Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
БроненосецБроненосец
27 Юни
Нина 2
Броненосецът е едно от най-странно изглеждащите животни на планетата. Той е покрит с черупка, която се състои от отделни пластини, разпределени в правилни ленти.
МравоядМравоядМравоядът е екзотично животно, което е известно с огромния си като хобот нос, чрез който успява да засмуче стотици мравки. Съществуват различни видове мравояди, като най-популярни са гигантският мравояд и мравоядът-джудже.
ТаралежТаралежТаралежът е горско животинче, известно с острите си бодли, които му служат за предпазване от хищници. Таралежите са много полезни, защото унищожават змии. Напоследък стана много популярно да се отглеждат мини таралежчета като домашни любимци.
Кафява МечкаКафява МечкаКафявата мечка е едно от най-едрите горски животни, а също така и един от най-едрите и опасни хищници, които водят предимно наземен начин на живот. Кафявата мечка може да се срещне в Европа, Азия, Северна Америка.
ЗебраЗебраЗебрите са едни от най-разпознаваемите африкански животни. Зебрите се отличават с кожата си, която е на черни и бели райета. Зебрите са едни от предпочитаните животни в менюто на лъвовете.
ЖирафЖирафЖирафът е животното с най-дълга шия в целия свят. Външността му е толкова уникална, че няма шанс това животно да бъде объркано с което и да е друго. Жирафите се срещат в цяла Африка.
Див ЗаекДив ЗаекДивият заек е едно от най-разпознаваемите горски животни. Дивият заек е активен най-вече през нощта. Той е включен в Червената книга, но като вид, който е със слаба опасност от изчезване.
ВълкВълк
27 Април
Нина Норд
Вълкът е едно от най-популярните горски животни. Той е известен като санитар на гората, тъй като унищожава предимно слабите и болни животни. Въпреки това се случва да се налага отстрел на вълци, ако станат прекалено агресивни.
ПандаПанда
19 Април
Нина Норд
Пандите са известни като най-симпатичните мечки и просто няма как да не ги харесаш - те будят винаги усмивки на умиление с красивите си муцунки. В Китай, където живеят пандите, те са известни като бамбукови мечки, както и като тибетски планински мечки.
РисРис
14 Април
Нина Норд
Рисът е едно от най-красивите горски животни. Въпреки че е едър хищник, рисът е много близък до домашната котка. Съществуват четири вида рисове - обикновен, канадски, рижав и испански.