Насекоми

Насекоми

Насекоми, видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите? Подробен раздел посветен на насекомите.
За комарите от А до ЯНасекомиЗа комарите от А до Я
19 Май
Илияна Ангелова
ОсаНасекомиОса
05 Май
Нина 2
КомарНасекомиКомар
18 Април
Нина 2
Домашната Муха и заболяванията, които пренасяДомашната Муха и заболяванията, които пренася
06 Април
Нина 2
Домашната Муха е едно от най-досадните и вредни насекоми за хората, тъй като може да стане причинител на много заболявания. Вижте с какво се храни Домашната Муха. Как се размножава? Какви болести пренася Домашната Муха?
Мухи - какво не знаем за удивителните насекоми?Мухи - какво не знаем за удивителните насекоми?Мухите са навсякъде около нас. Свикнали сме да гледаме на мухите като на вредите. Но знаете ли, че има и много ползи от мухите? Вижте интересни факти за мухите, които вероятно не знаете.
За калинките от А до ЯЗа калинките от А до ЯКалинките имат най-добрата репутация от всички бръмбари. Да, те са вид бръмбар, но дребничък и симпатичен. Този представител на членестоногите е наистина очарователен. Ярки цветове, будеща възторг украса, под формата на точки.
Пеперуди - всичко, което трябва да знаемПеперуди - всичко, което трябва да знаемПеперудите са едни от най-красивите създания на майката-природа. Ето какво трябва да знаете за тях - особености, хранене, размножаване. Интересни факти за пеперудите.
Водно кончеВодно кончеВеднага след пеперудата, по красота и богатство на цветовете се нарежда водното конче в пъстрото семейство на насекомите. При тях може да се открие всичко от света на прекрасните багри.
Кои са гигантските паяци?Кои са гигантските паяци?Паяците-гиганти всяват истински ужас у хората, страдащи от арахнофобия - страхът от паяци. Всъщност повечето от тях далече не са толкова опасни за хората, колкото отровните паяци
Дървеници - какво трябва да знаемДървеници - какво трябва да знаемДървениците са малки неприятни насекоми, които обичат да се крият по дупчици или пукнатини, и да си похапват човешка кръв.
Хлебарките - какво трябва да знаемХлебарките - какво трябва да знаемАко трябва да опишем хлебарките, най-често използваните епитети за тях са отвратителни, гнусни и гадни. Въпреки тези напълно заслужени определения, те са и интересни създания, за които най-подходящото определение е неизтребими.
Мравките - какво трябва да знаемМравките - какво трябва да знаемМравките са едно процъфтяващо днес семейство насекоми с дълга история на Земята. Те са навсякъде около нас, макар че рядко ги забелязваме, въпреки изобилието, което представляват.
Спят ли изобщо мравкитеСпят ли изобщо мравките
19 Август
Нина Норд
Царицата на мравките спи дълбоко, за да се възстанови, докато мравките-работници са принудени да спят на пресекулки. Царицата спи около девет часа на денонощие - само по този начин тя може да произвежда яйца през цялото време.