Паяци

Паяци

Паяци , видове и характеристики на паяците . Запознати ли сте паяците ? Научи тук повече за различните паяци и техните особености.
Паяк КръстоносецПаяциПаяк Кръстоносец
09 Ноем.
Илияна Ангелова
СкорпионПаяциСкорпион
13 Окт.
Нина 2
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Морски ПаякМорски Паяк
25 Ноем.
Морски Паяк е интересно водно създание, което прилича на сухоземните паяци. Съществуват над 1000 вида представители на този странен животински вид. Според някои специалисти Морски Паяк е живял на сушата, след което е започнал да живее във водата.
Най-популярните видове паяциНай-популярните видове паяци
28 Юли
Паяците са членестоноги, като те се причисляват към клас паякообразни. Представителите му биват повече от 40 хиляди. Кои са най-популярните видове паяци?
Всичко за кърлежитеВсичко за кърлежите
14 Юли
Кърлежите са особено опасни паразити. Какво трябва да знаем за кърлежите? Ето важни факти за размножаването на кърлежите и начинът им на живот.
Видове ТарантулиВидове Тарантули
11 Юни
Тарантулите са паяци, принадлежащи към семейство Lycosida). Те си приличат по начина си на живо, а се различават по големината и разцветката си, както и по степента си на отровност. Всяка Тарантула е отровна, но в различна степен.
За скорпионите от А до ЯЗа скорпионите от А до Я
27 Февр.
Скорпионите са едни от най-интересните животни. Скорпиони има и в България. Скорпионите са едни от най-странните родители. Някои убиват малки насекоми и с тях хранят потомството си, докато други изяждат собствените си деца.
Какво знаете за водните паяци?Какво знаете за водните паяци?
26 Януари
Ако в природата съществува перфектен ловец, това е паякът, а не човекът. По малко на брой са водните паяци. Ето някои интересни факти за видовете водни паяци.
За паяците от А до ЯЗа паяците от А до Я
15 Януари
В съзнанието на човека паяк и паяжина са неразделно свързани понятия. За паяка ловът е невъзможен без ловната му мрежа. Не всички видове обаче използват копринена нишка за лов.
Как се гледа тарантула?Как се гледа тарантула?
02 Окт.
Тарантулите могат да бъдат прекрасни домашни любимци, стига да не ви е страх от паяци. Повечето видове не изискват кой знае какви грижи, могат да бъдат галени, а някои дори живеят дълго.
Бразилски Скитащ ПаякБразилски Скитащ Паяк
27 Февр.
Бразилски Скитащ Паяк е известен като един от най-отровните паяци на планетата. Бразилски Скитащ Паяк е получил наименованието си заради факта, че това малко, но изключително отровно създание винаги скита и предпочита да не се задържа на едно място
Най-симпатичният паяк впечатлява дамите със странен танцНай-симпатичният паяк впечатлява дамите със странен танц
04 Септ.
Биолози документираха наскоро нов вид очарователен паяк, който впечатлява дамите от вида си с изключително странен ритуален танц за чифтосване, включващ ритмично поклащане наляво-надясно и периодично повдигане на краката във въздуха.
ТарантулаТарантула
24 Юли
Тарантулата е най-големият паяк, който се храни не само с насекоми, но също така с птици. Факти за тарантулите.
Отглеждане на тарантулаОтглеждане на тарантула
11 Март
2
Тарантулата несъмнено е един от най-нестандартните домашни любимци, които човек може да си избере. Тези екзотични и мистериозни паяци, които могат да се открият в зоомагазините, не са чак толкова опасни.
Най-отровните паяциНай-отровните паяци
21 Февр.
1
За някои хора паяците са страшни, за други безобидни или просто поредната дразнеща гадинка, чиито мрежи трябва да изчистим от къщата си. Макар и малки, дори понякога и незабежими, съществуват видове паяци, които могат да убият с едно ухапване човек.