Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Интересни факти за жабите, които може би не знаетеИнтересни факти за жабите, които може би не знаете
17 Ноем.
Мислите, че знаете това-онова за жабите? На път сте да научите много повече, особено ако тези безопашати земноводни са ви симпатични и интересни. Интересни факти за жабите, които може би не знаете.
Отглеждане на енот у дома - възможно ли е?Отглеждане на енот у дома - възможно ли е?
27 Септ.
Енотът е хищен бозайник от семейство миещи мечки. В естествени условия лесно се катери по дърветата, разрушава птичи гнезда, лови риба и жаби. Може ли да се гледа енот у дома?
С какво се хранят енотите?С какво се хранят енотите?
18 Септ.
Енотите, тези маскирани нощни бандити със склонност към пакости, са известни със своята адаптивност и находчивост. Тези всеядни същества имат разнообразна диета, която им позволява да виреят в широк спектър от среди.
Характер и темперамент на енотаХарактер и темперамент на енота
25 Август
Миещите мечки се срещат в Южна Канада, в по-голямата част от Съединените щати и в Северна Южна Америка. Те са въведени в части от Азия и Европа и сега са широко разпространени и там. Характер и темперамент на енота.
Мерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредителиМерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредители
22 Юни
Пчелите са жизненоважни опрашители, които играят решаваща роля в поддържането на баланса на екосистемите и осигуряването на производството на много култури. Мерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредители.
Защитени видове животниЗащитени видове животни
21 Юни
Защитени видове животни. Всяка държава си има своя Червена книга, където се вписват критичните и застрашени от изчезване животни и растения.
Грижи за пчелите през лятотоГрижи за пчелите през лятото
14 Юни
Лятото е най-активният период за пчелите. Тогава те събират нектар, преработват го в мед, грижат се за ларвите и търтеите, работят усилено. В този период пчеларят няма толкова много задачи, както във времето на пасивен
Застрашените от изчезване рибиЗастрашените от изчезване риби
23 Май
Световният океан съхранява истинско богатство от животински видове, в което рибата заема първо място по численост. Винаги рибата е била изключително важна храна за човека, а на много места основен хранителен източник. Застрашените от изчезване риби.
Зловещата тайна на най-щастливото животно в света - куокатаЗловещата тайна на най-щастливото животно в света - куоката
16 Май
Тъмната страна на най-щастливото животно в света: Куоката винаги се усмихва, но колко жестоко. . . То е представител на семейство Кенгурови, но единствено по своя род. Двуотробно е, не се привързва към територията, която обитава и живее на групи.
Летящи бозайнициЛетящи бозайници
21 Април
Свикнали сме да свързваме летящите представители на животинския свят с птиците, но природата ни дава още една гледна точка, представяйки ни бозайниците с крила.
За прилепите от А до ЯЗа прилепите от А до Я
18 Април
Едва ли има животно, около което да витаят повече легенди, мистерии и слухове, отколкото около прилепите. Къде живеят прилепите и с какво се хранят. Кои са прилепите-вампири?
Бобър - всичко за симпатичния гризачБобър - всичко за симпатичния гризач
07 Април
Бобърът е невероятно животно, за което сигурно знаете малко. Вижте любопитни факти от поведението и начина на живот на бобъра.
Грижи за пчелите през пролеттаГрижи за пчелите през пролетта
21 Март
Пчеларят полага системно грижи за своите кошери с пчели, за да може те да го възнаградят с тежки пити мед. Най-важни сред тези грижи са пролетните, защото от тях зависи основно медодобивът. Пчелинът през пролетта