Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черни мухи - всичко за досадните насекомиЧерни мухи - всичко за досадните насекоми
01 Окт.
Всички мухи спадат към разреда на двукрилите. Те имат двойка добре развити предни крила. Винаги мухите са живеели близо до човека. Какво трябва да знаем за черната муха?
Зелена Муха - всичко за насекомотоЗелена Муха - всичко за насекомото
30 Септ.
Споменаването на мухата предизвиква представа за досадно насекомо, което непрекъснато кръжи около нас и е трудно да бъде прогонено. Какво обаче трябва да знаем за зелените мухи?
СтършелСтършел
24 Септ.
Стършелът е голямо и здраво жилещо насекомо. Стършелите имат 2 чифта крила и 6 крака.
Видове мравки и техните особеностиВидове мравки и техните особености
21 Септ.
Мравките са семейство насекоми. В природата са познати и описани научно над 13 000 вида мравки, като постоянно се откриват нови видове. Ето някои от най-популярните видове мравки и техните особености.
Нощни ПеперудиНощни Пеперуди
08 Септ.
Ефирност, лекота, изключително нежна структура на крилата и ненадмината красота в багрите и шарките са все характеристики на нощните пеперуди. Тези създания са така красиви, че природата е решила да ни заобикалят.
Пеперудата МонархПеперудата Монарх
04 Септ.
Пеперудите Монарх се срещат в Австралия, на Канарските и Азорските острови, както и в Северна и Южна Америка. Какво знаете за изумителния живот на пеперудата Монарх?
ЩурецЩурец
04 Септ.
Щурецът е насекомо, което често живее с хората, а също така и по полета и ливади. Факти, произход и особености на щурците.
МухаМуха
04 Септ.
Мухите са навсякъде около нас. Свикнали сме да гледаме на мухите като на вредите. Интересни факти за мухите, които вероятно не знаете.
ГъсенициГъсеници
01 Септ.
Гъсениците са интересни животни, които могат да бъдат много красиви. Разберете повече за пъстрия живот на гъсениците. С какво се хранят гъсениците и как живеят.
СкакалецСкакалец
26 Август
Скакалците са често срещани. Какво е поведението на скакалците? Какво трябва да знаем за скакалците? Разберете интересни факти за скакалците, които не знаете.
ЦикадиЦикади
14 Август
Цикадите са дълголетни и олицетворяват безсмъртието. За китайците цикадата пък символизира възкресението, вечната младост и пречистването.
Водно Конче - всичко за хищното насекомоВодно Конче - всичко за хищното насекомо
04 Август
Водно Конче е красиво хищно насекомо, което е разпространено на много места по планетата. Водно Конче има невероятни летателни умения и е признато за най-бързото летящо насекомо.
Това са най-хищните насекомиТова са най-хищните насекоми
31 Юли
На планетата Земя днес живеят милиони разновидности насекоми. Те играят важна роля в екосистемата на нашата планета. Кои са най-хищните насекоми на планетата?