miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Венценосен Орел - какво трябва да знаемВенценосен Орел - какво трябва да знаемВенценосните орли не са най-големите орли в Африка. Бойните орли държат титлата - но са най-мощните. Краката им са дебели и имат много дълъг нокът на всеки заден пръст, което им помага да убиват животни, четири пъти по-големи.
Чинка ВампирЧинка ВампирС латинското наименование Geospiza difficilis septentrionalis се нарича едно малко и симпатично птиченце от разреда на пойните птици и семейството на овесарките. Популярното му име е Чинка Вампир.
Най-грациозните птици на планетатаНай-грациозните птици на планетатаПтиците са съвършени същества, създадени да красят планетата с външния си вид, лекотата си и омайните си песни. Кои са най-грациозните птици на планетата?
Присмехулна кукабураПрисмехулна кукабураПрисъща за евкалиптовите гори на източна Австралия, присмехулната кукабура е най-големият член на семейство Kingfisher. Какво трябва да знаем за присмехулната кукабура?
Южноамерикански кондорЮжноамерикански кондорКазват, че Андите са господар на Южна Америка. Южноамериканският кондор е господар на Андите. Какво трябва да знаем за южноамериканския кондор?
Африкански коронован орелАфрикански коронован орелКакто лъвът е цар на земята, така коронованият орел е абсолютният господар на въздуха, това е безспорен факт за всеки човек. Съществуват обаче много видове орли и всеки се характеризира със свои особености.
Гулдови АмадиниГулдови АмадиниГулдовите амадини са повече от прекрасни птици. Малко са живите същества по света, които могат да се мерят по красота и великолепие с птиците гулдови амадини.
Гълъб преметачГълъб преметачНамират се птици в дивата природа, които естествено са еволюирали по такъв начин, че вече нямат способност да летят. Гълъбите преметачи също не летят.
Гълъб типлерГълъб типлерГълъбът типлер е уникална по рода си порода, прославила се със своята издръжливост. Най-различни са типлерите, що се отнася до окраски – могат да задоволят дори най-капризния гълъбар.
Снежна овесаркаСнежна овесаркаСред групата на малките пойни птичета има една пъстра красавица - това е овесарката. Най-екзотична от всички видове е снежната овесарка. Тя населява студените места по Земята.