Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели.
Видовете акули и кратка характеристика за тяхВидовете акули и кратка характеристика за тяхАкулите са сред най-древните риби, които са населявали океаните и моретата. Съществуват около 440 вида акули. Ето кои са най-популярните видове акули и кратка характеристика за всяка една от тях.
Медузите - всичко, което трябва да знаетеМедузите - всичко, което трябва да знаетеМедузите са безгръбначни животни от тип Мешести, които заедно с коралите и анемоните принадлежат към група, наречена Cnidarians.
Най-редките морски видовеНай-редките морски видовеЖивотинските видове, които обитават морското дъно, винаги са предизвиквали интерес. Морските обитатели са толкова красиви и обаятелни, че могат да омагьосат всеки със своята външност.
Гърбат КитГърбат Кит
12 Април
Нина 2
Гърбат Кит е интересен представител на вида беззъби китове и е получил наименованието си заради характерното извиване на гърба си. Гърбат Кит се нарежда сред най-едрите животни на планетата.
Морска ЗвездаМорска Звезда
11 Април
Нина 2
Морска Звезда е изключително интересен представител на тип Иглокожи, който може да се срещне на дъното на океаните по планетата. Повечето Морски Звезди са с по пет лъча.
Син КитСин Кит
10 Април
Нина 2
Синият Кит е най-голямото животно сред бозайниците и е признат също така за най-едрото животно на планетата. Син Кит е величествено създание, което вълнува учените от векове.
КашалотКашалот
09 Април
Нина 2
Кашалот е едър морски хищник, който принадлежи към семейството на зъбатите китове. Кашалот привлича от векове хората с ценното вещество, което се съдържа в него.
Син ДраконСин Дракон
09 Април
Нина 2
Син Дракон е признат като едно от най-красивите морски мекотели, известни на науката. Син Дракон е с изключително интересен външен вид.
Риба ТрионРиба Трион
08 Април
Нина 2
Риба Трион е водно създание, което е близко по външен вид до скатовете, а не до акулите трион, с които понякога се бърка. Риба Трион има характерна форма на устата, която напомня огромен трион.
Феноменът ходещи рибиФеноменът ходещи рибиИзследователите на морското дъно остават поразени, когато с интерес проверяват какво е записала тяхната камера. Ето какво знаем за феномена ходещи риби!