Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
СветулкаНасекомиСветулка
13 Април
Илияна Ангелова
Пеперуда Нощно пауново окоПеперуда Нощно пауново окоНощното пауново око е невероятно красива пеперуда, която носи и доста интересно име, поради окраската на крилете, която прилича на очи. Древните римляни дори са смятали, че пеперудите реално са произхождали от красивите цветове.
Всичко за торния бръмбарВсичко за торния бръмбарТорните бръмбари са бръмбари, които се хранят с изпражнения. Съществуват повече от 5000 различни видове торен бръмбар и 800 уникални вида, открити само в Южна Африка. Торните бръмбари идват в много различни форми, размери и цветове.
За бръмбарите от А до ЯЗа бръмбарите от А до ЯВ голямото семейство на насекомите бръмбарите заемат доста централно място. Наред с паяците те са едни от най-честите причинители на страх у хората.
За гигантския азиатски стършелЗа гигантския азиатски стършелАзиатският гигантски стършел (Vespa mandarinia) е доста често срещан в много части на Азия, където се нарича просто гигантски стършел.
Какавиди - какво трябва да знаемКакавиди - какво трябва да знаемКакавиди - какво трябва да знаем? Всички насекоми, както и някои земноводни, като жабата, в своето развитие преминават през метаморфоза. Терминът идва от гръцки и в най-общ смисъл означава преобразуване.
Мухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомоМухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомоВъзприемаме мухите като досадни насекоми, които в най-лошия случай ни пречат да почиваме или могат да налазят храната ни. Мухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомо.
Видове ПеперудиВидове ПеперудиПеперудите са вид летящи насекоми, чиято краска може да бъде във всякакви цветове и комбинации. Има толкова много видове пеперуди, че е необходима поне една книга, за да се изброят всички.
Какво е важно да знаем за конската мухаКакво е важно да знаем за конската мухаВ представите на хората понятието конска муха се свързва с нетърпима досада и нахалство и предизвиква негативни емоции. Всъщност нахалството на вида муха, наречен конска, е най-малкото, което може да се каже за нея.
Всичко за Плодовата мухаВсичко за Плодовата мухаПлодовите мушици са изключително интересни на науката. Те имат своя принос за науката не само защото се размножават бързо. Плодовите мухи имат много сходства с човека.
Черни мухи - всичко за досадните насекомиЧерни мухи - всичко за досадните насекомиВсички мухи спадат към разреда на двукрилите. Те имат двойка добре развити предни крила. Винаги мухите са живеели близо до човека. Какво трябва да знаем за черната муха?