Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
МишеловДруги птициМишелов
24 Септ.
Илияна Ангелова
БухалДруги птициБухал
19 Септ.
Илияна Ангелова
Птица ЕмуДруги птициПтица Ему
23 Юни
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползи от отглеждането на птица за домашен любимецПолзи от отглеждането на птица за домашен любимец
19 Юни
И макар грижите за домашните птици да не са малко, в края на краищата всичките усилия ще си заслужават. Ето които са някои от предимствата от отглеждането на птица за домашен любимец
Красиви водолюбиви птициКрасиви водолюбиви птици
10 Май
Едва ли има по-поетична и красива гледка от плуващи в кристална вода лебеди с изящни шии и спокойна и горда осанка като истински господари на езерото или водната шир наоколо. Те са емблемата на човешката представа за красиви водни птици.
ЧучулигаЧучулига
07 Май
Една малка птичка се асоциира с романтика, с религиозни вярвания, защото символизира Божия син, и в същото време е домашен любимец. Това е чучулигата. Начина на живот и разпространение на чучулигата.
ГълъбГълъб
05 Май
Първата птица, опитомена от човека, е гълъбът. Става въпрос за вида скален гълъб, открит в различни рисунки. Разпространение на гълъба. Поведение и начин на живот на гълъба. Факти за гълъбите.
Правила при отглеждане на пъдпъдъциПравила при отглеждане на пъдпъдъци
04 Май
Отглеждането на пъдпъдъци е далеч по-трудно от отглеждането на други домашни птици, макар да се смята, че ако някой ентусиаст има опит в отглеждането на пилета, той ще се справи и с пъдпъдъци.
ГъскиГъски
04 Май
Гъската е род едра птица от семейството на Патицовите и разреда на Гъскоподобните. Представляват водолюбиви птици. У нас се срещат 6 вида гъска. Разпространение и особености на гъските.
ПатицаПатица
03 Май
Патиците са предимно водни птици, по-малки от лебедите и гъските, и обитават както прясна, така и морска вода. Значение на патицата за хората. Хранене и размножаване на патицата. Разпространение и местообитания на патицата
ВрабчеВрабче
27 Април
На 20 март хората отбелязват световния ден на врабчето. Тази малка птичка има свой празник, а освен това от 10 години е стриктно наблюдавана и преброявана, тъй като се вижда, че популацията на малките чуруликащи пилета сериозно намалява.
СлавейСлавей
26 Април
Сред хората има знаменитости, за които всички говорят, но и сред животинския свят те не липсват. Такъв известен и хвален техен представител е една малка пойна птичка - славеят.
СвракаСврака
18 Април
В нашия фолклор, както и в този на много други народи, една интересна птичка е представена с не особено хубави качества - това е свраката. Свраката е една от най-интелигентните птици.