Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полярна ЛисицаПолярна Лисица
05 Ноем.
Полярна Лисица е красив хищник, който дълги векове е ценен заради красивата си топла козина. Полярна Лисица е изключително умно и хитро животно, което обитава студените райони на планетата. Полярна Лисица е изобретателно и дори нахално животно.
НарвалНарвал
04 Ноем.
Нарвалът е един от видовете китове, описани през 1758 година от Карл Линей. Нарвалите са средни по големина китове приличащи на еднорог.
Морски ЛъвМорски Лъв
03 Ноем.
Едно от най-големите животни в Нова Зеландия е морският лъв. Той може да се гмурка на големи дълбочини, да ходи на четири крака, обича да се весели и да играе. Това животно е толкова умно, че хората го използват за специални задачи.
ЗемеровкиЗемеровки
02 Ноем.
Преди 150 години за първи път са открити останки от най-малкия бозайник на планетата, който носи името етруска земеровка. Зверчето е дълго само няколко сантиметра и тежи 2, 5 грама. Удивителното обаче не са неговите размери, или по-точно не само те.
ГорилаГорила
29 Окт.
Горилата е най-едрият от всички примати. Горилите са се появили на планетата ни преди около 30 милиона години.
БогомолкаБогомолка
28 Окт.
Богомолката е насекомо, което е известно най-вече с това, че женската убива мъжкия веднага след като се чифтосат. Богомолката е хищно насекомо, което се храни с други насекоми. Богомолката е изчезващ вид.
Американски ЕнотАмерикански Енот
28 Окт.
Американският енот е популярен още с наименованието миеща мечка. Американският енот има перфектно зрение и е в състояние да различава някои цветови нюанси.
ЗлаткаЗлатка
27 Окт.
Златката е красив дребен горски хищник с пухкава козина, който се среща в цяла Европа, а също така в различни части на Азия. Златката е част от екосистемата на много гори, но е застрашена от изчезване. Златка избягва да се доближава до къщите на хората.
Червена ПандаЧервена Панда
27 Окт.
Червена Панда, известна също така и като Малка Панда, е екзотичен на вид бозайник, който може да се срещне в Хималаите и в Тибет. Червена Панда не прилича на Голяма Панда. Червена Панда води самотен начин на живот.
Животните, които ни лекуватЖивотните, които ни лекуват
27 Окт.
Много животни имат способността да лекуват и хората от векове се възползват от тези техни качества. На първо място в това отношение са кучетата - лечението с тяхна помощ се нарича канитерапия и се използва успешно в много страни по света.
Черна ПантераЧерна Пантера
26 Окт.
Черната пантера е хищник, който се храни предимно с бозайници. Черната пантера не се страхува от хората и има единични случаи, в които черна пантера влиза в домовете.
Дебело ЛориДебело Лори
26 Окт.
Дебело Лори е екзотично животно, което е представител на лориевите примати и през последните години се превръща в желан домашен любимец. Освен Дебелото Лори съществува Тънко Лори, Златисто Лори, Обикновено и Лъжливо Лори.
Снежен ЛеопардСнежен Леопард
25 Окт.
Снежният Леопард е един от най-красивите представители на семейство Котки. Снежният Леопард е самотно животно, което образува двойки само по време на размножителния период.