miau.bg»Статии»Птици
Птици

Птици

Раздел за птици , тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици . Всико за птиците на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да направите, ако вашето птиче излетиКакво да направите, ако вашето птиче излети
03 Ноем.
Най-големият кошмар за всеки притежател на птиче е то да излети. Ако все пак се случи, причината за притеснение е голяма, тъй като одомашненото пернато най-вероятно няма да се справи с живота навън.
Обучение на папагала КорелаОбучение на папагала Корела
20 Окт.
Домашният любимец в дома е не само забавление, но и голяма отговорност. Обучението на папагала Корела е сериозна работа. Кои команди може да научи вашата Корела?
Какъв вид папагал да си взема?Какъв вид папагал да си взема?
19 Окт.
Отглеждането на папагал е сериозна отговорност, на която трябва да се посветите понякога десетилетия наред. Ако сте готови да го направите, вижте какви видове папагали можете да си вземете.
Видове канарчетаВидове канарчета
06 Окт.
Сред сладкопойните птици най-предпочитани домашни любимци са канарчетата. Сред тях има много разновидности и породи.
По колко храна и вода да даваме дневно на папагалаПо колко храна и вода да даваме дневно на папагала
06 Окт.
През деня папагалът трябва да има две основни хранения. Тогава на птицата се дава зърнен микс или пелети. Техният състав е различен в зависимост от нуждите на съответния вид папагал. Но с тях не бива да се изчерпват изцяло дневните дажби на пернатите.
Какво трябва да знаем за чифтосването на вълнистите папагалиКакво трябва да знаем за чифтосването на вълнистите папагали
06 Окт.
Самото чифтосване се осъществява като самката присяда, а самецът нежно я обгръща с крилете си. Това обикновено става няколко пъти на ден
Защо птиците отлитат на юг?Защо птиците отлитат на юг?
08 Септ.
1
Защо птиците отлитат на юг и след това се връщат на север? Вероятно всеки любознателен ум си задава този въпрос.
Породи малки папагалиПороди малки папагали
08 Септ.
Изключително интересни са говорещите папагали, но някои от тях са едрички, което притеснява желаещите да притежават екзотичен домашен любимец. Има обаче и дребни видове папагали, които са също толкова приятни компаньони.
Обучение на папагал: ръководство за начинаещиОбучение на папагал: ръководство за начинаещи
26 Август
Птиците се учат чрез наблюдение и имитация, затова знанията и уменията, които ще придобие домашният пернат любимец зависят от времето, което се отделя от стопанина за обучението му. Обучение на папагал: ръководство за начинаещи.
Коя е най-подходяща клетка за канарчетаКоя е най-подходяща клетка за канарчета
10 Август
Изборът от видове клетки на пазара доближава огромното разнообразие от птици. Това максимално усложнява избора на подходящ вид и размер клетка. Важното е да заложите на безопасна, удобна за обслужване и максимално комфортна за птицата клетка.