Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
Птиците с най-силно развито обоняниеПтиците с най-силно развито обоняниеЕдна от отличителните черти при животните е силата на обонянието. Силното обоняние е много важно за птиците - да се хранят, ловуват и живеят. Ето кои са птиците с най-силно развито обоняние.
Черен ЩъркелЧерен ЩъркелПървите сведения за черния щъркел можем да намерим едва през 1960 година. Запознайте се с някои интересни факти за черните щъркели. Особености и начин на живот на черния щъркел.
ЩъркелЩъркелПървата представа за пролетта се свърза с щъркела. Какво знаем за начина на живот на щъркелите? Щъркелите са едни от най-интересните животни. Символ на пролетта, родителската грижа и любовта.
Видове орли и техните особеностиВидове орли и техните особеностиОрлите са сред най-величествените същества в небесните простори. Нека се запознаем с някои известни видове орли и техните особености. Какво не знаем за различните видови орли?
Любопитно факти за блестящия ибисЛюбопитно факти за блестящия ибисОтдалеч блестящият ибис изглежда тъмен и едноцветен, но всъщност под ярка светлина можем да видим невероятните му багри от тъмно червено, тюркоазено, златисто и виолетово. Тялото на блестящия ибис е малко, имат дълга шия и извит клюн.
Най-умните птици на планетатаНай-умните птици на планетатаКои са най-умните птици на планетата? Като най-еволюиралата форма на живот ние хората често подценяваме интелекта и изобретателността на животните. Но птиците са много умни животни.
За пингвините от А до ЯЗа пингвините от А до ЯВсички пингвини на планетата живеят на Южното полукълбо, макар че голям процент хора вярват в мита, че те живеят само в Антарктида. Друг лъжлив мит е, че пингвините могат да живеят само в студен климат.
За враните от А до ЯЗа враните от А до ЯВраните са едни от най-добре познатите на човек птици. Те са около нас, по дърветата пред къщите, в парковете, а понякога кацат на прозорците и почукват с клюн. Дали обаче знаем достатъчно за враните?
Защо някои птици са розови?Защо някои птици са розови?Най-известният представител на розовите птици е фламингото, макар че има оранжеви или бели представители на този вид. Но чудили ли сте се на какво се дължи този необичаен цвят? Защо някои птици са розови?
За соколите от А до ЯЗа соколите от А до ЯНаричат орела цар на въздуха и той напълно заслужава това звание. И все пак не той е най-бързата птица в небесната висина. Най-бързо лети друга птица, това е соколът-скитник. Вижте интересни факти за видовете соколи.