Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Голям Синигер - какво не знаем за красивата птица?Голям Синигер - какво не знаем за красивата птица?
07 Април
Добре познатият на всички, голям синигер може да бъде открит в градска среда. С какво се храни големият синигер? Какво още трябва да знаем за големият синигер.
Голям пъстър кълвачГолям пъстър кълвач
27 Март
Големият пъстър кълвач е един от най-разпространените видове кълвачи у нас. Какво трябва да знаем за поведението и отглеждането на големия пъстър кълвач.
Къде можем да видим фламинго?Къде можем да видим фламинго?
25 Март
Представата за екзотика и красота в птичия свят обикновено се свързва с фламингото. Отговорът на въпроса къде живее фламингото обаче може да бъде различен. Вижте къде можете да видите розово фламинго.
ЧайкаЧайка
10 Март
Чайката е птица от семейство Чайкови с латинско название Laridae. Начин на живот на чайката. Всички чайки имат силен клюн с кука в края.
Най-големите птици в светаНай-големите птици в света
02 Март
Светът на птиците е разнообразен. Всяка птица има с какво да ни изненада, а точно тези птици пък ще ни възхитят със своя размер. Ето кои са най-големите птици в света.
ПеликанПеликан
25 Февр.
Пеликанът ловува и сам, но е най-продуктивен, когато го прави в екип. Пеликаните са социални животни. Какво друго не знаем за удивителните пеликани?
Папагал КорелаПапагал Корела
19 Февр.
Папагалите Корела са много подходящи за домашни любимци. Как да отглеждаме Корела? Какво още трябва да знаем за папагала Корела.
ФламингоФламинго
17 Февр.
Фламингото е голяма птица, тъй като е високо до 140 сантиметра. Теглото на фламингото е до 4 килограма. Крилата на фламингото са от бели до червеникави, а възрастните екземпляри са обагрени в нежно розово до червено.
Знаете ли коя е най-умната птица в света?Знаете ли коя е най-умната птица в света?
12 Февр.
Най-умната птица не е екзотичен папагал, а животно, което сигурно виждате често. Ето коя е най-умната птица в света!
СойкаСойка
11 Февр.
Сойката е внушителна с размерите си, а вариацията от сойки е внушителна – до такава степен, че е трудно да се каже характеристиката на всяка местна популация.