Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
Птицата кивиПтицата кивиСамо при споменаване на думата киви ни залива вълна от екзотични представи. За чудесен сочен и вкусен зелен плод и за странна птица киви, единствена по рода си.
Грабливите птициГрабливите птициГрабливите птици биват няколко семейства, а именно ястребови (Accipitridae), соколови (Falconidae), совови (Strigidae) и забулени сови (Tytonidae). Могат да се класифицират също на нощни и дневни грабливи птици.
За чаплата от А до ЯЗа чаплата от А до ЯКакво трябва да знаем за чаплите? Ако трябва да се посочи птица, която е емблематична за водните птици, то тя няма да бъде фламингото, въпреки прелестния розов цвят, нито дори албатросът, с огромните си криле, а чаплата.
За совите от А до ЯЗа совите от А до ЯСред горските обитатели най-многобройни и потайни са нощните птици совите. Хората ги свързват с нещо мистично, потайно и загадъчно заради неуловимото им присъствие сред дърветата и неочакваното им безшумно отлитане.
Най-редките птици, за които може би не сте и чувалиНай-редките птици, за които може би не сте и чувалиИма буквално десетки видове птици по целия свят. Някои от тях са толкова често срещани, че сме свикнали до такава степен с тях, че въобще не им обръщаме внимание. Други обаче макар и редки са добре известни от излетите ни сред природата.
За жеравите от А до ЯЗа жеравите от А до ЯЖеравът е божествена птица според древните хора. Той има любопитни характеристики, които е добре да се познават. Нека се запознаем с всичко за жеравите - от А до Я.
Казуар - всичко за едрата птицаКазуар - всичко за едрата птицаКазуарът е най-опасната птица в света. Казуарът живее в Папуа Нова Гвинея, Индонезия и Австралия. Характеристики на казуара.
Лешоядова токачкаЛешоядова токачкаЛешоядовата токачка е с 70 сантиметра дълго тяло и също така дълъг врат. Лешоядовата токачка е много агресивна птица. Ареалът на птицата обхваща Сомалия, Кения, Етиопия.
ПотапникПотапникСред птичето царство има един представител, който може да се нареди сред най-древните птици на Земята. Това е големият потапник. Всички видове потапници присъстват в Червената книга като защитени птици.
Щъркел МарабуЩъркел МарабуЩъркелът Марабу с латинско название Leptoptilos е едра птица от семейството на Щъркеловите. Външен вид на щъркел Марабу. С какво се храни щъркелът Марабу?