Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Къпането при гълъбите и средства за товаКъпането при гълъбите и средства за това
03 Окт.
Както всеки животински вид, когато са в естествени условия гълъбите са създали начини да се къпят. Те го правят както с вода, така и с пясък. Изисквания към ваничките за къпане на гълъби.
Най-красивите птициНай-красивите птици
03 Ноем.
Майката природа е най-великият творец, който не спира да ни изумява със своята красота. Вижте най-красивите птици на планетата, които ще ви изумят с великолепието си.
Защо птиците отлитат на юг?Защо птиците отлитат на юг?
08 Септ.
1
Защо птиците отлитат на юг и след това се връщат на север? Вероятно всеки любознателен ум си задава този въпрос.
Нюкясълска болест при птицитеНюкясълска болест при птиците
11 Юни
Нюкясълската болест при птиците е силно заразно заболяване, което обхваща пернатите по цял свят.
Каква е разликата между сова и бухал?Каква е разликата между сова и бухал?
14 Февр.
Изненада или не, совата и бухалът принадлежат на семейство сови. Затова бухалът е всъщност вид сова, който обаче има своите особени характеристики.
Розово ФламингоРозово Фламинго
28 Ноем.
Розовото фламинго е най-големият жив вид фламинго с височина от 110-150 сантиметра. Фламингото е изключително интересна за наблюдение птица.
ГугуткаГугутка
05 Ноем.
Сравнително скоро, от 1750-1800 година, гугутката е забелязана в нашата страна. Първото описание на гугутка у нас е от 1838 година в покрайнините на Пловдив.
НандуНанду
01 Ноем.
Щраусът е голяма нелетяща и екзотична за нас птица, която бяга много бързо и това го знае вече всеки. Има щраусова птица, наречена нанду, която всъщност не е щраус, както и птиците ему и казуарите.
КукувицаКукувица
31 Окт.
Една птица първа известява за идването на пролетта с призива си, но и първа отлита на юг. Тази чудна птица е кукувицата. Разпространение и начин на живот на кукувицата.
ПаунПаун
29 Окт.
Паунът е една от най-красивите птици на планетата и от векове се смята за символ за царственост и величие. Паунът обаче е доста страхлив и при най-малката опасност се опитва да се скрие в храстите.