miau.bg»Статии»Птици
Птици

Птици

Раздел за птици , тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици . Всико за птиците на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при размножаване на канарчетаСъвети при размножаване на канарчетаСъвети при размножаване на канарчета. Обикновено женската снася от 4 до 6 яйца. Последното яйце има синкав цвят, може да бъде и зеленикаво, ако е шесто поред.
Хранене на вълнисто папагалчеХранене на вълнисто папагалчеВълнистите папагали са много непретенциозни птици по отношение на храната. Хранене на вълнисто папагалче. С какво да храним вълнисто папагалче?
Съвети при хранене на папагал араСъвети при хранене на папагал араХраната на ара в дъждовните гори включва листа, плодове и семена от местни растения, ядки - като любими са бадемовите.
Кои папагали са шумни?Кои папагали са шумни?Папагалите имат способността да бъдат много шумни и някои видове са по-склонни към това от други. Кои папагали са шумни?
Заболявания при папагал араЗаболявания при папагал араЗаболявания при папагал ара. От какво боледуват папагалите ара? Как да се грижим за здравето на папагал ара?
Съвети при размножаване на папагал жакоСъвети при размножаване на папагал жакоСъвети при размножаване на папагал жако. Как се чифтосват папагали жако? Развъждане на папагали жако как става?
Важни грижи за какадуВажни грижи за какадуГрижите за папагала какаду всъщност са извор на радост за стопанин, който обича птицата си и следва спокоен и постоянен ритъм на живот. Важни грижи за какаду.
Отровни храни за папагалитеОтровни храни за папагалитеОтровни храни за папагалите. Кои храни са токсични за папагалите? Какво да не давате на папагала?
Розово ФламингоРозово ФламингоРозовото фламинго е с латинско название Phoenicopterus roseus и принадлежи на семейство Фламингови. Те наброяват 6 вида, от които розовото е най-разпространено и затова се нарича обикновено фламинго.
С какво да храним папагалчето си?С какво да храним папагалчето си?Небалансираната диета е честа грешка от страна на собствениците на пернати домашни любимци и обикновено води до заболявания.