Паяци

Паяци

Паяци, видове и характеристики на паяците. Запознати ли сте паяците? Научи тук повече за различните паяци и техните особености.
За скорпионите от А до ЯПаяциЗа скорпионите от А до Я
27 Февр.
Илияна Ангелова
Какво знаете за водните паяци?ПаяциКакво знаете за водните паяци?
26 Януари
Илияна Ангелова
За паяците от А до ЯПаяциЗа паяците от А до Я
15 Януари
Илияна Ангелова
Как се гледа тарантула?Как се гледа тарантула?Тарантулите могат да бъдат прекрасни домашни любимци, стига да не ви е страх от паяци. Повечето видове не изискват кой знае какви грижи, могат да бъдат галени, а някои дори живеят дълго.
Бразилски Скитащ ПаякБразилски Скитащ Паяк
27 Февр.
Нина 2
Бразилски Скитащ Паяк е известен като един от най-отровните паяци на планетата. Бразилски Скитащ Паяк е получил наименованието си заради факта, че това малко, но изключително отровно създание винаги скита и предпочита да не се задържа на едно място
Паяк Черна ВдовицаПаяк Черна Вдовица
11 Окт.
1
Нина 2
Паякът Черна Вдовица е известен като един от най-опасните и най-отровните паяци на планетата. Паякът Черна вдовица, известен още като Каракурта, е с много малки размери, но ухапването му може да убие човек.
Най-симпатичният паяк впечатлява дамите със странен танцНай-симпатичният паяк впечатлява дамите със странен танцБиолози документираха наскоро нов вид очарователен паяк, който впечатлява дамите от вида си с изключително странен ритуален танц за чифтосване, включващ ритмично поклащане наляво-надясно и периодично повдигане на краката във въздуха.
ТарантулаТарантула
24 Юли
Нина 2
Тарантулата е най-големият паяк, който се храни не само с насекоми, но също така с птици. Факти за тарантулите.
СкорпионСкорпион
30 Юни
Нина 2
Скорпионите се смятат за едни от най-опасните насекоми и от векове хората се страхуват от ухапванията им, които може да са не само болезнени, но дори смъртоносни.
Отглеждане на тарантулаОтглеждане на тарантулаТарантулата несъмнено е един от най-нестандартните домашни любимци, които човек може да си избере. Тези екзотични и мистериозни паяци, които могат да се открият в зоомагазините, не са чак толкова опасни.
Най-отровните паяциНай-отровните паяциЗа някои хора паяците са страшни, за други безобидни или просто поредната дразнеща гадинка, чиито мрежи трябва да изчистим от къщата си. Макар и малки, дори понякога и незабежими, съществуват видове паяци, които могат да убият с едно ухапване човек.