Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
Син синигерДруги птициСин синигер
17 Септ.
Илияна Ангелова
ЯстребиДруги птициЯстреби
17 Септ.
Илияна Ангелова
ГургулицаГургулицаВ птичето царство у нас гургулицата е добре позната и ценна като ловен обект. Гургулицата е елегантна птица, доста по-дребна от гривека. Стопанско значение на гургулицата.
Блестящ ибисБлестящ ибисБлестящият ибис и е красива птица, която се среща из блатата. Блестящият ибис представлява сериозен интерес за орнитолозите. Блестящ ибис - характеристика и начин на живот.
За лешоядите от А до ЯЗа лешоядите от А до ЯЛешоядите са представители на различни видове птици от семейство Ястребови, които може да не са от един род. За лешоядите от А до Я:
Райска птицаРайска птицаСред многолюдното птиче царство има много представители, известни с красивото си пъстро оперение. Само за една от тях обаче хората са избрали приказно име - Райска птица.
Белоглав лешоядБелоглав лешоядПтиците се отличават с огромно разнообразие. До невероятно красивите представители на птичето царство се нареждат и нелицеприятни представители. Такава птица е лошоядът. Научете интригуващи факти за лешоядите.
От А до Я за птицата туканОт А до Я за птицата туканЕкзотиката сред птиците може да има много имена, но едно от най-ярките между тях е тукан. И това се дължи не само на уникалния външен вид на птицата, наречена с това име, но и на нейния характер и поведение.
СокерицаСокерицаВ птичия свят има много пернати, които са част от дивата природа, но могат да живеят удобно и с човешко присъствие. Такава е сокерицата. Научете някои интересни факти за живота, вида и храненето на сокерицата.
Голям корморанГолям корморанГолемият корморан е с латинско название Phalacrocorax carbo е птица от семейството на Корморановите. Големият корморан е най-едър от трите вида корморани, които гнездят на територията на България.
Белоглав орелБелоглав орелПтицата, която вдъхва респект и уважение у човека, е орелът. Заради интелигентността му, безпогрешното му око, заради това, че е властелин във въздуха. Какво знаем за белоглавия орел?
Птици Кайри - какво трябва да знаемПтици Кайри - какво трябва да знаемТъпоклюната кайра е птица от семейство Кайрови (Alcidae). Кайрите живеят на определени места на брега на Атлантическия и Северния ледовит океан.