Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали. Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
КеаКеаПапагалите Кеа са смятани за едни от най-интелигентните птици в света. Те са защитен вид поради намалялата им численост. Разберете още факти за папагалите Кеа. Характер и размножаване на Кеа.
Най-добре говорещите видове папагалиНай-добре говорещите видове папагалиДобре говорещите видове папагали са огромна атракция. Започваме нашия преглед с породата Жако. Кои са най-добре говорещите папагали?
Съвети при хранене на папагал КорелаСъвети при хранене на папагал КорелаПредлаганите в търговската мрежа храни за домашни папагали по принцип задоволяват естествените хранителни нужди на папагалите Корела. Необходимо е обаче да се разнообрази максимално храненето на Корелата. С какво да храним Корелаа? Какво ядат Корелите?
Развъждане на папагали КорелаРазвъждане на папагали КорелаРазвъждането на папагали Корела е много вълнуващо. Домашните Корели могат да се размножават по всяко време на години. Ето какво трябва да знаете, ако имате папагали Корела, които искате да развъдите.
Съвети при отглеждане на папагал КорелаСъвети при отглеждане на папагал КорелаПапагалът Корела е птица с големина на голям гълъб, по природа е много общителна и доверчива. Ето важни съвети при отглеждане на папагал Корела.
Характер и поведение на папагала КорелаХарактер и поведение на папагала КорелаАко се замисляте за това дали да си вземете за домашен любимец папагал Корела, запознайте се с неговите особености. Характер и поведение на папагала Корела. Недостатъци при отглеждането на папагал Корела.
Защо папагалите се бият?Защо папагалите се бият?Папагалите са териториални животни, затова ако просто пуснете новият папагал при стария, вторият ще се опита да изгони натрапника. Основна причина папагалите да се бият, е неправилният начин на. . .
За папагалите от А до ЯЗа папагалите от А до ЯПредставата за екзотика много често се свързва с една птица - папагалът. Това е напълно обяснимо. Тези забележителни птици са невероятно пъстри, красиви и интересни като визия и поведение. Те с удоволствие танцуват и дори могат да говорят.
С кои човешки храни можем да храним папагалС кои човешки храни можем да храним папагалДиетата на папагала съдържа предимно зеленчуци, плодове, ядки, насекоми и цветя. В тази статия ще видите човешки храни, подходящи и за папагали.
Защо папагалът ме хапе?Защо папагалът ме хапе?Независимо дали папагалът хапе пръста ви с намерение да го откъсне, или просто дава дневната доза нежно гризване – това е най-често срещаният от специалистите проблем, засягащ поведението на птиците.