Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Най-интелигентните животниНай-интелигентните животниНай-интелигентните животни на планета притежават качества и способности, които ще ви изумят. Техният интелект се доближава значително до човешкия. Вижте кои са животните с най-голям интелект.
Видове мечки и техните характеристикиВидове мечки и техните характеристикиВидове мечки и техните характеристики - това са едни от най-свирепите хищници. Вижте кои са най-популярните видове мечки и техните особености, местообитание и други интересни факти.
Животните с най-развито обоняниеЖивотните с най-развито обоняниеНякои животни имат невъобразимо силно обоняние, което им помага да ловуват, да се хранят и да съществуват като цяло. Ето някои интересни факти за животните с най-силно развито обоняние.
За калинките от А до ЯЗа калинките от А до ЯКалинките имат най-добрата репутация от всички бръмбари. Да, те са вид бръмбар, но дребничък и симпатичен. Този представител на членестоногите е наистина очарователен. Ярки цветове, будеща възторг украса, под формата на точки.
Пеперуди - всичко, което трябва да знаемПеперуди - всичко, което трябва да знаемПеперудите са едни от най-красивите създания на майката-природа. Ето какво трябва да знаете за тях - особености, хранене, размножаване. Интересни факти за пеперудите.
Видовете акули и кратка характеристика за тяхВидовете акули и кратка характеристика за тяхАкулите са сред най-древните риби, които са населявали океаните и моретата. Съществуват около 440 вида акули. Ето кои са най-популярните видове акули и кратка характеристика за всяка една от тях.
За червеите от А до ЯЗа червеите от А до ЯФауната на Земята ни предлага невероятно разнообразие от видове. След изумителните животни са и червеите.
Водно кончеВодно кончеВеднага след пеперудата, по красота и богатство на цветовете се нарежда водното конче в пъстрото семейство на насекомите. При тях може да се открие всичко от света на прекрасните багри.
Жаби - какво трябва да знаемЖаби - какво трябва да знаемПрез ХІХ век в Сорбоната е издигнат първият паметник на жабата заради приноса, който това земноводно животно има към науката. В Токио също има паметник на тези забележителни представители на фауната, заради десетте хиляди екземпляра от тях.
Кои са гигантските паяци?Кои са гигантските паяци?Паяците-гиганти всяват истински ужас у хората, страдащи от арахнофобия - страхът от паяци. Всъщност повечето от тях далече не са толкова опасни за хората, колкото отровните паяци