Насекоми

Насекоми

Насекоми, видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите? Подробен раздел посветен на насекомите.
Какавиди - какво трябва да знаемКакавиди - какво трябва да знаемКакавиди - какво трябва да знаем? Всички насекоми, както и някои земноводни, като жабата, в своето развитие преминават през метаморфоза. Терминът идва от гръцки и в най-общ смисъл означава преобразуване.
Мухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомоМухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомоВъзприемаме мухите като досадни насекоми, които в най-лошия случай ни пречат да почиваме или могат да налазят храната ни. Мухата цеце - какво трябва да знаеш за смъртоносното насекомо.
Видове ПеперудиВидове ПеперудиПеперудите са вид летящи насекоми, чиято краска може да бъде във всякакви цветове и комбинации. Има толкова много видове пеперуди, че е необходима поне една книга, за да се изброят всички.
Какво е важно да знаем за конската мухаКакво е важно да знаем за конската мухаВ представите на хората понятието конска муха се свързва с нетърпима досада и нахалство и предизвиква негативни емоции. Всъщност нахалството на вида муха, наречен конска, е най-малкото, което може да се каже за нея.
Всичко за Плодовата мухаВсичко за Плодовата мухаПлодовите мушици са изключително интересни на науката. Те имат своя принос за науката не само защото се размножават бързо. Плодовите мухи имат много сходства с човека.
Черни мухи - всичко за досадните насекомиЧерни мухи - всичко за досадните насекомиВсички мухи спадат към разреда на двукрилите. Те имат двойка добре развити предни крила. Винаги мухите са живеели близо до човека. Какво трябва да знаем за черната муха?
Зелена муха - всичко за насекомотоЗелена муха - всичко за насекомотоСпоменаването на мухата предизвиква представа за досадно насекомо, което непрекъснато кръжи около нас и е трудно да бъде прогонено. Какво обаче трябва да знаем за зелените мухи?
За стършелите от А до ЯЗа стършелите от А до ЯСтършелът с латинско название Vespa е представител на семейство Vespidae - жилещи насекоми. Стършелът е голямо и здраво жилещо насекомо. Жизнен цикъл на стършела.
Видове мравки и техните особеностиВидове мравки и техните особеностиМравките са семейство насекоми. В природата са познати и описани научно над 13 000 вида мравки, като постоянно се откриват нови видове. Ето някои от най-популярните видове мравки и техните особености.
Нощни пеперудиНощни пеперудиЕфирност, лекота, изключително нежна структура на крилата и ненадмината красота в багрите и шарките са все характеристики на нощните пеперуди. Тези създания са така красиви, че природата е решила да ни заобикалят.