Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Сляпо КучеДиви ЖивотниСляпо Куче
21 Септ.
Илияна Ангелова
ПиявициДиви ЖивотниПиявици
29 Юли
Илияна Ангелова
КаролинкаДиви ЖивотниКаролинка
04 Юни
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
НоркаНоркаВ дивата природа има животно с красива козина и хладен нрав, което някои хора опитват да превърнат в домашен любимец, защото е пухкаво и изглежда мъничко и сладко. Нарича се норка.
МандаринкаМандаринкаПатица мандаринка. Мандаринова птица. Хранене на патица мандаринка. Поведение на патица мандаринка.
ОхлювиОхлювиВ детските приказки много се разказва за животните, които носят къщичката на гърба си. Затова от рано се сблъскваме с най-важната информация за животински вид като охлюва.
Гол ОхлювГол ОхлювСвикнали сме да чуваме по адрес на някои хора епитета плужек като описание на определени не много привлекателни черти на характера. Ако направим справка, веднага разбираме, че плужек е друго наименование на голия охлюв, който е сухоземно мекотело.
СръндакСръндакДумата сръндак е по-рядко използваната за вида животно, което назовава. Местообитание на сръндака. Хранене на сръндак. Поведение на сръндака.
Най-дребните бозайнициНай-дребните бозайнициЧудили ли сте се кои са най-малките бозайници в света? Има буквално милиони животински видове, по-малки от хората и много от тях са бозайници.
ДукерДукерВ тропическите гори на Африка живее плахо животно, което на езика на местните африкански племена се нарича гмурец. Това животно е дукерът.
Каква е разликата между белка и златкаКаква е разликата между белка и златкаЗлатката (Martes martes) и Белката (Martes foina) са дребни хищници от семейството Порови (Mustelidae). Какви са разликите между златката и белката? Какви са приликите между златката и белката?
Видове маймуни и техните особеностиВидове маймуни и техните особеностиМаймуните са едни от най-обичаните животни в света заради приятелския си и игрив характер. Има два основни вида маймуни и различни подвидове според тях. Вижте кои са видовете маймуни и техните особености.
ВаларуВаларуКогато наблюдаваме торбестите бозайници и на първо място сред тях кенгурата, чиято родина е Австралия, оставаме удивени от мъдростта на природата, създала такива уникални създания. А какво знаем за валару?