Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
НумбатНумбат
06 Ноем.
Нина 2
Нумбат, известен и като Торбест Мравояд, е животно, което се среща само в Австралия. Нумбат е рядко животно със статут на изчезващо и се опазва от закона. На 6 ноември се отбелязва деня на Нумбата
Полярна ЛисицаПолярна Лисица
05 Ноем.
Нина 2
Полярна Лисица е красив хищник, който дълги векове е ценен заради красивата си топла козина. Полярна Лисица е изключително умно и хитро животно, което обитава студените райони на планетата. Полярна Лисица е изобретателно и дори нахално животно.
ЗемеровкиЗемеровкиПреди 150 години за първи път са открити останки от най-малкия бозайник на планетата, който носи името етруска земеровка. Зверчето е дълго само няколко сантиметра и тежи 2, 5 грама. Удивителното обаче не са неговите размери, или по-точно не само те.
ГорилаГорила
29 Окт.
Нина 2
Горилата е най-едрият от всички примати. Тя се смята за много близка роднина на хората по устройство на тялото и на мозъка и се нарежда на второ място в това отношение след шимпанзетата.
Американски ЕнотАмерикански Енот
28 Окт.
Нина 2
Американски Енот, популярен още с наименованието Миеща Мечка, е дребно диво животно, което напоследък става все по-популярно като домашен любимец заради факта, че лесно свиква с хората и се проявява като дружелюбно дори към котки и кучета.
ЗлаткаЗлатка
27 Окт.
Нина 2
Златката е красив дребен горски хищник с пухкава козина, който се среща в цяла Европа, а също така в различни части на Азия. Златката е част от екосистемата на много гори, но е застрашена от изчезване. Златка избягва да се доближава до къщите на хората.
Червена ПандаЧервена Панда
27 Окт.
Нина 2
Червена Панда, известна също така и като Малка Панда, е екзотичен на вид бозайник, който може да се срещне в Хималаите и в Тибет. Червена Панда не прилича на Голяма Панда. Червена Панда води самотен начин на живот.
Черна ПантераЧерна Пантера
26 Окт.
Нина 2
Черната Пантера е наречена така заради цвета на козината си, и е един от най-красивите хищници на планетата. Колкото и да изглежда невероятно, не съществува отделен животински вид, който се нарича Черна Пантера.
Дебело ЛориДебело Лори
26 Окт.
Нина 2
Дебело Лори е екзотично животно, което е представител на лориевите примати и през последните години се превръща в желан домашен любимец. Освен Дебелото Лори съществува Тънко Лори, Златисто Лори, Обикновено и Лъжливо Лори.
Снежен ЛеопардСнежен Леопард
25 Окт.
Нина 2
Снежният Леопард е един от най-красивите представители на семейство Котки. Снежен Леопард се среща единствено във високите места в средноазиатските планини. Снежният Леопард е самотно животно, което образува двойки само по време на размножителния период.