miau.bg»Статии»Животински Свят»Морски Обитатели
Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели .
НарвалМорски ОбитателиНарвал
04 Ноем.
Илияна Ангелова
Морски ЛъвМорски ОбитателиМорски Лъв
03 Ноем.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво трябва да знаем за октоподитеКакво трябва да знаем за октоподитеКакво знаем за октоподите? Дълбините на моретата и океаните крият наистина изумителни създания. Октоподите са сред най-невероятните животни на планетата. На 8 октомври е световният ден на октопода
Черна МидаЧерна МидаКогато става въпрос за миди, асоциациите свързват тези морски обитатели с вкусно блюдо, приготвено с морския деликатес. Наистина черната мида е известна с това, че е обект на стопански улов.
РапаниРапаниПовечето хора като деца са си играли с рапани. Любителите на морски деликатеси са опитвали поне веднъж скъпата, но вкусна храна от този морски вид. Какво трябва да знаем за рапаните?
Рак-богомолкаРак-богомолкаТе умеят да топлят водата и виждат в четири пъти повече цветове от нас. Щипките им са невероятно силни и са като мощно оръжие, а също така живеят на дъното на океана. Името на това удивително създание е рак-богомолка.
Кои са морските бозайници?Кои са морските бозайници?Морските бозайници са уникални животни, които принадлежат на отделна група, отличаваща се с голямо разнообразие, както по формата на самите представители, така и по размерите им. Нека се запознаем с различните видове морски бозайници.
Риба Джон ДориРиба Джон Дори
19 Ноем.
Нина 2
Джон Дори, известна още като рибата на Свети Петър или Светипетрова риба, е прочута сред рибарите от цял свят. Французите я наричат Сен Пиер, а в цял свят до днес се разказва легендата за тази риба и Свети Петър.
Паку - рибата с човешки зъбиПаку - рибата с човешки зъбиКазват, че едно от най-странните неща на планетата е риба на име Паку. Типичният воден обитател е интересен с една любопитна характеристика. Паку има зъби като на човека. Това я прави нестандартна риба. Паку произхожда от пираните и се води вид пираня.
Листовиден Морски ДраконЛистовиден Морски Дракон
06 Ноем.
Нина 2
Листовиден морски дракон е много интересна риба, която на практика прилича на морско конче, украсено с дълги тесни листа. Листовиден морски дракон прилича на плуващо водорасло и е изключително привлекателно за подводните фотографи.
ДюгонДюгон
22 Окт.
Нина 2
Дюгон е изключително интересно морско животно с необикновен външен вид. Смята се, че Дюгон е причината да бъдат създадени легендите за русалките, въпреки че е доста едър и изглежда тромав.
Морска Свиня (Муткур)Морска Свиня (Муткур)
21 Окт.
Нина 2
Морска Свиня е китоподобно морско животно, което е с интересен външен вид и поведение. Морска Свиня привлича интереса на хората от векове.