Птици

Птици

Раздел за птици, тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици. Всико за птиците на едно място.
Породи големи папагалиПапагалиПороди големи папагали
21 Февр.
Денимира Анелова
Папагал амазонаПапагалиПапагал амазона
18 Февр.
Илияна Ангелова
Папагал МонахПапагал МонахВ природата има тюлен монах, а също и папагал монах. Как се гледа папагал монах? Какво е поведението на папагал монах? С какво се храни папагал монах?
Папагал Малък АлександърПапагал Малък АлександърСред папагалите видът Александър е от най-известните. Това се дължи на неговата интелигентност, позволяваща му да запаметява много думи. Как се отглежда папагал Малък Александър? Как да се грижим за Малък Александър?
Папагал АлександърПапагал АлександърКогато става въпрос за папагали, хората винаги най-напред проявяват интерес по въпроса дали могат да говорят и дали са пъстроцветни. И по двете изисквания папагалът от вида Александър е на челните места. Как се гледа папагал Александър?
Любопитни факти за полярната соваЛюбопитни факти за полярната соваПолярната бяла сова е типичен хищник за полярните ширини. Тя живее главно на територията на тундрата и е най-големият представител на рода на совите. Ето още любопитни факти за полярната сова.
Най-красивите породи домашни папагалиНай-красивите породи домашни папагалиЕкзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на редица хора по света. Такива например са папагалите, които са не само много красиви, но и умни животни. Най-красивите породи домашни папагали.
Красиви птици в розовоКрасиви птици в розовоПтиците са изключително елегантни и красиви създания. Сред тях има и такива, които трудно могат да се видят. Розовите птици например не могат да се срещнат навсякъде.
Как да се грижим за папагала през зимата?Как да се грижим за папагала през зимата?Поради красотата си и интелекта днес папагалите все повече се избират за домашен любимец. Как да се грижим за папагала през зимата?
Венценосен Орел - какво трябва да знаемВенценосен Орел - какво трябва да знаемВенценосните орли не са най-големите орли в Африка. Бойните орли държат титлата - но са най-мощните. Краката им са дебели и имат много дълъг нокът на всеки заден пръст, което им помага да убиват животни, четири пъти по-големи.
Чинка ВампирЧинка ВампирС латинското наименование Geospiza difficilis septentrionalis се нарича едно малко и симпатично птиченце от разреда на пойните птици и семейството на овесарките. Популярното му име е Чинка Вампир.
Най-грациозните птици на планетатаНай-грациозните птици на планетатаПтиците са съвършени същества, създадени да красят планетата с външния си вид, лекотата си и омайните си песни. Кои са най-грациозните птици на планетата?