Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
РапаниМорски ОбитателиРапани
19 Април
Илияна Ангелова
ОхлювиДиви ЖивотниОхлюви
15 Април
Илияна Ангелова
Рак-богомолкаРак-богомолкаТе умеят да топлят водата и виждат в четири пъти повече цветове от нас. Щипките им са невероятно силни и са като мощно оръжие, а също така живеят на дъното на океана. Името на това удивително създание е рак-богомолка.
СветулкаСветулкаСвързваме романтиката на летните нощи с едни мънички насекоми - светулките. Тези магични създания са страшно интересни. Роля на светенето при светулката. Значение на светулките
Гол ОхлювГол ОхлювСвикнали сме да чуваме по адрес на някои хора епитета плужек като описание на определени не много привлекателни черти на характера. Ако направим справка, веднага разбираме, че плужек е друго наименование на голия охлюв, който е сухоземно мекотело.
СръндакСръндакДумата сръндак е по-рядко използваната за вида животно, което назовава. Местообитание на сръндака. Хранене на сръндак. Поведение на сръндака.
Най-дребните бозайнициНай-дребните бозайнициЧудили ли сте се кои са най-малките бозайници в света? Има буквално милиони животински видове, по-малки от хората и много от тях са бозайници.
ДукерДукерВ тропическите гори на Африка живее плахо животно, което на езика на местните африкански племена се нарича гмурец. Това животно е дукерът.
Каква е разликата между белка и златкаКаква е разликата между белка и златкаЗлатката (Martes martes) и Белката (Martes foina) са дребни хищници от семейството Порови (Mustelidae). Какви са разликите между златката и белката? Какви са приликите между златката и белката?
Видове маймуни и техните особеностиВидове маймуни и техните особеностиМаймуните са едни от най-обичаните животни в света заради приятелския си и игрив характер. Има два основни вида маймуни и различни подвидове според тях. Вижте кои са видовете маймуни и техните особености.
Кои са морските бозайници?Кои са морските бозайници?Морските бозайници са уникални животни, които принадлежат на отделна група, отличаваща се с голямо разнообразие, както по формата на самите представители, така и по размерите им. Нека се запознаем с различните видове морски бозайници.
Най-вредните за хората насекомиНай-вредните за хората насекомиПовечето от хората се страхуват от насекомите, което е напълно оправдано, имайки предвид, че голяма част от тях са наистина много опасни. Кои са най-вредните насекоми за човека?