Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основи на пчеларството - съвети за начинаещиОснови на пчеларството - съвети за начинаещи
09 Март
Когато става въпрос за отглеждане на медоносни пчели, има много противоречиви съвети. Основи на пчеларството - съвети за начинаещи.
Грижи за пчелите през пролеттаГрижи за пчелите през пролетта
27 Февр.
Пчеларят полага системно грижи за своите кошери с пчели, за да може те да го възнаградят с тежки пити мед. Най-важни сред тези грижи са пролетните, защото от тях зависи основно медодобивът. Пчелинът през пролетта
Кои са опрашващите насекомиКои са опрашващите насекоми
23 Февр.
Кои са опрашващите насекоми. Запознайте се с някои от бръмчащите, смели и красиви насекоми, които се възползват максимално от дългите летни дни, за да опрашват.
Заболявания по пчелитеЗаболявания по пчелите
16 Дек.
За какви болести при пчелите трябва да внимават пчелите? Заболявания по пчелите. От какво боледуват пчелите? Защо умират пчелите?
Грижи за пчелите през есентаГрижи за пчелите през есента
03 Дек.
Грижи за пчелите през есента. Пчелите постепенно преминават от активен към пасивен начин на живот, а пчеларят трябва да е подготвил кошера от всяка гледна точка.
БогомолкаБогомолка
28 Окт.
Богомолката е насекомо, което е известно най-вече с това, че женската убива мъжкия веднага след като се чифтосат. Богомолката е хищно насекомо, което се храни с други насекоми. Богомолката е изчезващ вид.
Най-опасните жилещи насекомиНай-опасните жилещи насекоми
19 Окт.
На планетата ни живеят милиони видове насекоми. Те играят важна роля в земната екосистема. Повечето от тях са безопасни, има дори полезни, но някои могат да бъдат отровни, дори смъртоносни, докато жилейки, изпускат своята отрова.
ТъртейТъртей
15 Окт.
Пчелният кошер представлява едно пчелно семейство. То интересна и строго подредена йерархия. Пчелите са основно 3 типа - пчела - майка, пчели - работнички и търтеи. Каква е ролята на търтеите?
Медоносна ПчелаМедоносна Пчела
14 Окт.
Медоносните пчели са едни от най-важните насекоми на планетата. Доказано е, че много видове растения не могат да съществуват без медоносните пчели.
ТермитТермит
14 Окт.
1
Термитите приличат на мравки и са известни с това, че в обществото им съществуват касти и че правят сложни жилища с такава големина, че в тях може да се скрие дори слон.