miau.bg»Статии»Птици»Папагали
Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали . Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Обучение на папагала КорелаОбучение на папагала Корела
20 Окт.
Домашният любимец в дома е не само забавление, но и голяма отговорност. Обучението на папагала Корела е сериозна работа. Кои команди може да научи вашата Корела?
Какъв вид папагал да си взема?Какъв вид папагал да си взема?
19 Окт.
Отглеждането на папагал е сериозна отговорност, на която трябва да се посветите понякога десетилетия наред. Ако сте готови да го направите, вижте какви видове папагали можете да си вземете.
По колко храна и вода да даваме дневно на папагалаПо колко храна и вода да даваме дневно на папагала
06 Окт.
През деня папагалът трябва да има две основни хранения. Тогава на птицата се дава зърнен микс или пелети. Техният състав е различен в зависимост от нуждите на съответния вид папагал. Но с тях не бива да се изчерпват изцяло дневните дажби на пернатите.
Какво трябва да знаем за чифтосването на вълнистите папагалиКакво трябва да знаем за чифтосването на вълнистите папагали
06 Окт.
Самото чифтосване се осъществява като самката присяда, а самецът нежно я обгръща с крилете си. Това обикновено става няколко пъти на ден
Породи малки папагалиПороди малки папагали
08 Септ.
Изключително интересни са говорещите папагали, но някои от тях са едрички, което притеснява желаещите да притежават екзотичен домашен любимец. Има обаче и дребни видове папагали, които са също толкова приятни компаньони.
Обучение на папагал: ръководство за начинаещиОбучение на папагал: ръководство за начинаещи
26 Август
Птиците се учат чрез наблюдение и имитация, затова знанията и уменията, които ще придобие домашният пернат любимец зависят от времето, което се отделя от стопанина за обучението му. Обучение на папагал: ръководство за начинаещи.
Защо папагалът крещи?Защо папагалът крещи?
29 Юли
Папагалите обичат да водят активен начин на живот и са известни със своята развита емоционалност. Защо папагалът крещи?
Характер и поведение на папагала КорелаХарактер и поведение на папагала Корела
28 Юли
2
Ако се замисляте за това дали да си вземете за домашен любимец папагал Корела, запознайте се с неговите особености. Характер и поведение на папагала Корела. Недостатъци при отглеждането на папагал Корела.
Правилната клетка за вашето папагалчеПравилната клетка за вашето папагалче
14 Юли
Осигуряването на достатъчно пространство за живот на вашия любимец е от първостепенно значение. Съществуват най-различни модели клетки за птици и избора на най-добрата от тях може да е труден и объркващ. Ще ви улесним с няколко прости стъпки.
Езикът на тялото при папагалите - какво ви казва птичето ви?Езикът на тялото при папагалите - какво ви казва птичето ви?
13 Юли
За щастие папагалите са сред тези питомци, които са като отворена книга по отношение езика на тялото. Езикът на тялото при папагалите - какво ви казва птичето ви?