Насекоми

Насекоми

Насекоми, видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите? Подробен раздел посветен на насекомите.
Мравките - какво трябва да знаемМравките - какво трябва да знаемМравките са едно процъфтяващо днес семейство насекоми с дълга история на Земята. Те са навсякъде около нас, макар че рядко ги забелязваме, въпреки изобилието, което представляват.
Спят ли изобщо мравкитеСпят ли изобщо мравките
19 Август
Нина Норд
Царицата на мравките спи дълбоко, за да се възстанови, докато мравките-работници са принудени да спят на пресекулки. Царицата спи около девет часа на денонощие - само по този начин тя може да произвежда яйца през цялото време.
Хлебарката живее няколко дни без глава, самата глава - същоХлебарката живее няколко дни без глава, самата глава - същоХлебарката е толкова издържливо насекомо, че ако главата й бъде отделена от тялото, тя ще може да живее още няколко дни. Интересен факт е, че и самата глава ще оцелее точно толкова дни, колкото и тялото.
Интересни факти за водните кончетаИнтересни факти за водните кончетаВодните кончета са изключително красиви, но освен това имат куп интересни особености, като една от тях е способността им да развиват много висока скорост - до 60 километра в час.
Как пчелите правят медКак пчелите правят медВъпреки че сигурно почти няма човек, който да не е ял мед, изключително малко са хората, които знаят как точно се прави.
Комарите - преносители на заболяванияКомарите - преносители на заболяванияС наближаването на пролетта всяка буболечица се раздвижва – в това число и досадните комари. Освен да причиняват неприятен сърбеж и нежелани реакции у хората, те пренасят опасни заболявания като малария при човека, конски енцефаломиелит при конете
ЩурецЩурец
17 Септ.
Нина 2
Щурецът е насекомо, което често живее с хората, а също така и по полета и ливади. Семейство Щурци наброява над 2300 вида. Векове наред Щурците живеят в близост до хората и дори в домовете им и за разлика от други насекоми като хлебарките и мухите
Пазете кучето си от кърлежи, защото може да стане ето товаПазете кучето си от кърлежи, защото може да стане ето товаПрез летния сезон, животните са също толкова застрашени от кърлежите, колкото и хората. В най-голяма опасност са кучетата, които при всяко излизане на открито, могат да бъдат нападнати от тези носители на инфекциозни заболявания.
Жълтоторбест ПаякЖълтоторбест Паяк
22 Март
Нина 2
Жълтоторбест паяк е един от най-отровните паяци на планетата ни. Малкият Жълтоторбест паяк може да нанесе сериозни щети на здравето на животно или човек, да пренесе опасни инфекции, водещи до труднолечими проблеми и дори до летален изход
Изумителни факти за пчелитеИзумителни факти за пчелитеПчелите са насекоми от разред Ципокрили. Известни са с умението си да опрашват растенията и да произвеждат мед след това. Има обаче много други любопитни факти за тях, които със сигурност не знаете.