Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За морското конче от А до ЯЗа морското конче от А до ЯМорското конче е вид риба, тясно свързана с морската игла и принадлежащо към семейството Syngnathidae. Какво не знаем за морското конче? Вижте интересни факти за морското конче.
Скат - всичко за чудатата риба с характерСкат - всичко за чудатата риба с характерСкатовете са интересни и интелигентни риби. Скатовете имат свой характер. Можем ли да отглеждаме риба Скат?
Циклопс - какво трябва да знаемЦиклопс - какво трябва да знаемЦиклопсът е земноводно същество, чието име е взето от митичното създание циклоп, идващо от гръцката митология и характеризиращо се с това, че е имало само едно-единствено голямо око, което при тези животинки може да е червено или черно.
За тюлените от А до ЯЗа тюлените от А до ЯТюлените са сред най-интересните морски обитатели. Къде живеят тюлените? С какво се хранят тюлените?
Акулите - какво трябва да знаем за тяхАкулите - какво трябва да знаем за тяхДнес световният океан е обитаван от 254 вида акули. Болшинството от тях са защитен вид, някои дори са на ръба на изчезването. Човешката жестокост обаче не ги подминава. Както и апетитът за месото им.
Видовете акули и кратка характеристика за тяхВидовете акули и кратка характеристика за тяхАкулите са сред най-древните риби, които са населявали океаните и моретата. Съществуват около 440 вида акули. Ето кои са най-популярните видове акули и кратка характеристика за всяка една от тях.
Медузите - всичко, което трябва да знаетеМедузите - всичко, което трябва да знаетеМедузите са безгръбначни животни от тип Мешести, които заедно с коралите и анемоните принадлежат към група, наречена Cnidarians.
Най-редките морски видовеНай-редките морски видовеЖивотинските видове, които обитават морското дъно, винаги са предизвиквали интерес. Морските обитатели са толкова красиви и обаятелни, че могат да омагьосат всеки със своята външност.
Гърбат КитГърбат Кит
12 Април
Нина 2
Гърбат Кит е интересен представител на вида беззъби китове и е получил наименованието си заради характерното извиване на гърба си. Гърбат Кит се нарежда сред най-едрите животни на планетата.
Морска ЗвездаМорска Звезда
11 Април
Нина 2
Морска Звезда е изключително интересен представител на тип Иглокожи, който може да се срещне на дъното на океаните по планетата. Повечето Морски Звезди са с по пет лъча.