Диви Животни

Диви Животни

Диви животни, техните особености и харектеристики, Видове диви животни. Всичко, което трябва да знаете за дивите животни.
ЗубърДиви ЖивотниЗубър
18 Септ.
Илияна Ангелова
Голяма пандаДиви ЖивотниГоляма панда
18 Септ.
Илияна Ангелова
За мангустите от А до ЯЗа мангустите от А до ЯАко разглеждаме пухкавата мангуста, сгушена в нейната уютна дупка, тя изглежда сладко и безобидно създание. Мангустата обаче е безпощаден хищник. Характеристики на мангустата.
Златист чакалЗлатист чакалАнтичният бог на подземното царство в древен Египет Анубис е изобразяван с глава на чакал и тяло на човек. Това говори за интереса, предизвикван от това животно у хората в дълбока древност.
За павианите от А до ЯЗа павианите от А до ЯНие, хората, обичаме да се сравняваме с животните, откривайки свои качества с тях. Особено сме близки с маймуните и сравненията с тях са доста любопитни. По какво толкова си приличат павианите и хората?
Бонго - всичко за антилопатаБонго - всичко за антилопатаАнтилопите са горските кралици на Африка. Сред тях видът бонго е най-едрата и колоритна антилопа, обитаваща горите на Западна и Източна Африка. Научете всичко за антилопата бонго!
Дъждовен червейДъждовен червейЧервеите са изключително издръжливи същества. Какво трябва да знаем за живота на дъждовни червеи, наричани още земни червеи?
Маймуни капуциниМаймуни капуциниМаймуните са най-близките ни родственици. Непрекъснато откриваме наши черти в поведението им. Ако някой не е сигурен, трябва просто да наблюдава капуцините.
Антилопа канаАнтилопа канаСред голямото разнообразие на антилопите, каната се отличава със своите размери. Антилопа кана - описание, начин на живот и размножаване.
ГибониГибониВ голямото семейство на маймуните гибоните се отличават като най-бързите и пъргави от всички бозайници. История на гибоните. Класификация на гибоните. Поведение и начин на живот на гибоните.
Американски заекАмерикански заекЗайците са огромно семейство. Има диви видове, от които произлизат питомните зайци, има декоративни зайчета, най-милите и сладки домашни любимци. Много любопитен за любителите на зайците е американският заек.
Най-едрите животни на планетатаНай-едрите животни на планетатаТези животни са поредно доказателство за уникалната планета, в която живеем. Те са най-едрите животни на планетата, които изумяват с размери и характеристики.