Паяци

Паяци

Паяци, видове и характеристики на паяците. Запознати ли сте паяците? Научи тук повече за различните паяци и техните особености.
За паяците от А до ЯЗа паяците от А до ЯВ съзнанието на човека паяк и паяжина са неразделно свързани понятия. За паяка ловът е невъзможен без ловната му мрежа. Не всички видове обаче използват копринена нишка за лов.
Как се гледа тарантула?Как се гледа тарантула?Тарантулите могат да бъдат прекрасни домашни любимци, стига да не ви е страх от паяци. Повечето видове не изискват кой знае какви грижи, могат да бъдат галени, а някои дори живеят дълго.
Бразилски Скитащ ПаякБразилски Скитащ Паяк
27 Февр.
Нина 2
Бразилски Скитащ Паяк е известен като един от най-отровните паяци на планетата. Бразилски Скитащ Паяк е получил наименованието си заради факта, че това малко, но изключително отровно създание винаги скита и предпочита да не се задържа на едно място
Паяк Черна ВдовицаПаяк Черна Вдовица
11 Окт.
1
Нина 2
Паякът Черна Вдовица е известен като един от най-опасните и най-отровните паяци на планетата. Паякът Черна вдовица, известен още като Каракурта, е с много малки размери, но ухапването му може да убие човек.
Най-симпатичният паяк впечатлява дамите със странен танцНай-симпатичният паяк впечатлява дамите със странен танцБиолози документираха наскоро нов вид очарователен паяк, който впечатлява дамите от вида си с изключително странен ритуален танц за чифтосване, включващ ритмично поклащане наляво-надясно и периодично повдигане на краката във въздуха.
ТарантулаТарантула
24 Юли
Нина 2
Тарантулата е най-големият паяк, който се храни не само с насекоми, но също така с птици. Факти за тарантулите.
СкорпионСкорпион
30 Юни
Нина 2
Скорпионите се смятат за едни от най-опасните насекоми и от векове хората се страхуват от ухапванията им, които може да са не само болезнени, но дори смъртоносни.
Отглеждане на тарантулаОтглеждане на тарантулаТарантулата несъмнено е един от най-нестандартните домашни любимци, които човек може да си избере. Тези екзотични и мистериозни паяци, които могат да се открият в зоомагазините, не са чак толкова опасни.
Най-отровните паяциНай-отровните паяциЗа някои хора паяците са страшни, за други безобидни или просто поредната дразнеща гадинка, чиито мрежи трябва да изчистим от къщата си. Макар и малки, дори понякога и незабежими, съществуват видове паяци, които могат да убият с едно ухапване човек.