miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Гълъб типлерДруги птициГълъб типлер
26 Окт.
Мариана Младенова
Снежна овесаркаДруги птициСнежна овесарка
20 Окт.
Илияна Ангелова
Гълъб ЛахорДруги птициГълъб Лахор
12 Окт.
Мариана Младенова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Птичи грип - какво трябва да знаем?Птичи грип - какво трябва да знаем?
11 Окт.
Petra Vasileva
Птичият грип принадлежи към групата на А вирусите. За разлика от човешкия грип, който има само два щама, птичия грип има поне 128. Единствените, които могат да се разболеят от птичи грип, в действителност са само птиците.
Коронован ястребов орелКоронован ястребов орелНай-величествената птица без съмнение е орелът. Това е забележително животно. Коронованият ястребов орел е изключителен ловец и господар на въздуха. Слави се с невероятно острото си зрение и безпогрешен хищнически инстинкт.
Съвети при избора на волиераСъвети при избора на волиераМного хора предпочитат птици за домашни любимци и не е трудно да се сетите защо. Те са красиви, забавни и често песните им могат да са повод за усмивка дори в най-мрачните дни. Но подобно и на други домашни любимци, те изискват специални грижи и условия.
За албатросите от А до ЯЗа албатросите от А до ЯАлбатросът е най-величествената жива летяща машина в света. Това е една от най-големите морски птици. Те са забележителни създания, които трябва да познаваме. За албатросите от А до Я.
Птицата кивиПтицата кивиСамо при споменаване на думата киви ни залива вълна от екзотични представи. За чудесен сочен и вкусен зелен плод и за странна птица киви, единствена по рода си.
Грабливите птициГрабливите птициГрабливите птици биват няколко семейства, а именно ястребови (Accipitridae), соколови (Falconidae), совови (Strigidae) и забулени сови (Tytonidae). Могат да се класифицират също на нощни и дневни грабливи птици.
За чаплата от А до ЯЗа чаплата от А до ЯКакво трябва да знаем за чаплите? Ако трябва да се посочи птица, която е емблематична за водните птици, то тя няма да бъде фламингото, въпреки прелестния розов цвят, нито дори албатросът, с огромните си криле, а чаплата.
За совите от А до ЯЗа совите от А до ЯСред горските обитатели най-многобройни и потайни са нощните птици совите. Хората ги свързват с нещо мистично, потайно и загадъчно заради неуловимото им присъствие сред дърветата и неочакваното им безшумно отлитане.
Най-редките птици, за които може би не сте и чувалиНай-редките птици, за които може би не сте и чувалиИма буквално десетки видове птици по целия свят. Някои от тях са толкова често срещани, че сме свикнали до такава степен с тях, че въобще не им обръщаме внимание. Други обаче макар и редки са добре известни от излетите ни сред природата.
За жеравите от А до ЯЗа жеравите от А до ЯЖеравът е божествена птица според древните хора. Той има любопитни характеристики, които е добре да се познават. Нека се запознаем с всичко за жеравите - от А до Я.