miau.bg»Статии»Птици
Птици

Птици

Раздел за птици , тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици . Всико за птиците на едно място.
Зебров АмадинАмадиниЗебров Амадин
14 Окт.
Нина Норд
Вълнист папагалПапагалиВълнист папагал
05 Окт.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Папагал макаПапагал макаХората отдавна са запленени от папагалите заради яркото им красиво оперение и способността им да възпроизвеждат човешка реч. Сред невъобразимо богатото разнообразие от пъстри папагалови птици се отличават папагалите мака.
МишеловМишеловМишеловите се срещат на територията на много континенти и острови. Повечето видове мишелови обитават ареала си целогодишно. Начин на живот на мишеловите.
Черно какадуЧерно какадуЧерно какаду е голям опушен сив или черен папагал от семейството на какадутата. Познава се веднага по големия си черен клюн и червените петна по бузите. Особености и начин на живот на черното какаду.
БухалБухалНяма човек, който да не е чел като дете приказки за бухала. Още тогава осъзнаваме, че това са едни от най-очарователните и загадъчни хищници в света. Какво трябва да знаем за бухалите?
Характер и поведение на папагал ЛориХарактер и поведение на папагал ЛориПтиците лори са сред най-красивите папагали. Те имат нужда от повече грижи и внимание, но въпреки своите изисквания са все по-предпочитан домашен любимец. Кой не би искал да има такова живо произведение на изкуството! Характер и поведение на папагал Лори.
Опасни за папагалите човешки храниОпасни за папагалите човешки храниНай-социални сред всички птици са папагалите. Те са пъстри, красиви, бъбриви и много любопитни. Обичат човешката компания и затова връзката им със стопаните е много силна. Кои човешки храни за опасни за папагалите?
Съвети при хранене на папагал КорелаСъвети при хранене на папагал КорелаПредлаганите в търговската мрежа храни за домашни папагали по принцип задоволяват естествените хранителни нужди на папагалите Корела. Необходимо е обаче да се разнообрази максимално храненето на Корелата. С какво да храним Корелаа? Какво ядат Корелите?
Опасно ли е даваме авокадо на папагала?Опасно ли е даваме авокадо на папагала?Опасно ли е даваме авокадо на папагала? Не всички храни са безопасни за папагалите. Трябва да знаете с какво да храните папагала си.
Най-красивите едри папагалиНай-красивите едри папагалиЗа да бъде оценена нечия красота, тя трябва да бъде добре видима. Важи и за птиците, включително папагалите. Красивите едри представители на папагаловите птици са изумителни на външен вид създания.
Зеленчуци за вълнисти папагалиЗеленчуци за вълнисти папагалиВълнистите папагалчета са най-често срещаният вид от папагаловите птици в домовете на хората. Предпочитани са като домашни любимци заради компактния им вид, красивите разноцветни пера и сравнително лесното отглеждане.