Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели.
Листовиден Морски ДраконЛистовиден Морски Дракон
06 Ноем.
Нина 2
Листовиден морски дракон е много интересна риба, която на практика прилича на морско конче, украсено с дълги тесни листа. Листовиден морски дракон прилича на плуващо водорасло и е изключително привлекателно за подводните фотографи.
ДюгонДюгон
22 Окт.
Нина 2
Дюгон е изключително интересно морско животно с необикновен външен вид. Смята се, че Дюгон е причината да бъдат създадени легендите за русалките, въпреки че е доста едър и изглежда тромав.
Морска Свиня (Муткур)Морска Свиня (Муткур)
21 Окт.
Нина 2
Морска Свиня е китоподобно морско животно, което е с интересен външен вид и поведение. Морска Свиня привлича интереса на хората от векове.
СепияСепия
16 Окт.
Нина 2
Сепията е едно от най-умните морски животни, което е и изключително полезно за хората в много отношения. Тя е известна с произвежданото от нея мастило, което използва за прикритие.
Какво трябва да знаем за октоподитеКакво трябва да знаем за октоподитеКакво знаем за октоподите? Дълбините на моретата и океаните крият наистина изумителни създания. Октоподите са сред най-невероятните животни на планетата. На 8 октомври е световният ден на октопода
Попови лъжички - какво трябва да знаемПопови лъжички - какво трябва да знаемЕдин от най-големите класове животни в природата са земноводните. Характерни са с това, че претърпяват метаморфоза. Такива са и жабите, които се развиват от попови лъжички. Попови лъжички - какво трябва да знаем?
Аксолотъл - какво трябва да знаем?Аксолотъл - какво трябва да знаем?Аксолотълът може да не е особено популярен домашен любимец, но определено е уникален. Тези животни са вид саламандър, но за разлика от тях, те не преминават постоянно през метаморфозата от стадий на ларва до зрялост и остават във водата.
АфалаАфалаАфала е един от най-разпространените представители на семейството на океанския делфин. Този вид принадлежи към интелигентните животни. Всяка афала има уникална комбинация от звуци, която служи за идентификация.
Голяма бяла акулаГоляма бяла акулаМалко същества предизвикват повече страх у хората от голямата бяла акула. А в действителност атаките на големи бели акули над хора са рядкост. Особености и поведение на голямата бяла акула.
Морска ЛястовицаМорска Лястовица
24 Септ.
Нина 2
Морска Лястовица е много интересна риба с характерна форма на тялото, което я прави желана от много колекционери. Заради този факт Морска Лястовица скоро ще се превърне в застрашен вид според специалистите.