miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
ПотапникДруги птициПотапник
21 Септ.
Илияна Ангелова
Щъркел МарабуДруги птициЩъркел Марабу
20 Септ.
Илияна Ангелова
Син синигерДруги птициСин синигер
17 Септ.
Илияна Ангелова
ЯстребиЯстребиСред птичето царство един голяма дял се пада на дневните грабливи птици. Ястребът е представител на този вид птици. Ястреб - класификация и особености.
Орехче - едно от най-дребните птичетаОрехче - едно от най-дребните птичетаВ нашите географски ширини най-мъничкото птиче, което може да бъде срещнато, е орехчето. Размножителният сезон на орехчето е от средата на март до средата на август. С какво се храни орехчето?
ГургулицаГургулицаВ птичето царство у нас гургулицата е добре позната и ценна като ловен обект. Гургулицата е елегантна птица, доста по-дребна от гривека. Стопанско значение на гургулицата.
Блестящ ибисБлестящ ибисБлестящият ибис и е красива птица, която се среща из блатата. Блестящият ибис представлява сериозен интерес за орнитолозите. Блестящ ибис - характеристика и начин на живот.
За лешоядите от А до ЯЗа лешоядите от А до ЯЛешоядите са представители на различни видове птици от семейство Ястребови, които може да не са от един род. За лешоядите от А до Я:
Райска птицаРайска птицаСред многолюдното птиче царство има много представители, известни с красивото си пъстро оперение. Само за една от тях обаче хората са избрали приказно име - Райска птица.
Белоглав лешоядБелоглав лешоядПтиците се отличават с огромно разнообразие. До невероятно красивите представители на птичето царство се нареждат и нелицеприятни представители. Такава птица е лошоядът. Научете интригуващи факти за лешоядите.
От А до Я за птицата туканОт А до Я за птицата туканЕкзотиката сред птиците може да има много имена, но едно от най-ярките между тях е тукан. И това се дължи не само на уникалния външен вид на птицата, наречена с това име, но и на нейния характер и поведение.
СокерицаСокерицаВ птичия свят има много пернати, които са част от дивата природа, но могат да живеят удобно и с човешко присъствие. Такава е сокерицата. Научете някои интересни факти за живота, вида и храненето на сокерицата.
Голям корморанГолям корморанГолемият корморан е с латинско название Phalacrocorax carbo е птица от семейството на Корморановите. Големият корморан е най-едър от трите вида корморани, които гнездят на територията на България.