Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
Орангутан - всичко за човекоподобната маймунаОрангутан - всичко за човекоподобната маймунаОрангутаните са толкова близки до човека. Какво трябва да знаем за тези невероятни създания. Светът на орангутаните ще ви изненада и впечатли.
Всичко за животното ламаВсичко за животното ламаКъм рода на ламите се включват още освен дивите гуанако и алпаката. Основната разлика между ламата и камилата е липсата на гърбица при ламата. Женските лами не са използвани за превоз, нито ги доят. Те са само за размножаване.
Най-големите бозайници на планетатаНай-големите бозайници на планетатаВсички обичаме малки и сладки домашни любимци. Но знаете ли кои са най-големите бозайници на планетата?
За лемурите от А до ЯЗа лемурите от А до ЯВсички лемури имат дълъг нос и четири крака. Лемурите могат да седят или да стоят изправени, но винаги ходят на четири крака. Лемурите не ходят изправени както понякога правят други примати. Тялото на лемурите е покрито с тънка козина.
Най-интелигентните животниНай-интелигентните животниНай-интелигентните животни на планета притежават качества и способности, които ще ви изумят. Техният интелект се доближава значително до човешкия. Вижте кои са животните с най-голям интелект.
Видове мечки и техните характеристикиВидове мечки и техните характеристикиВидове мечки и техните характеристики - това са едни от най-свирепите хищници. Вижте кои са най-популярните видове мечки и техните особености, местообитание и други интересни факти.
Животните с най-развито обоняниеЖивотните с най-развито обоняниеНякои животни имат невъобразимо силно обоняние, което им помага да ловуват, да се хранят и да съществуват като цяло. Ето някои интересни факти за животните с най-силно развито обоняние.
За червеите от А до ЯЗа червеите от А до ЯФауната на Земята ни предлага невероятно разнообразие от видове. След изумителните животни са и червеите.
Жаби - какво трябва да знаемЖаби - какво трябва да знаемПрез ХІХ век в Сорбоната е издигнат първият паметник на жабата заради приноса, който това земноводно животно има към науката. В Токио също има паметник на тези забележителни представители на фауната, заради десетте хиляди екземпляра от тях.
Видове носорози и тяхната характеристикаВидове носорози и тяхната характеристикаНосорозите се делят на 8 различни вида, като два от тях принадлежат към един и същи род. За съжаление, към днешна дата оцелелите видове са 4. Ето какви са особености на различните видове носорози.