Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Вълците могат да изядат 10 кг месо наведнъжВълците могат да изядат 10 кг месо наведнъж
11 Март
1
Антония Р.
Вълкът е бозайник и принадлежи към семейство Кучеви. Въпреки че на пръв поглед прилича на домашното куче, има няколко анатомични особености, с които вълкът се различава.
Ролята на пчелата майка в пчелното семействоРолята на пчелата майка в пчелното семействоПчелата майка представлява женски индивид, който притежава напълно развита полова система. В цялото пчелно семейство има само една майка, а нейната роля е да снася яйца.
Отглеждане на тарантулаОтглеждане на тарантулаТарантулата несъмнено е един от най-нестандартните домашни любимци, които човек може да си избере. Тези екзотични и мистериозни паяци, които могат да се открият в зоомагазините, не са чак толкова опасни.
Поведение и характеристика на делфинитеПоведение и характеристика на делфинитеДелфините са бозайници от семейство Китоподобни, като с миролюбивото си и интелигентно поведение са изумявали неведнъж представителите на научните среди.
Най-отровните животни в светаНай-отровните животни в светаПриродата е създала перфектни убийци. Те не са големи по размер, но притежават средствата да ви пратят в отвъдното по-бързо и от най-разярената тълпа главорези. Срещите с тях в повечето случаи са единични, защото това са най-отровните животни в света
Най-отровните паяциНай-отровните паяциЗа някои хора паяците са страшни, за други безобидни или просто поредната дразнеща гадинка, чиито мрежи трябва да изчистим от къщата си. Макар и малки, дори понякога и незабежими, съществуват видове паяци, които могат да убият с едно ухапване човек.