Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СлонСлон
20 Окт.
Слонът е най-голямото животно, което живее на сушата. Слоновете лесно се поддават на обучение, затова се използват в редица циркове по света. Векове наред Слонът е помагал на хората при пренасяне на големи товари.
МравоядМравояд
19 Окт.
Мравоядът е екзотично животно, което е известно с огромния си като хобот нос, чрез който успява да засмуче стотици мравки. Съществуват различни видове мравояди, като най-популярни са гигантският мравояд и мравоядът-джудже.
ЛъвЛъв
19 Окт.
Лъвът е най-величественият хищник от семейство Котки и ненапразно е наричан цар на джунглата. Лъвът е втори по големина сред гигантските котки, като отстъпва първото място на Тигъра. Въпреки големите си размери Лъвът може да бъде опитомен.
Едри полярни хищнициЕдри полярни хищници
18 Окт.
Северната полярна област на Земята, наречена Арктика и Южната полярна област - Антарктида, са най-студените точки на планетата. Кои са най-едрите полярни хищници?
СънливецСънливец
18 Окт.
Сънливец наподобява катерица и се среща в гористи местности. Сънливец е бил познат още на древните римляни, които са го използвали в качеството на изискан деликатес. Сънливец е дълъг 12 см.
БроненосецБроненосец
15 Окт.
Броненосецът е едно от най-странно изглеждащите животни на планетата. Той е покрит с черупка, която се състои от отделни пластини, разпределени в правилни ленти.
КенгуруКенгуру
15 Окт.
Кенгуру е едно от най-екзотичните животни в света. То е известно със своята специална торба, в която отглежда малките си, и със способността си да прави много големи скокове. Има около седемдесет различни видове Кенгуру.
ЛисицаЛисица
14 Окт.
Лисиците са известни с хитростта си и с пухкавите си кожухчета, които от векове се използват от любителките на красиви палта и яки. Лисицата е много близка до кучетата. Лисица може да се отглежда и в домашни условия
Див ЗаекДив Заек
13 Окт.
Дивият заек е едно от най-разпознаваемите горски животни. Дивият заек е активен най-вече през нощта. Той е включен в Червената книга, но като вид, който е със слаба опасност от изчезване.
ЖирафЖираф
13 Окт.
Жирафът е животното с най-дълга шия в целия свят. Външността му е толкова уникална, че няма шанс това животно да бъде объркано с което и да е друго. Жирафите се срещат в цяла Африка.