Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали. Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
Породи малки папагалиПороди малки папагалиИзключително интересни са говорещите папагали, но някои от тях са едрички, което притеснява желаещите да притежават екзотичен домашен любимец. Има обаче и дребни видове папагали, които са също толкова приятни компаньони.
Папагал ЖакоПапагал ЖакоПапагалът Жако е много популярен за домашен любимец, защото с право се смята за най-схватливата птица. Красотата и интелектът му, взети заедно, го правят перфектен за всеки любител на екзотичните птици.
Папагал КакадуПапагал КакадуПапагалите Какаду живеят от 60 до 90 години и затова са предпочитани домашни любимци. Сред най-честите заболявания на папагала какаду е депресията. Папагалът какаду се храни с разнообразна храна.
Папагал АраПапагал АраИма много видове папагали Ара, но най-популярен е така нареченият червен Ара - с червен гръб, криле с жълто-синя основа и дълги ярко сини пера. Отглеждане на папагал Ара.
Чести заболявания при папагалитеЧести заболявания при папагалитеСмятат папагалите за устойчив и здрав вид птици. Но все пак те също страдат от някои болести, които често са с фатален изход, или пък са опасни и за хората.
Колко години живеят папагалите?Колко години живеят папагалите?Когато се подбира папагал за домашен любимец, най-често се мисли за вида му, големината и дали ще може да говори. Колко години живеят папагалите?
Хранене на папагалаХранене на папагала
28 Май
Ralitsa
Продължителността на живота на папагалите зависи до голяма степен от разнообразната и балансирана храна, която им давате. Храна за папагали. Как да храним папагал? Кои са най-добрите храни за папагали?
За Папагалите от А до ЯЗа Папагалите от А до ЯПредставата за екзотика много често се свързва с една птица - папагалът. Това е напълно обяснимо. Тези забележителни птици са невероятно пъстри, красиви и интересни като визия и поведение. Те с удоволствие танцуват и дори могат да говорят.
Съвети при покупката на папагалСъвети при покупката на папагалМанията по папагалите става все по-голяма. И всъщност кой ли не си е представял шарения пернатко в дома си. Когато избирате папагал обаче, трябва да внимавате за някои особености. Ето на какво трябва да обърнете внимание:
КакарикиКакарикиКакарики е маорското име на папагала, което е добило широка известност. Какарики има и други названия, а самото папагалче заслужава специално внимание.