Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
ДукерДукерВ тропическите гори на Африка живее плахо животно, което на езика на местните африкански племена се нарича гмурец. Това животно е дукерът.
КинкажуКинкажуДъждовните гори на Централна и Южна Америка крият загадъчни и екзотични създания. Такова е кинкажу. Зад странното название се крие нощно животинче, което прилича едновременно на маймунче и мече.
СайгаСайгаНе в тайгата, а в сухите степи на Монголия и в полупустините на Азия живее животно, наричано сайга. Сайгата е вид антилопа. Сайгата е много интересно животно.
Антилопа БушбокАнтилопа БушбокЖивотните в Африка са едни от най-интересни и дори странни за нас, тъй като за някои от тях дори не сме чували. Богатството на животинския свят на този континент е огромно. Към него спада и антилопа бушбок.
Сайга - какво трябва да знаем за животнотото?Сайга - какво трябва да знаем за животнотото?Сайгата е едър чифтокопитен бозайник, който спада към семейството на Кухороги. Днес е известен и с името стенна антилопа, като за съжаление животното е застрашено от изчезване.
Китайска Летяща ЖабаКитайска Летяща Жаба
02 Ноем.
Нина 2
Китайска Летяща Жаба е изключително интересно животно, което е открито сравнително неотдавна за науката. Китайска Летяща Жаба все още е слабо изследвана и не се знае много за начина на живот на тези същества.
Медояд - меден язовецМедояд - меден язовецМедоядът (меден язовец, рател) е включен в книгата на Гинес като най-смелото животно в света. Медоядът не се бои да напада много по-големи и силни противници и е толкова безстрашен и упорит, че ги побеждава.
Суматрански носорог - един от петте оцелели вида носорозиСуматрански носорог - един от петте оцелели вида носорози
27 Окт.
Petra Vasileva
Суматранският носорог е един от петте вида оцелели в днешни дни носорози. Макар едни от най-големите бозайници в света, всъщност те са най-дребният вид от това семейство. Теглото им варира между 500 кг.
ИмпалаИмпалаЖивотинският свят в Африка предлага огромно богатство от видове. Сред най-изящните са антилопите. А най-известна сред тях безспорно е импалата. Особености и начин на живот на импала.
РосомахаРосомахаРосомахата е в състояние да убие всеки натрапник в територията си. Тя е много смело зверче и не се страхува да влезе в бой с мечка или вълк. Какъв е начинът на живот и особеностите на росомахата?