Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Характер и темперамент на енотаХарактер и темперамент на енота
25 Август
Миещите мечки се срещат в Южна Канада, в по-голямата част от Съединените щати и в Северна Южна Америка. Те са въведени в части от Азия и Европа и сега са широко разпространени и там. Характер и темперамент на енота.
Защитени видове животниЗащитени видове животни
21 Юни
Защитени видове животни. Всяка държава си има своя Червена книга, където се вписват критичните и застрашени от изчезване животни и растения.
Зловещата тайна на най-щастливото животно в света - куокатаЗловещата тайна на най-щастливото животно в света - куоката
16 Май
Тъмната страна на най-щастливото животно в света: Куоката винаги се усмихва, но колко жестоко. . . То е представител на семейство Кенгурови, но единствено по своя род. Двуотробно е, не се привързва към територията, която обитава и живее на групи.
Летящи бозайнициЛетящи бозайници
21 Април
Свикнали сме да свързваме летящите представители на животинския свят с птиците, но природата ни дава още една гледна точка, представяйки ни бозайниците с крила.
За прилепите от А до ЯЗа прилепите от А до Я
18 Април
Едва ли има животно, около което да витаят повече легенди, мистерии и слухове, отколкото около прилепите. Къде живеят прилепите и с какво се хранят. Кои са прилепите-вампири?
Бобър - всичко за симпатичния гризачБобър - всичко за симпатичния гризач
07 Април
Бобърът е невероятно животно, за което сигурно знаете малко. Вижте любопитни факти от поведението и начина на живот на бобъра.
Бяла МечкаБяла Мечка
27 Февр.
Бялата мечка е едър полярен хищник, който не се страхува от суровите климатични условия. Бялата мечка е много добър плувец и ловец и трудно може да бъде опитомена.
Интересни факти за хипопотамаИнтересни факти за хипопотама
15 Февр.
Хипопотамът е едно от най-едрите сухопътни животни, което прекарва във водата голяма част от живота си и излиза на сушата само за няколко часа, за да се нахрани. В днешно време хипопотами се срещат в Африка, на юг от Сахара.
ГепардГепард
04 Дек.
Гепардът е най-бързият сухоземен бозайник на планетата. Векове наред са правени опити за превръщане на Гепард в домашен любимец - смятало се е за символ на богатство и власт. Характеристики на Гепард
Популациите на диви животни намаляват драстичноПопулациите на диви животни намаляват драстично
18 Ноем.
От 1970 година до сега популацията на дивите животни - бозайници, птици, земноводни, влечуги и риби е намаляла катастрофално с цели 69 процента.