но реално целият е кафяв. Ето още интересни факти и особености за Белоопашатия елен.
Грижи за пчелите през есентаГрижи за пчелите през есентаГрижи за пчелите през есента. Пчелите постепенно преминават от активен към пасивен начин на живот, а пчеларят трябва да е подготвил кошера от всяка гледна точка.
НумбатНумбат
06 Ноем.
Нина 2
Нумбат, известен и като Торбест Мравояд, е животно, което се среща само в Австралия. Нумбат е рядко животно със статут на изчезващо и се опазва от закона. На 6 ноември се отбелязва деня на Нумбата
Полярна ЛисицаПолярна Лисица
05 Ноем.
Нина 2
Полярна Лисица е красив хищник, който дълги векове е ценен заради красивата си топла козина. Полярна Лисица е изключително умно и хитро животно, което обитава студените райони на планетата. Полярна Лисица е изобретателно и дори нахално животно.
НарвалНарвалКакво е нарвал? Това животно прилича на еднорог. Какво трябва да знаем за нарвала? Факти за морското животно нарвал.
Морски ЛъвМорски ЛъвЕдно от най-големите животни в Нова Зеландия е морският лъв. Той може да се гмурка на големи дълбочини, да ходи на четири крака, обича да се весели и да играе. Това животно е толкова умно, че хората го използват за специални задачи.
ЗемеровкиЗемеровкиПреди 150 години за първи път са открити останки от най-малкия бозайник на планетата, който носи името етруска земеровка. Зверчето е дълго само няколко сантиметра и тежи 2, 5 грама. Удивителното обаче не са неговите размери, или по-точно не само те.
ГорилаГорила
29 Окт.
Нина 2
Горилата е най-едрият от всички примати. Тя се смята за много близка роднина на хората по устройство на тялото и на мозъка и се нарежда на второ място в това отношение след шимпанзетата.
БогомолкаБогомолкаБогомолката е насекомо, което е известно най-вече с това, че женската убива мъжкия веднага след като се чифтосат. Богомолката е хищно насекомо, което се храни с други насекоми. Богомолката е изчезващ вид.