Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали. Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
Съвети при избора на вълнисто папагалчеСъвети при избора на вълнисто папагалчеХубаво е да не взимате нито прекалено млади, нито прекалено възрастни екземпляри.
Какво трябва да знаем за чифтосването на вълнистите папагалиКакво трябва да знаем за чифтосването на вълнистите папагалиСамото чифтосване се осъществява като самката присяда, а самецът нежно я обгръща с крилете си. Това обикновено става няколко пъти на ден
Какъв папагал да си изберем?Какъв папагал да си изберем?Ако искате да се сдобиете с екзотичен домашен любимец, то правилният избор за вас във всеки случай е папагалът. Това е един екстравагантен избор, който изисква познания относно видовете папагали.
Хранене на ПапагалХранене на ПапагалКакто при хората, така и при папагалите здравословното хранене е от голямо значение. Много често папагали, които не са хранени здравословно, умират преждевременно.
Папагал ЖакоПапагал Жако
10 Март
1
Нина Норд
Папагалът Жако е много популярен за домашен любимец, защото с право се смята за най-схватливата птица. Красотата и интелектът му, взети заедно, го правят перфектен за всеки любител на екзотичните птици.
Папагал АраПапагал Ара
24 Февр.
1
Нина Норд
Има много видове папагали Ара, но най-популярен е така нареченият червен Ара - с червен гръб, криле с жълто-синя основа и дълги ярко сини пера.
Папагал КакадуПапагал Какаду
20 Февр.
Нина Норд
Папагалите Какаду живеят от 60 до 90 години и затова са предпочитани домашни любимци. Сред най-честите заболявания на папагала какаду е депресията. Папагалът какаду се храни с разнообразна храна.
По колко храна и вода да даваме дневно на папагалаПо колко храна и вода да даваме дневно на папагала
18 Февр.
Ralitsa
През деня папагалът трябва да има две основни хранения. Тогава на птицата се дава зърнен микс или пелети. Техният състав е различен в зависимост от нуждите на съответния вид папагал. Но с тях не бива да се изчерпват изцяло дневните дажби на пернатите.
Хранене на папагалаХранене на папагала
18 Февр.
Ralitsa
Продължителността на живота на папагалите зависи до голяма степен от разнообразната и балансирана храна, която им давате. Освен специализираните храни за различните видове пернати, домашният ви любимец се нуждае и от допълнителна прясна храна.
Съвети при покупката на папагалСъвети при покупката на папагалМанията по папагалите става все по-голяма. И всъщност кой ли не си е представял шарения пернатко в дома си. Когато избирате папагал обаче, трябва да внимавате за някои особености. Ето на какво трябва да обърнете внимание: