Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
КукумявкаДруги птициКукумявка
08 Април
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитни факти за полярната соваЛюбопитни факти за полярната сова
29 Януари
Полярната бяла сова е типичен хищник за полярните ширини. Тя живее главно на територията на тундрата и е най-големият представител на рода на совите. Ето още любопитни факти за полярната сова.
Красиви птици в розовоКрасиви птици в розово
07 Дек.
Птиците са изключително елегантни и красиви създания. Сред тях има и такива, които трудно могат да се видят. Розовите птици например не могат да се срещнат навсякъде.
Венценосен Орел - какво трябва да знаемВенценосен Орел - какво трябва да знаем
25 Ноем.
Венценосните орли не са най-големите орли в Африка. Бойните орли държат титлата - но са най-мощните. Краката им са дебели и имат много дълъг нокът на всеки заден пръст, което им помага да убиват животни, четири пъти по-големи.
Чинка ВампирЧинка Вампир
17 Ноем.
С латинското наименование Geospiza difficilis septentrionalis се нарича едно малко и симпатично птиченце от разреда на пойните птици и семейството на овесарките. Популярното му име е Чинка Вампир.
Най-грациозните птици на планетатаНай-грациозните птици на планетата
17 Ноем.
Птиците са съвършени същества, създадени да красят планетата с външния си вид, лекотата си и омайните си песни. Кои са най-грациозните птици на планетата?
Присмехулна кукабураПрисмехулна кукабура
16 Ноем.
Присъща за евкалиптовите гори на източна Австралия, присмехулната кукабура е най-големият член на семейство Kingfisher. Какво трябва да знаем за присмехулната кукабура?
Южноамерикански кондорЮжноамерикански кондор
09 Ноем.
Казват, че Андите са господар на Южна Америка. Южноамериканският кондор е господар на Андите. Какво трябва да знаем за южноамериканския кондор?
Африкански коронован орелАфрикански коронован орел
02 Ноем.
Както лъвът е цар на земята, така коронованият орел е абсолютният господар на въздуха, това е безспорен факт за всеки човек. Съществуват обаче много видове орли и всеки се характеризира със свои особености.
Гулдови АмадиниГулдови Амадини
28 Окт.
Гулдовите амадини са повече от прекрасни птици. Малко са живите същества по света, които могат да се мерят по красота и великолепие с птиците гулдови амадини.
Гълъб ПреметачГълъб Преметач
28 Окт.
Намират се птици в дивата природа, които естествено са еволюирали по такъв начин, че вече нямат способност да летят. Гълъбите преметачи също не летят.