Морски Обитатели

Морски Обитатели

Морски животни и обитатели в Miau.bg. Какво знаете за морските животни и техните особености. Любопитни факти света на морските обитатели .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Попови лъжички - какво трябва да знаемПопови лъжички - какво трябва да знаем
07 Окт.
Един от най-големите класове животни в природата са земноводните. Характерни са с това, че претърпяват метаморфоза. Такива са и жабите, които се развиват от попови лъжички. Попови лъжички - какво трябва да знаем?
Аксолотъл - какво трябва да знаем?Аксолотъл - какво трябва да знаем?
06 Окт.
Аксолотълът може да не е особено популярен домашен любимец, но определено е уникален. Тези животни са вид саламандър, но за разлика от тях, те не преминават постоянно през метаморфозата от стадий на ларва до зрялост и остават във водата.
АфалаАфала
04 Окт.
Афала е един от най-разпространените представители на семейството на океанския делфин. Този вид принадлежи към интелигентните животни. Всяка афала има уникална комбинация от звуци, която служи за идентификация.
Голяма бяла акулаГоляма бяла акула
03 Окт.
Малко същества предизвикват повече страх у хората от голямата бяла акула. А в действителност атаките на големи бели акули над хора са рядкост. Особености и поведение на голямата бяла акула.
Морска ЛястовицаМорска Лястовица
24 Септ.
Морска Лястовица е много интересна риба с характерна форма на тялото, което я прави желана от много колекционери. Заради този факт Морска Лястовица скоро ще се превърне в застрашен вид според специалистите.
Кои са най-големите влечугиКои са най-големите влечуги
10 Септ.
Възприемаме влечугите като страшни животни сами по себе си. А представете си, ако са гигантски? Подбрали сме няколко от най-големите влечуги на планетата. Нека видим кои са те!
Риба Морска коткаРиба Морска котка
09 Септ.
Опасна ли е морската котка? Какво трябва да знаем за рибата морска котка? Къде се крие морската котка?
ПингвиниПингвини
03 Септ.
Пингвините са група водни нелетящи птици от род Sphenisciformes и семейство Spheniscidae. Всички видове пингвини са с камуфлаж. Повечето пингвини се хранят с риба, сепии, крил.
Гърбат Кит - всичко за морския гигантГърбат Кит - всичко за морския гигант
02 Септ.
Гърбатият кит издава най-силният звук, издаван от кое да е същество на Земята. Гърбатият кит е забележителен певец, чиято песен се носи в океанските дълбини в продължение на 15-20 минути.
Най-опасните морски хищнициНай-опасните морски хищници
28 Август
Кои са най-опасните морски хищници, които обитават моретата и океаните? Ето някои от тях. Морските създания, които могат са опасни както за останалите си себеподобни, така и за хората.
КосаткаКосатка
14 Август
Косатките са хищници, които дебнат своята плячка във водната шир. Косатките са много интересни животни.
Какво трябва да знаем за пираните?Какво трябва да знаем за пираните?
14 Август
На въпроса коя е най-опасната риба на Земята, пиранята ще заеме едно от първите места. Верни ли са легендите за пираните? Наистина ли пираните са толкова агресивни?
МоржМорж
12 Август
Моржовете са едни от най-големите бозайници. Моржовете живеят в йерархична система, основана на възрастта, размера на тялото и дължината на бивните.