miau.bg»Статии»Птици
Птици

Птици

Раздел за птици , тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици . Всико за птиците на едно място.
Как да обучим папагала да идва при нас?Как да обучим папагала да идва при нас?Обучението на папагал е едновременно и лесна, и трудна задача. Папагалите са твърде предпазливи и общуването с тях изисква много търпение и труд. Как да обучим папагала да идва при нас?
Обучение и дресура на папагалОбучение и дресура на папагалОбучението и дресурата на папагала е част от отглеждането му и може да се каже, че това е най-деликатната и затова най-трудна част от съжителството с пъстрата птица.
Най-умните папагали в светаНай-умните папагали в светаАко тръгнем от логиката, че най-интелигентното същество на земята е човекът, би трябвало да търсим други прояви на интелект само сред бозайниците. Най-умните папагали в света:
Плодове и ядки за папагалитеПлодове и ядки за папагалитеПапагалите обичат плодове и те съставляват основна част от храната им в естествената им среда. Не подминават и ядките, които също се намират в изобилие в природната.
Обучение на папагал ЖакоОбучение на папагал ЖакоПапагалите Жако са сред петте вида папагалови птици, имитиращи най-добре човешкия говор. В тази изключително интересна компания те са заедно с вълнистите папагалчета, Амазона, Електус и папагалите Александър. Обучение на папагал Жако.
Плодове и зеленчуци за папагалПлодове и зеленчуци за папагалПапагалите се смятат за много социални домашни любимци. Те обичат компанията не само, когато играят, но и когато се хранят. Плодове и зеленчуци за папагал.
Птица ЕмуПтица ЕмуЗа нашето европейско съзнание названието птица се свързва с летящо пернато създание, което можем да носим и в ръце. То ходи или подскача по земята, но силата му е в крилата, с които се носи волно в небесния простор. Какво знаем за птицата ему?
Ползи от отглеждането на птица за домашен любимецПолзи от отглеждането на птица за домашен любимецИ макар грижите за домашните птици да не са малко, в края на краищата всичките усилия ще си заслужават. Ето които са някои от предимствата от отглеждането на птица за домашен любимец
Заболявания при папагал ЖакоЗаболявания при папагал ЖакоСпоред повечето специалисти папагалите Жако са любознателни, социално активни и здрави птици, ако се отглеждат правилно. Здравата птица се храни добре, непрекъснато се движи и издава звуци. Заболявания при папагал Жако.
Хранене на какадуХранене на какадуКакво ядат папагалите какаду? С какво да храним какаду? Храни за папагали какаду. Кои са любимите храни на папагалите какаду?