Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Видове тигри и кратка характеристика за тяхВидове тигри и кратка характеристика за тяхТигрите се явяват най-едрите котки в света и по своите размери превъзхождат дори Царят на животните, лъвът. Видовете тигри се нареждат и на трето място сред всички хищници, предхождани само от кафявата и полярната мечка.
Какво знаете за индонезийския тигър?Какво знаете за индонезийския тигър?Като оставим настрана изчезналите видове тигри, днес по света има само 6 вида- Бенгалски, Сибирски, Индокитайски, Малайски, Явански и Индонезийски тигър. Тук ще се занимаем с последния представител на тези красиви котки - Индонезийският тигър.
За морското конче от А до ЯЗа морското конче от А до ЯМорското конче е вид риба, тясно свързана с морската игла и принадлежащо към семейството Syngnathidae. Какво не знаем за морското конче? Вижте интересни факти за морското конче.
Видове хиениВидове хиениКои са видовете хиени? Съществуват много погрешни схващания за хиените. Те не са просто мършояди, не всички се смеят“, не са диви кучета, дори нямат връзка с тях. Ето какво още може би не знаете за хиените.
Люспеница - какво трябва да знаем за панголина?Люспеница - какво трябва да знаем за панголина?Какво е панголин? Какво трябва да знаем за животното, известно като люспеника и люспеница? Вижте някои факти за панголините.
За бизоните от А до ЯЗа бизоните от А до ЯКакво знаете за бизоните? С огромните си глави, масивни рога и внушителна осанка, бизоните са най-големите бозайници Северна Америка. В началото на 1800 г. около 60 милиона бизони обикаляли по горите.
Видове видриВидове видриКакви са видовете видри? Видрите са хищни бозайници от семейство Порови. Но това не означава, че приличат особено на пор, дори напротив – те имат своята нестандартна идентичност. Колко вида видри знаете?
Как да накараме пчелите да се роят по-малкоКак да накараме пчелите да се роят по-малкоКак да накараме пчелите да се роят по-малко? Всеки пчелар се стреми да отглежда безроево своите пчелни семейства. Как да направим така, че нашите пчели да не се роят?
Койот - какво трябва да знаемКойот - какво трябва да знаемКойот - какво трябва да знаем? Койотът е адаптивно животно. Койотът прилича на вълк. Вижте най-интересните факти на койота.
Най-грациозните диви животниНай-грациозните диви животниПриродата е наистина велик творец и създател на невероятно красив животински свят. Днес сме решили да ви представим невероятно красиви и грациозни животни.