Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бобър - всичко за симпатичния гризачБобър - всичко за симпатичния гризач
07 Април
Бобърът е невероятно животно, за което сигурно знаете малко. Вижте любопитни факти от поведението и начина на живот на бобъра.
Бяла МечкаБяла Мечка
27 Февр.
Бялата мечка е едър полярен хищник, който не се страхува от суровите климатични условия. Бялата мечка е много добър плувец и ловец и трудно може да бъде опитомена.
Интересни факти за хипопотамаИнтересни факти за хипопотама
15 Февр.
Хипопотамът е едно от най-едрите сухопътни животни, което прекарва във водата голяма част от живота си и излиза на сушата само за няколко часа, за да се нахрани. В днешно време хипопотами се срещат в Африка, на юг от Сахара.
ГепардГепард
04 Дек.
Гепардът е най-бързият сухоземен бозайник на планетата. Векове наред са правени опити за превръщане на Гепард в домашен любимец - смятало се е за символ на богатство и власт. Характеристики на Гепард
Популациите на диви животни намаляват драстичноПопулациите на диви животни намаляват драстично
18 Ноем.
От 1970 година до сега популацията на дивите животни - бозайници, птици, земноводни, влечуги и риби е намаляла катастрофално с цели 69 процента.
Всичко за БабуинитеВсичко за Бабуините
12 Май
Най-близкият ни животински вид са маймуните, затова любопитството ни към тях е особено силно. Човешкият род този на приматите са ни много близки, а сравнението с групата на бабуините, наричани също павиани или песоглавци, показва учудващи сходства.
Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
25 Февр.
Белките, които можете да срещнете и като бялки“, са доста симпатични животинки, които могат да причинят обаче големи бели на нас, хората. В България те са широко разпространени. Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
Най-едрите и опасни хищнициНай-едрите и опасни хищници
09 Дек.
Ако сте се замисляли някога за това кои са най-големите и опасни хищници в света, тогава със сигурност сте си мислили веднага за тигрите и лъвовете. В действителност това обаче не е така и на нашата планета има доста по-опасни животни.
ПумаПума
07 Дек.
Пума, известна и с наименованието Планински Лъв и Кугуар, е един от най-едрите представители на семейство Котки. Пума е красив хищник, който е на четвърто място по големина след тигъра, лъва и ягуара, и е изключително умно животно.
Белоопашат ЕленБелоопашат Елен
07 Дек.
Белоопашатият елен се нарича така заради долната част на опашката си, която е бяла на цвят, но реално целият е кафяв. Ето още интересни факти и особености за Белоопашатия елен.