Птици

Птици

Раздел за птици, тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици. Всико за птиците на едно място.
Най-умните птици на планетатаНай-умните птици на планетатаКои са най-умните птици на планетата? Като най-еволюиралата форма на живот ние хората често подценяваме интелекта и изобретателността на животните. Но птиците са много умни животни.
За пингвините от А до ЯЗа пингвините от А до ЯВсички пингвини на планетата живеят на Южното полукълбо, макар че голям процент хора вярват в мита, че те живеят само в Антарктида. Друг лъжлив мит е, че пингвините могат да живеят само в студен климат.
Съвети при хранене на папагал КорелаСъвети при хранене на папагал КорелаПредлаганите в търговската мрежа храни за домашни папагали по принцип задоволяват естествените хранителни нужди на папагалите Корела. Необходимо е обаче да се разнообрази максимално храненето на Корелата. С какво да храним Корелаа? Какво ядат Корелите?
Развъждане на папагали КорелаРазвъждане на папагали КорелаРазвъждането на папагали Корела е много вълнуващо. Домашните Корели могат да се размножават по всяко време на години. Ето какво трябва да знаете, ако имате папагали Корела, които искате да развъдите.
За враните от А до ЯЗа враните от А до ЯВраните са едни от най-добре познатите на човек птици. Те са около нас, по дърветата пред къщите, в парковете, а понякога кацат на прозорците и почукват с клюн. Дали обаче знаем достатъчно за враните?
Защо някои птици са розови?Защо някои птици са розови?Най-известният представител на розовите птици е фламингото, макар че има оранжеви или бели представители на този вид. Но чудили ли сте се на какво се дължи този необичаен цвят? Защо някои птици са розови?
За соколите от А до ЯЗа соколите от А до ЯНаричат орела цар на въздуха и той напълно заслужава това звание. И все пак не той е най-бързата птица в небесната висина. Най-бързо лети друга птица, това е соколът-скитник. Вижте интересни факти за видовете соколи.
Гарван - какво трябва да знаемГарван - какво трябва да знаемНа въпроса дали е виждал гарван, всеки човек ще отговори, че такива птици има доста в междублоковите пространства и парковете в градовете и всеки ги е виждал. Всъщност това не е вярно. Черните птици, които виждаме всеки ден, не са гарвани.
Съвети при отглеждане на папагал КорелаСъвети при отглеждане на папагал КорелаПапагалът Корела е птица с големина на голям гълъб, по природа е много общителна и доверчива. Ето важни съвети при отглеждане на папагал Корела.
Скален ОрелСкален ОрелЕдна от най-едрите грабливи птици е скалният орел. Тази птица се отличава с внушителни размери и ловни умения и затова от хиляди години вълнува въображението на човека в целия си ареал на разпространение.