Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риба ТрионРиба Трион
08 Април
Нина 2
Риба Трион е водно създание, което е близко по външен вид до скатовете, а не до акулите трион, с които понякога се бърка. Риба Трион има характерна форма на устата, която напомня огромен трион.
Феноменът ходещи рибиФеноменът ходещи рибиИзследователите на морското дъно остават поразени, когато с интерес проверяват какво е записала тяхната камера. Ето какво знаем за феномена ходещи риби!
Този дребен октопод може да отрови 26 души наведнъж! Виж къде се криеТози дребен октопод може да отрови 26 души наведнъж! Виж къде се крие
20 Август
Нина Норд
Синьопръстенният октопод е едно от най-страшните животни въпреки малкия си размер. Синьопръстенният октопод рядко достига повече от 20 сантиметра дължина, но въпреки това е в състояние да убие 26 души, без да има каквато и да е надежда за спасение
Розовите делфини се бият до смърт за любовРозовите делфини се бият до смърт за любов
19 Август
Нина Норд
Амазонският розов делфин, който е най-едрият речен делфин, е изключително агресивен, когато стане въпрос за привличането на вниманието на женска.
В Русия откриват ловен сезон за косаткиВ Русия откриват ловен сезон за косаткиНяколко косатки в Русия ще бъдат обявени за достъпни за рибарите от северната част на страната, което доведе до масови протести на природозащитници от цял свят.
Морски ТаралежМорски Таралеж
07 Март
Нина 2
Морският Таралеж е известен като бодливото прасе на подводното царство. Но въпреки това не всеки Морски Таралеж е покрит с опасни за човека остри игли. Някои Морски Таралежи са покрити с миниатюрни ситни иглички и при докосване са като кадифени
СьомгаСьомга
27 Февр.
Нина 2
Сьомга е една от най-популярните риби, които са известни в целия свят заради вкусното си месо и ценния си хайвер. Сьомга е уникална риба, тъй като се е запазила като вид от хилядолетия. Сьомгата скача много високо - нейните скокове достигат до 2 метра
Морска Крава (Ламантин)Морска Крава (Ламантин)
21 Дек.
Нина 2
Ламантин, известен още като Морска Крава, е едро морско животно, което е с изключително древен произход. Според изследвания на специалисти от цял свят Ламантин е много близък по произход до слоновете и до копитните животни.
Китова АкулаКитова Акула
03 Ноем.
Нина 2
Китова Акула се смята за най-голямата риба, която живее на планетата. Китова Акула е и най-едрият вид Акула, който се среща. Китова Акула е напълно безопасна за човека, тъй като не е хищник и никога не напада хора.
За какво са му на октопода три сърцаЗа какво са му на октопода три сърцаОктоподите са дарени от природата не с едно, а с цели три сърца. Дълго време учените не можели да открият на какво се дължи тази специфична аномалия. След години наблюдения над странните морски обитатели те открили причината за това.