Miau.bg»Статии»Животински Свят»Морски Обитатели
Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риба ПъстърваРиба Пъстърва
20 Окт.
За щастие пъстървата се отглежда успешно в рибовъдни ферми, така че достъпът до полезното месо на тази риба не е трудно постижим.
НарвалНарвал
04 Ноем.
Нарвалът е един от видовете китове, описани през 1758 година от Карл Линей. Нарвалите са средни по големина китове приличащи на еднорог.
Морски ЛъвМорски Лъв
03 Ноем.
Едно от най-големите животни в Нова Зеландия е морският лъв. Той може да се гмурка на големи дълбочини, да ходи на четири крака, обича да се весели и да играе. Това животно е толкова умно, че хората го използват за специални задачи.
ДелфинДелфин
20 Окт.
Делфинът е най-красивото, по мнението на много хора, създание, което обитава водните пространства. Делфините са прочути с добронамереното си отношение към хората от древни времена.
Какво трябва да знаем за ОктоподитеКакво трябва да знаем за Октоподите
08 Окт.
Какво знаем за октоподите? Дълбините на моретата и океаните крият наистина изумителни създания. Октоподите са сред най-невероятните животни на планетата. На 8 октомври е световният ден на октопода
Черна МидаЧерна Мида
03 Август
Когато става въпрос за миди, асоциациите свързват тези морски обитатели с вкусно блюдо, приготвено с морския деликатес. Наистина черната мида е известна с това, че е обект на стопански улов.
РапаниРапани
19 Април
Повечето хора като деца са си играли с рапани. Любителите на морски деликатеси са опитвали поне веднъж скъпата, но вкусна храна от този морски вид. Какво трябва да знаем за рапаните?
Рак-богомолкаРак-богомолка
14 Април
Те умеят да топлят водата и виждат в четири пъти повече цветове от нас. Щипките им са невероятно силни и са като мощно оръжие, а също така живеят на дъното на океана. Името на това удивително създание е рак-богомолка.
Кои са морските бозайници?Кои са морските бозайници?
10 Февр.
Морските бозайници са уникални животни, които принадлежат на отделна група. Нека се запознаем с различните видове морски бозайници.
Риба Джон ДориРиба Джон Дори
19 Ноем.
Джон Дори, известна още като рибата на Свети Петър или Светипетрова риба, е прочута сред рибарите от цял свят. Французите я наричат Сен Пиер, а в цял свят до днес се разказва легендата за тази риба и Свети Петър.