Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЗемеровкиЗемеровки
02 Ноем.
Преди 150 години за първи път са открити останки от най-малкия бозайник на планетата, който носи името етруска земеровка. Зверчето е дълго само няколко сантиметра и тежи 2, 5 грама. Удивителното обаче не са неговите размери, или по-точно не само те.
ГорилаГорила
29 Окт.
Горилата е най-едрият от всички примати. Горилите са се появили на планетата ни преди около 30 милиона години.
Американски ЕнотАмерикански Енот
28 Окт.
Американският енот е популярен още с наименованието миеща мечка. Американският енот има перфектно зрение и е в състояние да различава някои цветови нюанси.
ЗлаткаЗлатка
27 Окт.
Златката е красив дребен горски хищник с пухкава козина, който се среща в цяла Европа, а също така в различни части на Азия. Златката е част от екосистемата на много гори, но е застрашена от изчезване. Златка избягва да се доближава до къщите на хората.
Червена ПандаЧервена Панда
27 Окт.
Червена Панда, известна също така и като Малка Панда, е екзотичен на вид бозайник, който може да се срещне в Хималаите и в Тибет. Червена Панда не прилича на Голяма Панда. Червена Панда води самотен начин на живот.
Черна ПантераЧерна Пантера
26 Окт.
Черната пантера е хищник, който се храни предимно с бозайници. Черната пантера не се страхува от хората и има единични случаи, в които черна пантера влиза в домовете.
Дебело ЛориДебело Лори
26 Окт.
Дебело Лори е екзотично животно, което е представител на лориевите примати и през последните години се превръща в желан домашен любимец. Освен Дебелото Лори съществува Тънко Лори, Златисто Лори, Обикновено и Лъжливо Лори.
Снежен ЛеопардСнежен Леопард
25 Окт.
Снежният Леопард е един от най-красивите представители на семейство Котки. Снежният Леопард е самотно животно, което образува двойки само по време на размножителния период.
ХиенаХиена
20 Окт.
Хиената е хищник, който е известен с неприятните звуци, които издава - те напомнят човешки смях. Хиената от векове е свързвана само с отрицателни емоции, но тя всъщност е един от природните санитари.
ЛалугерЛалугер
20 Окт.
Лалугерът е гризач, който живее в природата и е близък роднина на катериците, но за разлика от тях не живее по дърветата, а на земята. Той живее в някои балкански страни, а в много европейски отдавна вече не съществува.