miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Къде можем да видим фламинго?Къде можем да видим фламинго?Представата за екзотика и красота в птичия свят обикновено се свързва с фламингото. Отговорът на въпроса къде живее фламингото обаче може да бъде различен. Вижте къде можете да видите розово фламинго.
Най-красивите птициНай-красивите птициМайката природа е най-великият творец, който не спира да ни изумява със своята красота. Вижте най-красивите птици на планетата, които ще ви изумят с великолепието си.
Всичко за чайкитеВсичко за чайкитеПредставата ни за море винаги се свързва с чайките и техния невъобразим хор, който пречи да почиващите да спят. Почти няма човек, оставил храната си без надзор, да не е бил лишен от нея от някоя наблюдателна чайка.
Най-големите птици в светаНай-големите птици в светаСветът на птиците е разнообразен. Всяка птица има с какво да ни изненада, а точно тези птици пък ще ни възхитят със своя размер. Ето кои са най-големите птици в света.
За пеликаните от А до ЯЗа пеликаните от А до ЯПеликанът ловува и сам, но е най-продуктивен, когато го прави в екип. Уловът се прибира в торбичката под клюна на пеликана. Пеликаните са социални животни. Какво друго не знаем за удивителните пеликани?
Папагал КорелаПапагал КорелаПапагалите Корела са много подходящи за домашни любимци. Как да отглеждаме Корела? Какво още трябва да знаем за Корелата? Социална птица ли е Корелата?
ФламингоФламингоФламингото е голяма птица, тъй като е високо до 140 сантиметра. Теглото на фламингото е до 4 килограма. Крилата на фламингото са от бели до червеникави, а възрастните екземпляри са обагрени в нежно розово до червено.
Знаете ли коя е най-умната птица в света?Знаете ли коя е най-умната птица в света?Най-умната птица не е екзотичен папагал, а животно, което сигурно виждате често. Ето коя е най-умната птица в света!
СойкаСойкаСойката е внушителна с размерите си, а вариацията от сойки е внушителна – до такава степен, че е трудно да се каже характеристиката на всяка местна популация.