Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
ТъртейНасекомиТъртей
15 Окт.
Илияна Ангелова
ТермитНасекомиТермит
14 Окт.
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ХлебаркаХлебаркаХлебарките са най-досадните спътници на градските жители. Хлебарките всяват ужас във всяка домакиня и са повод за съществуването на безброй фирми за унищожаване на насекоми по домовете. Кафявите и черните хлебарки са в непрекъсната война.
Защо светят светулките?Защо светят светулките?Светулките могат да направят летните нощи прекрасни и изпълнени с романтика. Виждали ли сте мигащи дървета или храсти, сякаш окичени с електрически гирлянд? Да, това е дело на светулките. Защо светят светулките?
СветулкаСветулкаСвързваме романтиката на летните нощи с едни мънички насекоми - светулките. Тези магични създания са страшно интересни. Роля на светенето при светулката. Значение на светулките
Най-вредните за хората насекомиНай-вредните за хората насекомиПовечето от хората се страхуват от насекомите, което е напълно оправдано, имайки предвид, че голяма част от тях са наистина много опасни. Кои са най-вредните насекоми за човека?
Пеперуда Нощно пауново окоПеперуда Нощно пауново окоНощното пауново око е невероятно красива пеперуда, която носи и доста интересно име, поради окраската на крилете, която прилича на очи. Древните римляни дори са смятали, че пеперудите реално са произхождали от красивите цветове.
Всичко за торния бръмбарВсичко за торния бръмбарТорните бръмбари са бръмбари, които се хранят с изпражнения. Съществуват повече от 5000 различни видове торен бръмбар и 800 уникални вида, открити само в Южна Африка. Торните бръмбари идват в много различни форми, размери и цветове.
За бръмбарите от А до ЯЗа бръмбарите от А до ЯВ голямото семейство на насекомите бръмбарите заемат доста централно място. Наред с паяците те са едни от най-честите причинители на страх у хората.
За гигантския азиатски стършелЗа гигантския азиатски стършелАзиатският гигантски стършел (Vespa mandarinia) е доста често срещан в много части на Азия, където се нарича просто гигантски стършел.
Какавиди - какво трябва да знаемКакавиди - какво трябва да знаемКакавиди - какво трябва да знаем? Всички насекоми, както и някои земноводни, като жабата, в своето развитие преминават през метаморфоза. Терминът идва от гръцки и в най-общ смисъл означава преобразуване.
Мухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомоМухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомоВъзприемаме мухите като досадни насекоми, които в най-лошия случай ни пречат да почиваме или могат да налазят храната ни. Мухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомо.