miau.bg»Статии»Животински Свят»Морски Обитатели
Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
РапаниРапаниПовечето хора като деца са си играли с рапани. Любителите на морски деликатеси са опитвали поне веднъж скъпата, но вкусна храна от този морски вид. Какво трябва да знаем за рапаните?
Рак-богомолкаРак-богомолкаТе умеят да топлят водата и виждат в четири пъти повече цветове от нас. Щипките им са невероятно силни и са като мощно оръжие, а също така живеят на дъното на океана. Името на това удивително създание е рак-богомолка.
Кои са морските бозайници?Кои са морските бозайници?Морските бозайници са уникални животни, които принадлежат на отделна група, отличаваща се с голямо разнообразие, както по формата на самите представители, така и по размерите им. Нека се запознаем с различните видове морски бозайници.
Риба Джон ДориРиба Джон Дори
19 Ноем.
Нина 2
Джон Дори, известна още като рибата на Свети Петър или Светипетрова риба, е прочута сред рибарите от цял свят. Французите я наричат Сен Пиер, а в цял свят до днес се разказва легендата за тази риба и Свети Петър.
Паку - рибата с човешки зъбиПаку - рибата с човешки зъбиКазват, че едно от най-странните неща на планетата е риба на име Паку. Типичният воден обитател е интересен с една любопитна характеристика. Паку има зъби като на човека. Това я прави нестандартна риба. Паку произхожда от пираните и се води вид пираня.
Листовиден Морски ДраконЛистовиден Морски Дракон
06 Ноем.
Нина 2
Листовиден морски дракон е много интересна риба, която на практика прилича на морско конче, украсено с дълги тесни листа. Листовиден морски дракон прилича на плуващо водорасло и е изключително привлекателно за подводните фотографи.
ДюгонДюгон
22 Окт.
Нина 2
Дюгон е изключително интересно морско животно с необикновен външен вид. Смята се, че Дюгон е причината да бъдат създадени легендите за русалките, въпреки че е доста едър и изглежда тромав.
Морска Свиня (Муткур)Морска Свиня (Муткур)
21 Окт.
Нина 2
Морска Свиня е китоподобно морско животно, което е с интересен външен вид и поведение. Морска Свиня привлича интереса на хората от векове.
СепияСепия
16 Окт.
Нина 2
Сепията е едно от най-умните морски животни, което е и изключително полезно за хората в много отношения. Тя е известна с произвежданото от нея мастило, което използва за прикритие.
Попови лъжички - какво трябва да знаемПопови лъжички - какво трябва да знаемЕдин от най-големите класове животни в природата са земноводните. Характерни са с това, че претърпяват метаморфоза. Такива са и жабите, които се развиват от попови лъжички. Попови лъжички - какво трябва да знаем?