Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-опасните жилещи насекомиНай-опасните жилещи насекомиНа планетата ни живеят милиони видове насекоми. Те играят важна роля в земната екосистема. Повечето от тях са безопасни, има дори полезни, но някои могат да бъдат отровни, дори смъртоносни, докато жилейки, изпускат своята отрова.
ТъртейТъртейПчелният кошер представлява едно пчелно семейство. То интересна и строго подредена йерархия. Пчелите са основно 3 типа - пчела - майка, пчели - работнички и търтеи. Каква е ролята на търтеите?
Медоносна ПчелаМедоносна ПчелаМедоносните пчели са едни от най-важните насекоми на планетата. Доказано е, че много видове растения не могат да съществуват без медоносните пчели.
ТермитТермитТермитите приличат на мравки и са известни с това, че в обществото им съществуват касти и че правят сложни жилища с такава големина, че в тях може да се скрие дори слон.
ХлебаркаХлебаркаХлебарките са най-досадните спътници на градските жители. Хлебарките всяват ужас във всяка домакиня и са повод за съществуването на безброй фирми за унищожаване на насекоми по домовете. Кафявите и черните хлебарки са в непрекъсната война.
Защо светят светулките?Защо светят светулките?Светулките могат да направят летните нощи прекрасни и изпълнени с романтика. Виждали ли сте мигащи дървета или храсти, сякаш окичени с електрически гирлянд? Да, това е дело на светулките. Защо светят светулките?
СветулкаСветулкаСвързваме романтиката на летните нощи с едни мънички насекоми - светулките. Тези магични създания са страшно интересни. Роля на светенето при светулката. Значение на светулките
Най-вредните за хората насекомиНай-вредните за хората насекомиПовечето от хората се страхуват от насекомите, което е напълно оправдано, имайки предвид, че голяма част от тях са наистина много опасни. Кои са най-вредните насекоми за човека?
Пеперуда Нощно пауново окоПеперуда Нощно пауново окоНощното пауново око е невероятно красива пеперуда, която носи и доста интересно име, поради окраската на крилете, която прилича на очи. Древните римляни дори са смятали, че пеперудите реално са произхождали от красивите цветове.
Всичко за торния бръмбарВсичко за торния бръмбарТорните бръмбари са бръмбари, които се хранят с изпражнения. Съществуват повече от 5000 различни видове торен бръмбар и 800 уникални вида, открити само в Южна Африка. Торните бръмбари идват в много различни форми, размери и цветове.