Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Земна ПчелаЗемна Пчела
16 Февр.
Bombus terrestris е латинското название на земната пчела, която принадлежи на разред Hymenoptera, състоящ се от мравки, пчели и оси. Всичко за земната пчела.
Щипалка (Ухолазка)Щипалка (Ухолазка)
12 Февр.
Как да разпознаем щипалките и какво трябва да знаем за тях. Forficula auricularia е научното название на насекомото ухолазка или щипалка. Разпространеното название ухолазка идва от народното вярване, че насекомото влиза в ухото на човека.
Испанска МухаИспанска Муха
08 Февр.
Испанската муха (Lytta vesicatoria) е вид бръмбар от семейство мехурести бръмбари (Meloidae). Испанската муха е малко насекомо с дължина около 10-15 мм и тегло около 0. 1 грама.
Мерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредителиМерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредители
22 Юни
Пчелите са жизненоважни опрашители, които играят решаваща роля в поддържането на баланса на екосистемите и осигуряването на производството на много култури. Мерки за предпазване на пчелите от отрови, пестициди и вредители.
Грижи за пчелите през лятотоГрижи за пчелите през лятото
14 Юни
Лятото е най-активният период за пчелите. Тогава те събират нектар, преработват го в мед, грижат се за ларвите и търтеите, работят усилено. В този период пчеларят няма толкова много задачи, както във времето на пасивен
Грижи за пчелите през пролеттаГрижи за пчелите през пролетта
21 Март
Пчеларят полага системно грижи за своите кошери с пчели, за да може те да го възнаградят с тежки пити мед. Най-важни сред тези грижи са пролетните, защото от тях зависи основно медодобивът. Пчелинът през пролетта
Помогнете на пчелите в градината си такаПомогнете на пчелите в градината си така
02 Юни
Може това да ви звучи прекалено драматично, но фактите сочат, че ние сме най-големите врагове на пчелите. Помогнете на пчелите в градината си така!
Попово ПрасеПопово Прасе
30 Март
Това е поповото прасе. Борбата с този натрапник в зеленчуковите градини никак не е лесна, защото той притежава всички възможности на вредителите.
Основи на пчеларството - съвети за начинаещиОснови на пчеларството - съвети за начинаещи
09 Март
Когато става въпрос за отглеждане на медоносни пчели, има много противоречиви съвети. Основи на пчеларството - съвети за начинаещи.
Кои са опрашващите насекомиКои са опрашващите насекоми
23 Февр.
Кои са опрашващите насекоми. Запознайте се с някои от бръмчащите, смели и красиви насекоми, които се възползват максимално от дългите летни дни, за да опрашват.
Заболявания по пчелитеЗаболявания по пчелите
16 Дек.
За какви болести при пчелите трябва да внимават пчелите? Заболявания по пчелите. От какво боледуват пчелите? Защо умират пчелите?
Грижи за пчелите през есентаГрижи за пчелите през есента
03 Дек.
Грижи за пчелите през есента. Пчелите постепенно преминават от активен към пасивен начин на живот, а пчеларят трябва да е подготвил кошера от всяка гледна точка.
БогомолкаБогомолка
28 Окт.
Богомолката е насекомо, което е известно най-вече с това, че женската убива мъжкия веднага след като се чифтосат. Богомолката е хищно насекомо, което се храни с други насекоми. Богомолката е изчезващ вид.