Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Популациите на диви животни намаляват драстичноПопулациите на диви животни намаляват драстично
18 Ноем.
От 1970 година до сега популацията на дивите животни - бозайници, птици, земноводни, влечуги и риби е намаляла катастрофално с цели 69 процента.
Паяк КръстоносецПаяк Кръстоносец
09 Ноем.
Паякът кръстоносец е създание изключително интересно, среща се и у нас и е добре да знаем повече за него, защото челния ни сблъсък с кръстоносеца понякога завършва с ухапвания и нужда от третиране на мястото.
Риба ПъстърваРиба Пъстърва
20 Окт.
За щастие пъстървата се отглежда успешно в рибовъдни ферми, така че достъпът до полезното месо на тази риба не е трудно постижим.
Помогнете на пчелите в градината си такаПомогнете на пчелите в градината си така
02 Юни
Може това да ви звучи прекалено драматично, но фактите сочат, че ние сме най-големите врагове на пчелите. Помогнете на пчелите в градината си така!
БабуинБабуин
12 Май
Бабуините са популярни видове маймуни. Характерна особеност във визията на бабуина е дългото лице, тежката челюст и острите кучешки зъби.
Попово ПрасеПопово Прасе
30 Март
Това е поповото прасе. Борбата с този натрапник в зеленчуковите градини никак не е лесна, защото той притежава всички възможности на вредителите.
Основи на пчеларството - съвети за начинаещиОснови на пчеларството - съвети за начинаещи
09 Март
Когато става въпрос за отглеждане на медоносни пчели, има много противоречиви съвети. Основи на пчеларството - съвети за начинаещи.
Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
25 Февр.
Белките, които можете да срещнете и като бялки“, са доста симпатични животинки, които могат да причинят обаче големи бели на нас, хората. В България те са широко разпространени. Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
Кои са опрашващите насекомиКои са опрашващите насекоми
23 Февр.
Кои са опрашващите насекоми. Запознайте се с някои от бръмчащите, смели и красиви насекоми, които се възползват максимално от дългите летни дни, за да опрашват.
Как да дресираме папагал корела?Как да дресираме папагал корела?
23 Дек.
Как да дресираме папагал корела? Търпението при обучението на папагала корела се отплаща, защото това е умна и схватлива птица.
Заболявания по пчелитеЗаболявания по пчелите
16 Дек.
За какви болести при пчелите трябва да внимават пчелите? Заболявания по пчелите. От какво боледуват пчелите? Защо умират пчелите?
Най-едрите и опасни хищнициНай-едрите и опасни хищници
09 Дек.
Ако сте се замисляли някога за това кои са най-големите и опасни хищници в света, тогава със сигурност сте си мислили веднага за тигрите и лъвовете.
ПумаПума
07 Дек.
Пумата, известна и с наименованието Планински Лъв и Кугуар, е един от най-едрите представители на семейство Котки. Пума е красив хищник, който е на четвърто място по големина след тигъра.