Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Дървеници - какво трябва да знаемДървеници - какво трябва да знаемДървениците са малки неприятни насекоми, които обичат да се крият по дупчици или пукнатини, и да си похапват човешка кръв.
Кои животни живеят в саванатаКои животни живеят в саванатаСаваната представлява обширно пространство, което обикновено се намира в близост до екватора, и се отличава с тревиста растителност и разпръснати дървета и храсти. Какви животни живеят в саваната?
От А до Я за крокодилитеОт А до Я за крокодилитеКрокодилите - Crocodilia, принадлежат към разреда на едрите влечуги. Те имат общ прародител с птиците и бозайниците отпреди 300 милиона години.
Тигрите - всичко, което трябва да знаемТигрите - всичко, което трябва да знаемВ природата семейство Котки заема централно място заради своята визия, характерни особености и поведение. Най-едрият от тези съвършени хищници е тигърът - латинско название Panthera tigris.
Хлебарките - какво трябва да знаемХлебарките - какво трябва да знаемАко трябва да опишем хлебарките, най-често използваните епитети за тях са отвратителни, гнусни и гадни. Въпреки тези напълно заслужени определения, те са и интересни създания, за които най-подходящото определение е неизтребими.
Кои са най-социалните животниКои са най-социалните животниТочно както хората, всички живи същества имат нужда от комуникация. Може би мислите, че домашните любимци са най-социалните животни, но много видове в дивата природа имат по-добри умения от тях. Кои са те?
Какво трябва да знаем за лястовиците?Какво трябва да знаем за лястовиците?За всеки човек лястовицата е символ на пролетта, на възраждащата се природа. Свързва се с мартеничките, които си подаряваме за здраве и щастие. Символиката с прелетната птица е многообразна.
Тапир - какво трябва да знаетеТапир - какво трябва да знаетеЮжна Америка е обитавана от животно тапир, чийто хобот е като на слона, на големина и цвят е като дива свиня, а копитата му са като на кон. Има къса и недоразвита опашка, набито тяло почти без косми, изтеглена и окончаваща с хобот муцуна.
За паяците от А до ЯЗа паяците от А до ЯВ съзнанието на човека паяк и паяжина са неразделно свързани понятия. За паяка ловът е невъзможен без ловната му мрежа. Не всички видове обаче използват копринена нишка за лов.
За костенурките от А до ЯЗа костенурките от А до ЯВ човешкото съзнание костенурката е синоним на дълголетие, на бавен и спокоен ход, на добродушие и ленив нрав. В народното творчество приказките, в които този представител на дивата природа присъства, са наистина много.