Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
СепияСепия
16 Окт.
Нина 2
Сепията е едно от най-умните морски животни, което е и изключително полезно за хората в много отношения. Тя е известна с произвежданото от нея мастило, което използва за прикритие.
Капуцини - всичко за широконосите маймуниКапуцини - всичко за широконосите маймуни
15 Окт.
Нина 2
Капуцините са вид маймуни, които са получили наименованието си благодарение на цвета на козината си, който напомня за расото на монах капуцин. Капуцините са вид, който е застрашен от изчезване.
За бръмбарите от А до ЯЗа бръмбарите от А до ЯВ голямото семейство на насекомите бръмбарите заемат доста централно място. Наред с паяците те са едни от най-честите причинители на страх у хората.
За гигантския азиатски стършелЗа гигантския азиатски стършелАзиатският гигантски стършел (Vespa mandarinia) е доста често срещан в много части на Азия, където се нарича просто гигантски стършел.
Азиатско диво кучеАзиатско диво кучеАзиатските диви кучета са наричани още червени кучета или свирещи кучета. Размерът им е близък до този на немската овчарка, но повече приличат на дългокраки лисици. Те са диви животни, а не порода кучета.
Какавиди - какво трябва да знаемКакавиди - какво трябва да знаемКакавиди - какво трябва да знаем? Всички насекоми, както и някои земноводни, като жабата, в своето развитие преминават през метаморфоза. Терминът идва от гръцки и в най-общ смисъл означава преобразуване.
Мухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомоМухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомоВъзприемаме мухите като досадни насекоми, които в най-лошия случай ни пречат да почиваме или могат да налазят храната ни. Мухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомо.
Видове ПеперудиВидове ПеперудиПеперудите са вид летящи насекоми, чиято краска може да бъде във всякакви цветове и комбинации. Има толкова много видове пеперуди, че е необходима поне една книга, за да се изброят всички.
Видовете вълциВидовете вълциВълците са най-голямата група от род Кучета и една от най-разпространените групи животни на Земята. Те са обитавали по-голямата част от териториите ненаселени от човека. Вижте различните видове вълци.
Какво трябва да знаем за октоподитеКакво трябва да знаем за октоподитеКакво знаем за октоподите? Дълбините на моретата и океаните крият наистина изумителни създания. Октоподите са сред най-невероятните животни на планетата. На 8 октомври е световният ден на октопода