Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За прилепите от А до ЯЗа прилепите от А до Я
18 Април
Едва ли има животно, около което да витаят повече легенди, мистерии и слухове, отколкото около прилепите. Къде живеят прилепите и с какво се хранят. Кои са прилепите-вампири?
Бобър - всичко за симпатичния гризачБобър - всичко за симпатичния гризач
07 Април
Бобърът е невероятно животно, за което сигурно знаете малко. Вижте любопитни факти от поведението и начина на живот на бобъра.
Бяла МечкаБяла Мечка
27 Февр.
Бялата мечка е едър полярен хищник, който не се страхува от суровите климатични условия. Бялата мечка е много добър плувец и ловец и трудно може да бъде опитомена.
Интересни факти за хипопотамаИнтересни факти за хипопотама
15 Февр.
Хипопотамът е едно от най-едрите сухопътни животни, което прекарва във водата голяма част от живота си и излиза на сушата само за няколко часа, за да се нахрани. В днешно време хипопотами се срещат в Африка, на юг от Сахара.
ГепардГепард
04 Дек.
Гепардът е най-бързият сухоземен бозайник на планетата. Векове наред са правени опити за превръщане на гепарда в домашен любимец.
Популациите на диви животни намаляват драстичноПопулациите на диви животни намаляват драстично
18 Ноем.
От 1970 година до сега популацията на дивите животни - бозайници, птици, земноводни, влечуги и риби е намаляла катастрофално с цели 69 процента.
БабуинБабуин
12 Май
Бабуините са популярни видове маймуни. Характерна особеност във визията на бабуина е дългото лице, тежката челюст и острите кучешки зъби.
Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
25 Февр.
Белките, които можете да срещнете и като бялки“, са доста симпатични животинки, които могат да причинят обаче големи бели на нас, хората. В България те са широко разпространени. Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?
Най-едрите и опасни хищнициНай-едрите и опасни хищници
09 Дек.
Ако сте се замисляли някога за това кои са най-големите и опасни хищници в света, тогава със сигурност сте си мислили веднага за тигрите и лъвовете.
ПумаПума
07 Дек.
Пумата, известна и с наименованието Планински Лъв и Кугуар, е един от най-едрите представители на семейство Котки. Пума е красив хищник, който е на четвърто място по големина след тигъра.