Miau.bg»Статии»Животински Свят
Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С какво се хранят енотите?С какво се хранят енотите?
18 Септ.
Енотите, тези маскирани нощни бандити със склонност към пакости, са известни със своята адаптивност и находчивост. Тези всеядни същества имат разнообразна диета, която им позволява да виреят в широк спектър от среди.
Характер и темперамент на енотаХарактер и темперамент на енота
25 Август
Миещите мечки се срещат в Южна Канада, в по-голямата част от Съединените щати и в Северна Южна Америка. Те са въведени в части от Азия и Европа и сега са широко разпространени и там. Характер и темперамент на енота.
Мерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредителиМерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредители
22 Юни
Пчелите са жизненоважни опрашители, които играят решаваща роля в поддържането на баланса на екосистемите и осигуряването на производството на много култури. Мерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредители.
Защитени видове животниЗащитени видове животни
21 Юни
Защитени видове животни. Всяка държава си има своя Червена книга, където се вписват критичните и застрашени от изчезване животни и растения.
Грижи за пчелите през лятотоГрижи за пчелите през лятото
14 Юни
Лятото е най-активният период за пчелите. Тогава те събират нектар, преработват го в мед, грижат се за ларвите и търтеите, работят усилено. В този период пчеларят няма толкова много задачи, както във времето на пасивен
Застрашените от изчезване рибиЗастрашените от изчезване риби
23 Май
Световният океан съхранява истинско богатство от животински видове, в което рибата заема първо място по численост. Винаги рибата е била изключително важна храна за човека, а на много места основен хранителен източник. Застрашените от изчезване риби.
Зловещата тайна на най-щастливото животно в света - куокатаЗловещата тайна на най-щастливото животно в света - куоката
16 Май
Тъмната страна на най-щастливото животно в света: Куоката винаги се усмихва, но колко жестоко. . . То е представител на семейство Кенгурови, но единствено по своя род. Двуотробно е, не се привързва към територията, която обитава и живее на групи.
Летящи бозайнициЛетящи бозайници
21 Април
Свикнали сме да свързваме летящите представители на животинския свят с птиците, но природата ни дава още една гледна точка, представяйки ни бозайниците с крила.
За прилепите от А до ЯЗа прилепите от А до Я
18 Април
Едва ли има животно, около което да витаят повече легенди, мистерии и слухове, отколкото около прилепите. Къде живеят прилепите и с какво се хранят. Кои са прилепите-вампири?
Бобър - всичко за симпатичния гризачБобър - всичко за симпатичния гризач
07 Април
Бобърът е невероятно животно, за което сигурно знаете малко. Вижте любопитни факти от поведението и начина на живот на бобъра.