Насекоми

Насекоми

Насекоми, видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите? Подробен раздел посветен на насекомите.
Бълхи - всичко, което трябва да знаемБълхи - всичко, което трябва да знаемБълхите днес продължават да бъдат проблем и то не само за хората с домашни любимци. Как изглеждат бълхите? Как да се справим с бълхите?
Видове бръмбариВидове бръмбариБръмбарите - тези тромави на пръв поглед същества са най-голямата група сред насекомите. Отличават се с твърди предни криле, които не участват в летенето. Ето известни видове бръмбари, които живеят в природата.
За пеперудата МонархЗа пеперудата МонархПеперудите Монарх се срещат в Австралия, на Канарските и Азорските острови, както и в Северна и Южна Америка. Ние ще съсредоточим погледа си върху американските пеперуди Монарх, защото те са сред най-големите
Как да накараме пчелите да се роят по-малкоКак да накараме пчелите да се роят по-малкоКак да накараме пчелите да се роят по-малко? Всеки пчелар се стреми да отглежда безроево своите пчелни семейства. Как да направим така, че нашите пчели да не се роят?
Колорадски бръмбар - всичко за досадния вредителКолорадски бръмбар - всичко за досадния вредителНай-известният бръмбар несъмнено е колорадският. Въпреки името си родината му не е Колорадо, а от Мексико. Какво трябва да знаем за досадния вредител колорадски бръмбар.
Какво трябва да знаем за листните въшки?Какво трябва да знаем за листните въшки?Листните въшки са много интересни създания. Какво трябва да знаем за листните въшки? Как да се отървем от листните въшки, които са големи вредители?
За комарите от А до ЯЗа комарите от А до ЯНяма човек, който да не познава добре ухапването на комара. Ако трябва обаче да бъдем точни, е правилно да казваме, че те ни смучат. Какво не знаем за комарите?
ОсаОса
05 Май
Нина 2
Осата е насекомо, което се смята за вредно и може да причини вреди на хора, които са алергични към ухапвания на насекоми. Въпреки вредното си влияние Осата е и полезна, тъй като унищожава много вредители по културните растения.
КомарКомар
18 Април
Нина 2
Комарът е едно от най-досадните и неприятни за човека насекоми. Комарът е насекомо с много тънко и фино тяло. Комарът от векове разнася различни видове заболявания, като в топлите страни това е така опасната малария.
Домашната Муха и заболяванията, които пренасяДомашната Муха и заболяванията, които пренася
06 Април
Нина 2
Домашната Муха е едно от най-досадните и вредни насекоми за хората, тъй като може да стане причинител на много заболявания. Вижте с какво се храни Домашната Муха. Как се размножава? Какви болести пренася Домашната Муха?