Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
АлигаторАлигатор
17 Окт.
Нина 2
Алигатор едър земноводен хищник, който е представител на семейство Алигаторови. Алигатор е изключително опасен и се случва да напада хора. Алигатор е хищник, който се храни с различни животни, като ги завлича под водата и ги убива там.
НумбатНумбат
29 Септ.
Нина 2
Нумбат, известен и като Торбест Мравояд, е животно, което се среща само в Австралия. Нумбат е рядко животно със статут на изчезващо и се опазва от закона. Нумбатът е с изключително интересен външен вид и е известен с това, че унищожава термити.
ВомбатВомбат
26 Септ.
Нина 2
Вомбат е австралийско животно, което е известно с атрактивния си външен вид и добрия си характер. Вомбат прилича на малко мече. Вомбат се храни с млада трева.
КоалаКоала
16 Септ.
Нина 2
Коалата е едно от най-атрактивните и миловидно изглеждащи диви животни. Коала винаги предизвиква асоциация с плюшено мече и затова е любима на хора на различна възраст. Коала се храни само с евкалиптови листа.
Дебело ЛориДебело Лори
14 Септ.
Нина 2
Дебело Лори е екзотично животно, което е представител на лориевите примати и през последните години се превръща в желан домашен любимец. Освен Дебелото Лори съществува Тънко Лори, Златисто Лори, Обикновено и Лъжливо Лори.
ГепардГепард
13 Септ.
Нина 2
Гепардът е най-бързият сухоземен бозайник на планетата. Векове наред са правени опити за превръщане на Гепард в домашен любимец, тъй като притежаването на такова животно се е смятало за символ на богатство и власт. Гепард е уязвим животински вид
ФенекФенек
10 Септ.
Нина 2
Фенек, известен още като Пустинна Лисица, е с атрактивен външен вид и през вековете е бил опитомяван и отглеждан като домашен любимец. Фенек е красив хищник, който е най-дребният представител на семейство Кучета. Фенек е нощно животно.
СервалСервал
09 Септ.
Нина 2
Сервал е хищник от семейство Котки, който е много красив и през последните години е изключително популярен като домашен любимец. Сервалът е животно с издължено тяло. Сервал става полово зрял около втората си година.
ЗлаткаЗлатка
24 Август
Нина 2
Златката е красив дребен горски хищник с пухкава козина, който се среща в цяла Европа, а също така в различни части на Азия. Златката е част от екосистемата на много гори, но е застрашена от изчезване. Златка избягва да се доближава до къщите на хората.
Филипински ДългопетФилипински Дългопет
23 Август
Нина 2
Филипински Дългопет е екзотично животно, което може да се срещне само и единствено на Филипините. Филипински Дългопет се смята за един от най-дребните примати, които съществуват на планетата. Филипински Дългопет все още се изучава от специалистите.