Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
Най-грациозните птици на планетатаНай-грациозните птици на планетатаПтиците са съвършени същества, създадени да красят планетата с външния си вид, лекотата си и омайните си песни. Кои са най-грациозните птици на планетата?
Присмехулна кукабураПрисмехулна кукабураПрисъща за евкалиптовите гори на източна Австралия, присмехулната кукабура е най-големият член на семейство Kingfisher. Какво трябва да знаем за присмехулната кукабура?
Южноамерикански кондорЮжноамерикански кондорКазват, че Андите са господар на Южна Америка. Южноамериканският кондор е господар на Андите. Какво трябва да знаем за южноамериканския кондор?
Африкански коронован орелАфрикански коронован орелКакто лъвът е цар на земята, така коронованият орел е абсолютният господар на въздуха, това е безспорен факт за всеки човек. Съществуват обаче много видове орли и всеки се характеризира със свои особености.
Гулдови амадиниГулдови амадиниГулдовите амадини са повече от прекрасни птици. Малко са живите същества по света, които могат да се мерят по красота и великолепие с птиците гулдови амадини.
Гълъб преметачГълъб преметачНамират се птици в дивата природа, които естествено са еволюирали по такъв начин, че вече нямат способност да летят. Гълъбите преметачи също не летят.
Гълъб типлерГълъб типлерГълъбът типлер е уникална по рода си порода, прославила се със своята издръжливост. Най-различни са типлерите, що се отнася до окраски – могат да задоволят дори най-капризния гълъбар.
Снежна овесаркаСнежна овесаркаСред групата на малките пойни птичета има една пъстра красавица - това е овесарката. Най-екзотична от всички видове е снежната овесарка. Тя населява студените места по Земята.
Гълъб ЛахорГълъб ЛахорГълъбът Лахор е скъпа домашна порода гълъб, отличаваща се със завидните си размери и нежна природа. Тези животни произлизат от Лахор, Пакистан, и от дълги години се развъждат в този регион.
Птичи грип - какво трябва да знаем?Птичи грип - какво трябва да знаем?
11 Окт.
Petra Vasileva
Птичият грип принадлежи към групата на А вирусите. За разлика от човешкия грип, който има само два щама, птичия грип има поне 128. Единствените, които могат да се разболеят от птичи грип, в действителност са само птиците.