Насекоми

Насекоми

Насекоми , видове, особености и характеристики на насекомите. Какво знаете за насекомите ? Подробен раздел посветен на насекомите .
СкакалецНасекомиСкакалец
26 Август
Илияна Ангелова
ЦикадиНасекомиЦикади
14 Август
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Това са най-хищните насекомиТова са най-хищните насекоми
31 Юли
На планетата Земя днес живеят милиони разновидности насекоми. Те играят важна роля в екосистемата на нашата планета. Кои са най-хищните насекоми на планетата?
Това са най-големите пеперуди в светаТова са най-големите пеперуди в света
23 Юли
На Земята летят около 110 000 видове пеперуди. Кои са най-големите пеперуди в света? Вижте този интересен списък с големи пеперуди.
Бълхи - всичко, което трябва да знаемБълхи - всичко, което трябва да знаем
20 Юли
Бълхите днес продължават да бъдат проблем и то не само за хората с домашни любимци. Как изглеждат бълхите? Как да се справим с бълхите?
Видове бръмбариВидове бръмбари
14 Юли
Бръмбарите - тези тромави на пръв поглед същества са най-голямата група сред насекомите. Отличават се с твърди предни криле, които не участват в летенето. Ето известни видове бръмбари, които живеят в природата.
Как да накараме пчелите да се роят по-малкоКак да накараме пчелите да се роят по-малко
22 Юни
Как да накараме пчелите да се роят по-малко? Всеки пчелар се стреми да отглежда безроево своите пчелни семейства. Как да направим така, че нашите пчели да не се роят?
Колорадски бръмбар - всичко за досадния вредителКолорадски бръмбар - всичко за досадния вредител
10 Юни
Най-известният бръмбар несъмнено е колорадският. Въпреки името си родината му не е Колорадо, а от Мексико. Какво трябва да знаем за досадния вредител колорадски бръмбар.
Какво трябва да знаем за листните въшки?Какво трябва да знаем за листните въшки?
10 Юни
Листните въшки са много интересни създания. Какво трябва да знаем за листните въшки? Как да се отървем от листните въшки, които са големи вредители?
За комарите от А до ЯЗа комарите от А до Я
19 Май
Няма човек, който да не познава добре ухапването на комара. Ако трябва обаче да бъдем точни, е правилно да казваме, че те ни смучат. Какво не знаем за комарите?
ОсаОса
05 Май
Осата е насекомо, което се смята за вредно. Въпреки вредното си влияние Осата е и полезна, тъй като унищожава много вредители по културните растения.
КомарКомар
18 Април
Комарът е едно от най-досадните и неприятни за човека насекоми. Комарът е насекомо с много тънко и фино тяло. Комарът от векове разнася различни видове заболявания, като в топлите страни това е така опасната малария.