Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
ЗебраЗебраЗебрите са едни от най-разпознаваемите африкански животни. Зебрите се отличават с кожата си, която е на черни и бели райета. Зебрите са едни от предпочитаните животни в менюто на лъвовете.
ЖирафЖирафЖирафът е животното с най-дълга шия в целия свят. Външността му е толкова уникална, че няма шанс това животно да бъде объркано с което и да е друго. Жирафите се срещат в цяла Африка.
Див ЗаекДив ЗаекДивият заек е едно от най-разпознаваемите горски животни. Дивият заек е активен най-вече през нощта. Той е включен в Червената книга, но като вид, който е със слаба опасност от изчезване.
ВълкВълк
27 Април
Нина Норд
Вълкът е едно от най-популярните горски животни. Той е известен като санитар на гората, тъй като унищожава предимно слабите и болни животни. Въпреки това се случва да се налага отстрел на вълци, ако станат прекалено агресивни.
ПандаПанда
19 Април
Нина Норд
Пандите са известни като най-симпатичните мечки и просто няма как да не ги харесаш - те будят винаги усмивки на умиление с красивите си муцунки. В Китай, където живеят пандите, те са известни като бамбукови мечки, както и като тибетски планински мечки.
РисРис
14 Април
Нина Норд
Рисът е едно от най-красивите горски животни. Въпреки че е едър хищник, рисът е много близък до домашната котка. Съществуват четири вида рисове - обикновен, канадски, рижав и испански.
ЛисицаЛисица
07 Април
Нина Норд
Лисиците са известни с хитростта си и с пухкавите си кожухчета, които от векове се използват от любителките на красиви палта и яки. Лисицата е много близка до кучетата. Лисица може да се отглежда и в домашни условия
Кафявата хиена - поредният изчезващ видКафявата хиена - поредният изчезващ видХиените са животни от семейство хищници. Днес има само четири вида хиени. Това са петнистата хиена, кафявата хиена, ивичестата хиена и земният вълк.
Особености на антилопа ГнуОсобености на антилопа ГнуГнутата са вид африкански антилопи. Думата гну идва от езика на народа банту на Югозападна Африка и възпроизвежда звука от мученето на антилопите.
Факти за животните и техните бебета, които ще ви умилятФакти за животните и техните бебета, които ще ви умилятПо-голямата част от животните са изключително грижовни родители. Ето и няколко интересни факта за бебетата в животинския свят.