miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Лешоядова токачкаДруги птициЛешоядова токачка
23 Септ.
Илияна Ангелова
ПотапникДруги птициПотапник
21 Септ.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Щъркел МарабуЩъркел МарабуЩъркелът Марабу с латинско название Leptoptilos е едра птица от семейството на Щъркеловите. Външен вид на щъркел Марабу. С какво се храни щъркелът Марабу?
Син синигерСин синигерИма една малка птичка, която хората понякога наричат принц. Това е красивият син синигер. Характеристика на синия синигер. Начин на живот на синия синигер.
ЯстребиЯстребиСред птичето царство един голяма дял се пада на дневните грабливи птици. Ястребът е представител на този вид птици. Ястреб - класификация и особености.
Орехче - едно от най-дребните птичетаОрехче - едно от най-дребните птичетаВ нашите географски ширини най-мъничкото птиче, което може да бъде срещнато, е орехчето. Размножителният сезон на орехчето е от средата на март до средата на август. С какво се храни орехчето?
ГургулицаГургулицаВ птичето царство у нас гургулицата е добре позната и ценна като ловен обект. Гургулицата е елегантна птица, доста по-дребна от гривека. Стопанско значение на гургулицата.
Блестящ ибисБлестящ ибисБлестящият ибис и е красива птица, която се среща из блатата. Блестящият ибис представлява сериозен интерес за орнитолозите. Блестящ ибис - характеристика и начин на живот.
За лешоядите от А до ЯЗа лешоядите от А до ЯЛешоядите са представители на различни видове птици от семейство Ястребови, които може да не са от един род. За лешоядите от А до Я:
Райска птицаРайска птицаСред многолюдното птиче царство има много представители, известни с красивото си пъстро оперение. Само за една от тях обаче хората са избрали приказно име - Райска птица.
Белоглав лешоядБелоглав лешоядПтиците се отличават с огромно разнообразие. До невероятно красивите представители на птичето царство се нареждат и нелицеприятни представители. Такава птица е лошоядът. Научете интригуващи факти за лешоядите.
От А до Я за птицата туканОт А до Я за птицата туканЕкзотиката сред птиците може да има много имена, но едно от най-ярките между тях е тукан. И това се дължи не само на уникалния външен вид на птицата, наречена с това име, но и на нейния характер и поведение.