Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Помогнете на пчелите в градината си такаПомогнете на пчелите в градината си така
02 Юни
Може това да ви звучи прекалено драматично, но фактите сочат, че ние сме най-големите врагове на пчелите. Помогнете на пчелите в градината си така!
Попово ПрасеПопово Прасе
30 Март
Това е поповото прасе. Борбата с този натрапник в зеленчуковите градини никак не е лесна, защото той притежава всички възможности на вредителите.
Основи на пчеларството - съвети за начинаещиОснови на пчеларството - съвети за начинаещи
09 Март
Когато става въпрос за отглеждане на медоносни пчели, има много противоречиви съвети. Основи на пчеларството - съвети за начинаещи.
Кои са опрашващите насекомиКои са опрашващите насекоми
23 Февр.
Кои са опрашващите насекоми. Запознайте се с някои от бръмчащите, смели и красиви насекоми, които се възползват максимално от дългите летни дни, за да опрашват.
Заболявания по пчелитеЗаболявания по пчелите
16 Дек.
За какви болести при пчелите трябва да внимават пчелите? Заболявания по пчелите. От какво боледуват пчелите? Защо умират пчелите?
Грижи за пчелите през есентаГрижи за пчелите през есента
03 Дек.
Грижи за пчелите през есента. Пчелите постепенно преминават от активен към пасивен начин на живот, а пчеларят трябва да е подготвил кошера от всяка гледна точка.
БогомолкаБогомолка
28 Окт.
Богомолката е насекомо, което е известно най-вече с това, че женската убива мъжкия веднага след като се чифтосат. Богомолката е хищно насекомо, което се храни с други насекоми. Богомолката е изчезващ вид.
Най-опасните жилещи насекомиНай-опасните жилещи насекоми
19 Окт.
На планетата ни живеят милиони видове насекоми. Те играят важна роля в земната екосистема. Повечето от тях са безопасни, има дори полезни, но някои могат да бъдат отровни, дори смъртоносни, докато жилейки, изпускат своята отрова.
ТъртейТъртей
15 Окт.
Пчелният кошер представлява едно пчелно семейство. То интересна и строго подредена йерархия. Пчелите са основно 3 типа - пчела - майка, пчели - работнички и търтеи. Каква е ролята на търтеите?
Медоносна ПчелаМедоносна Пчела
14 Окт.
Медоносните пчели са едни от най-важните насекоми на планетата. Доказано е, че много видове растения не могат да съществуват без медоносните пчели.