Паяци

Паяци

Паяци , видове и характеристики на паяците . Запознати ли сте паяците ? Научи тук повече за различните паяци и техните особености.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-популярните видове паяциНай-популярните видове паяциПаяците са членестоноги, като те се причисляват към клас паякообразни. Представителите му биват повече от 40 хиляди. Кои са най-популярните видове паяци?
Всичко за кърлежитеВсичко за кърлежитеКърлежите са особено опасни паразити. Какво трябва да знаем за кърлежите? Ето важни факти за размножаването на кърлежите и начинът им на живот.
Видове ТарантулиВидове Тарантули
11 Юни
Нина 2
Тарантулите са паяци, принадлежащи към семейство Lycosida). Те си приличат по начина си на живо, а се различават по големината и разцветката си, както и по степента си на отровност. Всяка Тарантула е отровна, но в различна степен.
За скорпионите от А до ЯЗа скорпионите от А до ЯСкорпионите са едни от най-интересните животни. Скорпиони има и в България. Скорпионите са едни от най-странните родители. Някои убиват малки насекоми и с тях хранят потомството си, докато други изяждат собствените си деца.
Какво знаете за водните паяци?Какво знаете за водните паяци?Ако в природата съществува перфектен ловец, това е паякът, а не човекът. По малко на брой са водните паяци. Ето някои интересни факти за видовете водни паяци.
За паяците от А до ЯЗа паяците от А до ЯВ съзнанието на човека паяк и паяжина са неразделно свързани понятия. За паяка ловът е невъзможен без ловната му мрежа. Не всички видове обаче използват копринена нишка за лов.
Как се гледа тарантула?Как се гледа тарантула?Тарантулите могат да бъдат прекрасни домашни любимци, стига да не ви е страх от паяци. Повечето видове не изискват кой знае какви грижи, могат да бъдат галени, а някои дори живеят дълго.
Бразилски Скитащ ПаякБразилски Скитащ Паяк
27 Февр.
Нина 2
Бразилски Скитащ Паяк е известен като един от най-отровните паяци на планетата. Бразилски Скитащ Паяк е получил наименованието си заради факта, че това малко, но изключително отровно създание винаги скита и предпочита да не се задържа на едно място
Най-симпатичният паяк впечатлява дамите със странен танцНай-симпатичният паяк впечатлява дамите със странен танцБиолози документираха наскоро нов вид очарователен паяк, който впечатлява дамите от вида си с изключително странен ритуален танц за чифтосване, включващ ритмично поклащане наляво-надясно и периодично повдигане на краката във въздуха.
ТарантулаТарантула
24 Юли
Нина 2
Тарантулата е най-големият паяк, който се храни не само с насекоми, но също така с птици. Факти за тарантулите.