Miau.bg»Статии»Птици
Птици

Птици

Раздел за птици , тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици . Всико за птиците на едно място.
Черен КосДруги птициЧерен Кос
13 Февр.
Петьо Любомиров
Скален ГълъбДруги птициСкален Гълъб
12 Февр.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ГларусГларус
09 Февр.
Гларусите са морски птици. Как изглеждат гларусите? Каква е разликата между гларус и чайка? Каква е ролята на гларусите в природата?
Брадат ЛешоядБрадат Лешояд
09 Февр.
Брадатият лешояд е известен още като брадат орел, алпийски орел или костобер, заради своята специализирана диета, която включва кости от умрели животни.
Канадски ГъскиКанадски Гъски
08 Февр.
Канадската гъска е с научно название Branta canadensis и е родена в арктическите и умерените региони на Северна Америка. Като повечето гъски, канадската гъска е предимно тревопасен вид, а също се определя като мигриращ вид, който често се среща в близост.
Пирура молина: как да се грижим за зеленобузест папагалПирура молина: как да се грижим за зеленобузест папагал
05 Февр.
Пирура молина е вид зеленобузест папагал, който често се отглежда в домашни условия. Как да се грижим за зеленобузест папагал?
Черен ЛешоядЧерен Лешояд
31 Януари
В тази статия ще разгледаме подробно живота на черния лешояд - описание, разпространение, навици, хранене, размножаване, заплахи и, не на последно място, някои интересни факти за огромната птица.
ДроздДрозд
30 Януари
Дроздът е известен с научно название, което не е променяно, което е рядко срещано в класификацията на видовете. Птицата принадлежи на семейство Дроздови
Забулена СоваЗабулена Сова
30 Януари
Tyto alba e латинското название на забулената сова. Местообитание на забулената сова. С какво се храни забулената сова? Какво трябва да знаем за забулената сова?
Розов ПеликанРозов Пеликан
29 Януари
Розовият пеликан е една от най-впечатляващите птици в света, с голям клюн, дълга шия и бяло оперение с розов оттенък. Какво трябва да знаем за розовия пеликан?
10 неща от ежедневието, които са токсични за птиците10 неща от ежедневието, които са токсични за птиците
27 Януари
Има някои храни и предмети, които са очевидно потенциално токсични за птиците, но има и такива, които не са толкова очевидно вредни за тях. Освен това това, което може да е токсично за един вид птица, може да не е за друг.
Най-големите опасности за птиците, които дебнат в дома виНай-големите опасности за птиците, които дебнат в дома ви
25 Януари
Отглеждате ли у дома папагал или друга птица? Какви опасности дебнат птиците у дома? Как да обезопасите дома си за своя пернат домашен любимец. Важни мерки при отглеждане на птици у дома.