Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
Черна ПантераЧерна Пантера
22 Окт.
Нина 2
Черната Пантера е наречена така заради цвета на козината си, и е един от най-красивите хищници на планетата. Колкото и да изглежда невероятно, не съществува отделен животински вид, който се нарича Черна Пантера.
Лемурите се прозяват и от притеснениеЛемурите се прозяват и от притеснениеЕдна от отличителните привички на лемурите, е тяхното често прозяване. И докато доскоро се смяташе, че то се дължи на сънливостта на тези животни, то наскоро учените откриха и още една причина, поради която те го правят.
Леопон - хибридът между лъвица и мъжки леопардЛеопон - хибридът между лъвица и мъжки леопардПървата кръстоска между мъжки леопард и лъвица, която е известна, се е случила в индийския град Колхапур още през 1910 година. От двете големи котки се родили две бебета
НосорогНосорог
22 Септ.
Нина 2
Носорогът е едро животно, което дължи наименованието си на странния си нос, който завършва с рог. Носорогът има рог, разположен не на върха на главата му. Съществуват пет вида Носорози
Бяла МечкаБяла Мечка
14 Септ.
Нина 2
Бялата мечка е едър полярен хищник, който не се страхува от суровите климатични условия. Бялата мечка е много добър плувец и ловец и трудно може да бъде опитомена.
ЛъвЛъв
12 Септ.
Нина 2
Лъвът е най-величественият хищник от семейство Котки и ненапразно е наричан цар на джунглата. Лъвът е втори по големина сред гигантските котки, като отстъпва първото място на Тигъра. Въпреки големите си размери Лъвът може да бъде опитомен.
Десет любопитни факта за тигритеДесет любопитни факта за тигритеЛъвът се титулува цар на животните, но най-голямата котка, бродеща по земята, е тигърът. Въпреки това едрият хищник не е толкова популярен, макар и да заслужава внимание.
ХиенаХиена
04 Септ.
Нина 2
Хиената е хищник, който е известен с неприятните звуци, които издава - те напомнят човешки смях. Хиената от векове е свързвана само с отрицателни емоции, но тя всъщност е един от природните санитари.
ТигърТигър
30 Август
Нина 2
Тигърът е едър хищник от семейство Котки, който е известен с високия си интелект и красивия си външен вид. В много циркове по света се представя дресура на Тигри, която е много атрактивна.
ХипопотамХипопотам
30 Август
Нина 2
Въпреки добродушния си вид Хипопотамът е агресивно животно, от което се страхуват дори крокодилите, с които обитава едни и същи реки. Хипопотамът е едно от най-едрите животни на планетата ни.