Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
ХермелинХермелинСред интересните животни в света своето място заема хермелинът. Козината на това зверче мени цвета си през сезоните. Хермелинът се нарича още дългоопашата невестулка, защото е твърде подобен на нея.
Гну - какво трябва да знаемГну - какво трябва да знаемГну е вид африканска антилопа от семейство Кухороги. Срещат се два вида гну. Те спадат към мигриращите животни, а гледката на миграцията на антилопи гну може да намерите място сред новите чудеса на света.
Патагонска мараПатагонска мараПатагонската мара прилича на кръстоска между заек и елен. Тя е едър гризач, който се храни предимно с трева. Разберете повече за начина на живот и поведението на патагонската мара.
СитатунгаСитатунгаСитатунгата е рядка блатна антилопа. Ситатунгата се отличава с дългите си и разперени копита, които я правят тромава и уязвима при твърд терен.
БарсБарсБарсът, с латинско название Uncia uncia, е известен още с наименования снежен леопард и ирбис. Барсът е красив и рядко срещан хищник. Начин на живот на снежния барс.
ГаурГаур
23 Септ.
Нина 2
Гаур е най-едрото диво говедо на планетата. Гаур се среща както в дива, така и в опитомена форма, като опитомената му разновидност се нарича Гаял. Любопитни факти за Гаур.
Носорог - всичко, което трябва да знаемНосорог - всичко, което трябва да знаемНа 22 септември се отбелязва световният ден на носорога и затова нека да поговорим за всичко важно за тези симпатични гиганти, което трябва да знаем. Денят на носорога се провежда, за да се изгради природозащитно съзнание
НиалаНиалаЕдно от най-интересните африкански животни е ниалата. Това е вид антилопа, която се среща в южните части на континента. Разберете малко повече за живота и особеностите на антилопа ниала.
Американска черна мечкаАмериканска черна мечкаЧерната мечка, наричана също барибал, има латинско наименование Ursus americanus. Тя е бозайник от семейство Мечкови и обитава Северна Америка. Американските черни мечки живеят сами като всички териториални животни.
МуфлонМуфлонМуфлонът е с латинско наименование Ovis orientalis и представлява бозайник от семейството на Кухорогите. Класификацията отделя 3 вида муфлони. Местообитания на муфлоните.