Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали. Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
Слънчева аратингаПапагалиСлънчева аратинга
10 Март
Илияна Ангелова
Папагал розелаПапагалиПапагал розела
05 Март
Илияна Ангелова
Папагал ЛориПапагалиПапагал Лори
02 Март
Илияна Ангелова
Породи големи папагалиПороди големи папагалиМалките и средни папагали са обичаен избор за отглеждане вкъщи като домашни любимци. За това и те са ни най-познати. Но по света има и доста породи големи папагали, които определено ще ви заинтересуват.
Папагал амазонаПапагал амазонаВсеки, който цени интелигентните и игриви папагали, желаещи да са център на вниманието, да бъдат обгрижвани и да им бъде демонстрирана обич към тях, а самите птици да са активни, любопитни и весели, трябва да си вземе екземпляр от вида амазона.
Обучение на папагала КорелаОбучение на папагала КорелаДомашният любимец в дома е не само забавление, но и голяма отговорност. Обучението на папагала Корела е сериозна работа. Кои команди може да научи вашата Корела?
Папагал МонахПапагал МонахВ природата има тюлен монах, а също и папагал монах. Как се гледа папагал монах? Какво е поведението на папагал монах? С какво се храни папагал монах?
Папагал Малък АлександърПапагал Малък АлександърСред папагалите видът Александър е от най-известните. Това се дължи на неговата интелигентност, позволяваща му да запаметява много думи. Как се отглежда папагал Малък Александър? Как да се грижим за Малък Александър?
Папагал АлександърПапагал АлександърКогато става въпрос за папагали, хората винаги най-напред проявяват интерес по въпроса дали могат да говорят и дали са пъстроцветни. И по двете изисквания папагалът от вида Александър е на челните места. Как се гледа папагал Александър?
Най-красивите породи домашни папагалиНай-красивите породи домашни папагалиЕкзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на редица хора по света. Такива например са папагалите, които са не само много красиви, но и умни животни. Най-красивите породи домашни папагали.
Как да се грижим за папагала през зимата?Как да се грижим за папагала през зимата?Поради красотата си и интелекта днес папагалите все повече се избират за домашен любимец. Как да се грижим за папагала през зимата?
Какапо - какво трябва да знаемКакапо - какво трябва да знаемПознавате ли какапо? Сред най-красивите представители на птичето царство безспорно се нареждат папагалите. Изумителното цветово разнообразие, способността на имитират звуци и човешки говор, правят тези пернати любими и привлекателни птици за човека.
КеаКеаПапагалите Кеа са смятани за едни от най-интелигентните птици в света. Те са защитен вид поради намалялата им численост. Разберете още факти за папагалите Кеа. Характер и размножаване на Кеа.