Miau.bg»Форум»Зайци»Проблем със стомаха на зайчето

Проблем със стомаха на зайчето

  • 26.09.23 05:51#1Maya.Maya.НовакРегистрация: 26.09.23Град: -Отговори: 1Проблем със стомаха на зайчетоЗдравейте!
    Имам нужда от съвет ,зайчето ми е на 4 години ,проблема му се появи може би от една година .При консултация с двама ветеринари и даването на всякакво възможно лекарство, зайчето ми е все още с меки изпражнения.

    Обръщам се към вас ,за да ми помогнете да се справя с този проблем и да продължа да му се радвам. Използвани са антибиотици пие само минерална вода, в момента се храни само с една храна ,от която нямаше проблем до преди 3 седмици.

    Давано му е мая за сирене ,препоръчано от ветеринар народен лек на ден по малко количество и така овладях проблема в продължение на 4 месеца .После заминахме на море и майка ми се грижеше за него за 2 седмици не му е давано нищо и зайчето ми беше добре .

    Като се прибрахме си сменяше козината и аз както винаги започнах да му давам бирена мая предписана от ветеринар по 1 таблетка на ден, за да го подсили при смяната на козината.От този момент той почна да има меки изпражнения отново и при даването на маята за сирене, не го успокояваше.

    Приложени са му за една седмица и човешки лекарства и от тях се оправя ,но като ги спра пак почва. Днес го оставям само на сено и се надявам да се оправи .Ако някой е имал същия проблем със своето домашно зайче ,моля да сподели с мен .Благодаря предварително..
    ОтговорОтговор с цитат
  • 27.10.23 11:29#2Maya.Maya.НовакРегистрация: 26.09.23Град: -Отговори: 1от: Проблем със стомаха на зайчетоЗдравейте!
    Отново пиша ,за да споделя че зайчето ми е за сега добре.Въведох нова храна пшеница и жито (основна)в допълнение слагам и по малко от насипната храна от Зоо магазина.Не съм мислила ,че едно зайче ще бъде толкова умно и невероятно ,то разбира всичко което му казвам послушен е и показва привързаността си към мен по неговия си начин .За всеки който се чуди какъв домашен любимец да си вземе ,веднага ви предлагам Зайче .
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest