Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитни факти за кърлежитеЛюбопитни факти за кърлежите
16 Юли
Кърлежите са голяма опасност през лятото не само за домашните любимци и за селскостопанските животни, но също така и за хората. В света съществуват над 850 вида кърлежа и всички те пренасят опасни зарази за бозайниците
Индийска пръчицаИндийска пръчица
08 Юни
Любителите на нестандартните домашни любимци имат много причини да си вземат за отглеждане индийска пръчица. Малко са обаче хората, които, чувайки името на това странно насекомо, не си мислят за някоя екзотична подправка от далечната азиатска страна.
Невероятни факти за мравкитеНевероятни факти за мравките
03 Април
Мравките, които са едни от най-организираните представители на животинския свят, крият много все още неразгадани тайни. От десетилетия учените спорят защо част от мравките просто живеят в мравуняка, без да излизат от него и без да вършат никаква работа.
Фараонова МравкаФараонова Мравка
26 Ноем.
Фараоновата мравка, известна още като домашна мравка, е постоянен спътник на хората. Фараоновата мравка лесно се е приспособила към живота в градски условия. Фараоновата мравка яде всичко - от сладко до сапун.
Как протича колективният труд на мравкитеКак протича колективният труд на мравките
04 Август
Израелски учени разбраха как точно протича традиционният колективен труд при мравките. В 90 процента от своето време мравките се движат по течението, а в останалото време – могат и вземат самостоятелни решения за посоката на движение
МолецМолец
20 Април
Молците са малки златисти пеперуди, които нанасят голяма вреда на дрехите на хората, а понякога молците живеят и сред хранителните продукти, където се размножават.
Пеперуда АтласПеперуда Атлас
04 Април
Пеперудата Атлас е една от най-големите пеперуди в света. Пеперудата Атлас е изключително красива и има специфични механизми за предпазване от нападения на хищници.
Какво да правим при ужилване от пчела и осаКакво да правим при ужилване от пчела и оса
17 Март
В случай че на мястото на ужилването от пчела или оса се появи подутина, първо измийте мястото с вода и сапун, след което наложете компрес от оцет и вода. Правете това няколко пъти през деня.
Ролята на пчелата майка в пчелното семействоРолята на пчелата майка в пчелното семейство
11 Март
Пчелата майка представлява женски индивид, който притежава напълно развита полова система. В цялото пчелно семейство има само една майка, а нейната роля е да снася яйца.