Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
АфалаАфалаАфала е един от най-разпространените представители на семейството на океанския делфин. Този вид принадлежи към интелигентните животни. Всяка афала има уникална комбинация от звуци, която служи за идентификация.
Голяма бяла акулаГоляма бяла акулаМалко същества предизвикват повече страх у хората от голямата бяла акула. А в действителност атаките на големи бели акули над хора са рядкост. Особености и поведение на голямата бяла акула.
Индийски Носорог - любопитни фактиИндийски Носорог - любопитни фактиИндийският носорог е изключително мощно и величествено животно. На височина може да стигне до 2 метра, като женските обикновено са по-малки. Ето още любопитни факти за индийския носорог.
За къртиците от А до ЯЗа къртиците от А до ЯВ народните приказки къртиците са представени като слепи или силно късогледи герои. Това е така, защото битува мнението, че къртицата живее под земята и не вижда. Съществува дори сравнението сляп като къртица.
Какво е важно да знаем за конската мухаКакво е важно да знаем за конската мухаВ представите на хората понятието конска муха се свързва с нетърпима досада и нахалство и предизвиква негативни емоции. Всъщност нахалството на вида муха, наречен конска, е най-малкото, което може да се каже за нея.
Всичко за Плодовата мухаВсичко за Плодовата мухаПлодовите мушици са изключително интересни на науката. Те имат своя принос за науката не само защото се размножават бързо. Плодовите мухи имат много сходства с човека.
Черни мухи - всичко за досадните насекомиЧерни мухи - всичко за досадните насекомиВсички мухи спадат към разреда на двукрилите. Те имат двойка добре развити предни крила. Винаги мухите са живеели близо до човека. Какво трябва да знаем за черната муха?
Зелена муха - всичко за насекомотоЗелена муха - всичко за насекомотоСпоменаването на мухата предизвиква представа за досадно насекомо, което непрекъснато кръжи около нас и е трудно да бъде прогонено. Какво обаче трябва да знаем за зелените мухи?
Благороден еленБлагороден еленНай-величественото животно в нашите гори е благородният елен. Всичко в неговия вид е прекрасно и удивително. Тялото му има най-хармоничните и съразмерни линии, а главата на мъжкия е украсена с изумителни рога.
Чудатото животно Ай-айЧудатото животно Ай-айАй-ай е невероятно животно, което дълги години се смята за изчезнало. Какво трябва да знаем за чудатия лемур Ай-ай?