Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали . Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
Черно какадуПапагалиЧерно какаду
23 Септ.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при хранене на папагал КорелаСъвети при хранене на папагал КорелаПредлаганите в търговската мрежа храни за домашни папагали по принцип задоволяват естествените хранителни нужди на папагалите Корела. Необходимо е обаче да се разнообрази максимално храненето на Корелата. С какво да храним Корелаа? Какво ядат Корелите?
Опасно ли е даваме авокадо на папагала?Опасно ли е даваме авокадо на папагала?Опасно ли е даваме авокадо на папагала? Не всички храни са безопасни за папагалите. Трябва да знаете с какво да храните папагала си.
Най-красивите едри папагалиНай-красивите едри папагалиЗа да бъде оценена нечия красота, тя трябва да бъде добре видима. Важи и за птиците, включително папагалите. Красивите едри представители на папагаловите птици са изумителни на външен вид създания.
Зеленчуци за вълнисти папагалиЗеленчуци за вълнисти папагалиВълнистите папагалчета са най-често срещаният вид от папагаловите птици в домовете на хората. Предпочитани са като домашни любимци заради компактния им вид, красивите разноцветни пера и сравнително лесното отглеждане.
Как да обучим папагала да идва при нас?Как да обучим папагала да идва при нас?Обучението на папагал е едновременно и лесна, и трудна задача. Папагалите са твърде предпазливи и общуването с тях изисква много търпение и труд. Как да обучим папагала да идва при нас?
Обучение и дресура на папагалОбучение и дресура на папагалОбучението и дресурата на папагала е част от отглеждането му и може да се каже, че това е най-деликатната и затова най-трудна част от съжителството с пъстрата птица.
Най-умните папагали в светаНай-умните папагали в светаАко тръгнем от логиката, че най-интелигентното същество на земята е човекът, би трябвало да търсим други прояви на интелект само сред бозайниците. Най-умните папагали в света:
Плодове и ядки за папагалитеПлодове и ядки за папагалитеПапагалите обичат плодове и те съставляват основна част от храната им в естествената им среда. Не подминават и ядките, които също се намират в изобилие в природната.
Обучение на папагал ЖакоОбучение на папагал ЖакоПапагалите Жако са сред петте вида папагалови птици, имитиращи най-добре човешкия говор. В тази изключително интересна компания те са заедно с вълнистите папагалчета, Амазона, Електус и папагалите Александър. Обучение на папагал Жако.
Плодове и зеленчуци за папагалПлодове и зеленчуци за папагалПапагалите се смятат за много социални домашни любимци. Те обичат компанията не само, когато играят, но и когато се хранят. Плодове и зеленчуци за папагал.