Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели.
Акулите - какво трябва да знаем за тяхАкулите - какво трябва да знаем за тяхДнес световният океан е обитаван от 254 вида акули. Болшинството от тях са защитен вид, някои дори са на ръба на изчезването. Човешката жестокост обаче не ги подминава. Както и апетитът за месото им.
Какво трябва да знаем за октоподитеКакво трябва да знаем за октоподитеКакво знаем за октоподите? Дълбините на моретата и океаните крият наистина изумителни създания. Октоподите са сред най-невероятните животни на планетата.
Какво не знаем за КосаткитеКакво не знаем за КосаткитеКосатките са хищници, които дебнат своята плячка във водната шир. Косатките са много интересни животни.
Видовете акули и кратка характеристика за тяхВидовете акули и кратка характеристика за тяхАкулите са сред най-древните риби, които са населявали океаните и моретата. Съществуват около 440 вида акули. Ето кои са най-популярните видове акули и кратка характеристика за всяка една от тях.
Медузите - всичко, което трябва да знаетеМедузите - всичко, което трябва да знаетеМедузите са безгръбначни животни от тип Мешести, които заедно с коралите и анемоните принадлежат към група, наречена Cnidarians.
Най-редките морски видовеНай-редките морски видовеЖивотинските видове, които обитават морското дъно, винаги са предизвиквали интерес. Морските обитатели са толкова красиви и обаятелни, че могат да омагьосат всеки със своята външност.
Гърбат КитГърбат Кит
12 Април
Нина 2
Гърбат Кит е интересен представител на вида беззъби китове и е получил наименованието си заради характерното извиване на гърба си. Гърбат Кит се нарежда сред най-едрите животни на планетата.
Морска ЗвездаМорска Звезда
11 Април
Нина 2
Морска Звезда е изключително интересен представител на тип Иглокожи, който може да се срещне на дъното на океаните по планетата. Повечето Морски Звезди са с по пет лъча.
Син КитСин Кит
10 Април
Нина 2
Синият Кит е най-голямото животно сред бозайниците и е признат също така за най-едрото животно на планетата. Син Кит е величествено създание, което вълнува учените от векове.
КашалотКашалот
09 Април
Нина 2
Кашалот е едър морски хищник, който принадлежи към семейството на зъбатите китове. Кашалот привлича от векове хората с ценното вещество, което се съдържа в него.