Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
25 Февр.
Белките, които можете да срещнете и като бялки“, са доста симпатични животинки, които могат да причинят обаче големи бели на нас, хората. В България те са широко разпространени. Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
Интересни факти за хипопотамаИнтересни факти за хипопотама
15 Февр.
Хипопотамът е едно от най-едрите сухопътни животни, което прекарва във водата голяма част от живота си и излиза на сушата само за няколко часа, за да се нахрани. В днешно време хипопотами се срещат в Африка, на юг от Сахара.
Най-едрите и опасни хищнициНай-едрите и опасни хищници
09 Дек.
Ако сте се замисляли някога за това кои са най-големите и опасни хищници в света, тогава със сигурност сте си мислили веднага за тигрите и лъвовете. В действителност това обаче не е така и на нашата планета има доста по-опасни животни.
ПумаПума
07 Дек.
Пума, известна и с наименованието Планински Лъв и Кугуар, е един от най-едрите представители на семейство Котки. Пума е красив хищник, който е на четвърто място по големина след тигъра, лъва и ягуара, и е изключително умно животно.
Белоопашат ЕленБелоопашат Елен
07 Дек.
Белоопашатият елен се нарича така заради долната част на опашката си, която е бяла на цвят, но реално целият е кафяв. Ето още интересни факти и особености за Белоопашатия елен.
НумбатНумбат
06 Ноем.
Нумбат, известен и като Торбест Мравояд, е животно, което се среща само в Австралия. Нумбат е рядко животно със статут на изчезващо и се опазва от закона. На 6 ноември се отбелязва деня на Нумбата
Полярна ЛисицаПолярна Лисица
05 Ноем.
Полярна Лисица е красив хищник, който дълги векове е ценен заради красивата си топла козина. Полярна Лисица е изключително умно и хитро животно, което обитава студените райони на планетата. Полярна Лисица е изобретателно и дори нахално животно.
ЗемеровкиЗемеровки
02 Ноем.
Преди 150 години за първи път са открити останки от най-малкия бозайник на планетата, който носи името етруска земеровка. Зверчето е дълго само няколко сантиметра и тежи 2, 5 грама. Удивителното обаче не са неговите размери, или по-точно не само те.
ГорилаГорила
29 Окт.
Горилата е най-едрият от всички примати. Тя се смята за много близка роднина на хората по устройство на тялото и на мозъка и се нарежда на второ място в това отношение след шимпанзетата.
Американски ЕнотАмерикански Енот
28 Окт.
Американски Енот, популярен още с наименованието Миеща Мечка, е дребно диво животно, което напоследък става все по-популярно като домашен любимец заради факта, че лесно свиква с хората и се проявява като дружелюбно дори към котки и кучета.