Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели.
Гърбат кит - всичко за морския гигантГърбат кит - всичко за морския гигантНай-силният звук, издаван от кое да е същество на Земята, идва от морско създание. Това е гърбатият кит. Той е забележителен певец, чиято песен се носи в океанските дълбини в продължение на 15-20 минути. С нея видът е много известен.
Най-опасните морски хищнициНай-опасните морски хищнициКои са най-опасните морски хищници, които обитават моретата и океаните? Ето някои от тях. Морските създания, които могат са опасни както за останалите си себеподобни, така и за хората.
КосаткаКосаткаКосатките са хищници, които дебнат своята плячка във водната шир. Косатките са много интересни животни.
Какво трябва да знаем за пираните?Какво трябва да знаем за пираните?На въпроса коя е най-опасната риба на Земята, пиранята ще заеме едно от първите места. Верни ли са легендите за пираните? Наистина ли пираните са толкова агресивни?
МоржМоржПредставата за ледена Арктика се свърза с едно огромно животно - морж. Моржовете са огромни животни. Какво знаем за моржа?
За китовете от А до ЯЗа китовете от А до ЯКитовете са най-големите животни на планетата. Те будят интерес и страхопочитание у хората. Какви видове китове съществуват, как се хранят и общуват помежду си? За китовете от А до Я.
Тюлен монах - всичко за удивителното животноТюлен монах - всичко за удивителното животноКакво трябва да знаем за тюлена монах? През 1494 година Христофор Колумб стигнал безлюдния остров Алто Верде при Втората си експедиция до Америка. Колумбовите моряци станали първите европейци, видели редкия вид Карибски тюлен монах.
За морското конче от А до ЯЗа морското конче от А до ЯМорското конче е вид риба, тясно свързана с морската игла и принадлежащо към семейството Syngnathidae. Какво не знаем за морското конче? Вижте интересни факти за морското конче.
Скат - всичко за чудатата риба с характерСкат - всичко за чудатата риба с характерСкатовете са интересни и интелигентни риби. Скатовете имат свой характер. Можем ли да отглеждаме риба Скат?
За тюлените от А до ЯЗа тюлените от А до ЯТюлените са сред най-интересните морски обитатели. Къде живеят тюлените? С какво се хранят тюлените?