Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели.
РапаниМорски ОбитателиРапани
19 Април
Илияна Ангелова
Рак-богомолкаМорски ОбитателиРак-богомолка
14 Април
Галина Иванова
Риба Джон ДориРиба Джон Дори
19 Ноем.
Нина 2
Джон Дори, известна още като рибата на Свети Петър или Светипетрова риба, е прочута сред рибарите от цял свят. Французите я наричат Сен Пиер, а в цял свят до днес се разказва легендата за тази риба и Свети Петър.
Паку - рибата с човешки зъбиПаку - рибата с човешки зъбиКазват, че едно от най-странните неща на планетата е риба на име Паку. Типичният воден обитател е интересен с една любопитна характеристика. Паку има зъби като на човека. Това я прави нестандартна риба. Паку произхожда от пираните и се води вид пираня.
Листовиден Морски ДраконЛистовиден Морски Дракон
06 Ноем.
Нина 2
Листовиден морски дракон е много интересна риба, която на практика прилича на морско конче, украсено с дълги тесни листа. Листовиден морски дракон прилича на плуващо водорасло и е изключително привлекателно за подводните фотографи.
ДюгонДюгон
22 Окт.
Нина 2
Дюгон е изключително интересно морско животно с необикновен външен вид. Смята се, че Дюгон е причината да бъдат създадени легендите за русалките, въпреки че е доста едър и изглежда тромав.
Морска Свиня (Муткур)Морска Свиня (Муткур)
21 Окт.
Нина 2
Морска Свиня е китоподобно морско животно, което е с интересен външен вид и поведение. Морска Свиня привлича интереса на хората от векове.
СепияСепия
16 Окт.
Нина 2
Сепията е едно от най-умните морски животни, което е и изключително полезно за хората в много отношения. Тя е известна с произвежданото от нея мастило, което използва за прикритие.
Какво трябва да знаем за октоподитеКакво трябва да знаем за октоподитеКакво знаем за октоподите? Дълбините на моретата и океаните крият наистина изумителни създания. Октоподите са сред най-невероятните животни на планетата. На 8 октомври е световният ден на октопода
Попови лъжички - какво трябва да знаемПопови лъжички - какво трябва да знаемЕдин от най-големите класове животни в природата са земноводните. Характерни са с това, че претърпяват метаморфоза. Такива са и жабите, които се развиват от попови лъжички. Попови лъжички - какво трябва да знаем?
Аксолотъл - какво трябва да знаем?Аксолотъл - какво трябва да знаем?Аксолотълът може да не е особено популярен домашен любимец, но определено е уникален. Тези животни са вид саламандър, но за разлика от тях, те не преминават постоянно през метаморфозата от стадий на ларва до зрялост и остават във водата.
АфалаАфалаАфала е един от най-разпространените представители на семейството на океанския делфин. Този вид принадлежи към интелигентните животни. Всяка афала има уникална комбинация от звуци, която служи за идентификация.