Птици

Птици

Раздел за птици, тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици. Всико за птиците на едно място.
ЧучулигаДруги птициЧучулига
07 Май
Илияна Ангелова
ГълъбДруги птициГълъб
05 Май
Илияна Ангелова
Правила при отглеждане на пъдпъдъциПравила при отглеждане на пъдпъдъциОтглеждането на пъдпъдъци е далеч по-трудно от отглеждането на други домашни птици, макар да се смята, че ако някой ентусиаст има опит в отглеждането на пилета, той ще се справи и с пъдпъдъци.
ГъскиГъскиГъската е род едра птица от семейството на Патицовите и разреда на Гъскоподобните. Представляват водолюбиви птици. У нас се срещат 6 вида гъска. Разпространение и особености на гъските.
ПатицаПатицаПатиците са предимно водни птици, по-малки от лебедите и гъските, и обитават както прясна, така и морска вода. Значение на патицата за хората. Хранене и размножаване на патицата. Разпространение и местообитания на патицата
ВрабчеВрабчеНа 20 март хората отбелязват световния ден на врабчето. Тази малка птичка има свой празник, а освен това от 10 години е стриктно наблюдавана и преброявана, тъй като се вижда, че популацията на малките чуруликащи пилета сериозно намалява.
СлавейСлавейСред хората има знаменитости, за които всички говорят, но и сред животинския свят те не липсват. Такъв известен и хвален техен представител е една малка пойна птичка - славеят.
КакарикиКакарикиКакарики е маорското име на папагала, което е добило широка известност. Какарики има и други названия, а самото папагалче заслужава специално внимание.
Най-красивите породи домашни папагалиНай-красивите породи домашни папагалиЕкзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на редица хора по света. Такива например са папагалите, които са не само много красиви, но и умни животни. Най-красивите породи домашни папагали.
НеразделкиНеразделкиОтглеждане на Неразделки. Хранене на Неразделки. Грижи за папагалчета Неразделки. Как се гледат папагали Неразделки.
СвракаСвракаВ нашия фолклор, както и в този на много други народи, една интересна птичка е представена с не особено хубави качества - това е свраката. Свраката е една от най-интелигентните птици.
КукумявкаКукумявкаНяма животно, за което да има повече суеверия, отколкото съществуват за кукумявката. Тя е нашият безшумен съсед, както и помощник в борбата с мишките и другите полски гризачи, но лошата слава я съпътства отдавна.