miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Розово ФламингоРозово ФламингоРозовото фламинго е с латинско название Phoenicopterus roseus и принадлежи на семейство Фламингови. Те наброяват 6 вида, от които розовото е най-разпространено и затова се нарича обикновено фламинго.
ГугуткаГугуткаСравнително скоро, от 1750-1800 година, гугутката е забелязана в нашата страна. Първото описание на гугутка у нас е от 1838 година в покрайнините на Пловдив.
НандуНандуЩраусът е голяма нелетяща и екзотична за нас птица, която бяга много бързо и това го знае вече всеки. Има щраусова птица, наречена нанду, която всъщност не е щраус, както и птиците ему и казуарите.
КукувицаКукувицаЕдна птица първа известява за идването на пролетта с призива си, но и първа отлита на юг. Тази чудна птица е кукувицата. Разпространение и начин на живот на кукувицата.
ПаунПаун
29 Окт.
Нина 2
Паунът е една от най-красивите птици на планетата и от векове се смята за символ за царственост и величие. Паунът обаче е доста страхлив и при най-малката опасност се опитва да се скрие в храстите.
МишеловМишеловМишеловите се срещат на територията на много континенти и острови. Повечето видове мишелови обитават ареала си целогодишно. Начин на живот на мишеловите.
БухалБухалНяма човек, който да не е чел като дете приказки за бухала. Още тогава осъзнаваме, че това са едни от най-очарователните и загадъчни хищници в света. Какво трябва да знаем за бухалите?
Птица ЕмуПтица ЕмуЗа нашето европейско съзнание названието птица се свързва с летящо пернато създание, което можем да носим и в ръце. То ходи или подскача по земята, но силата му е в крилата, с които се носи волно в небесния простор. Какво знаем за птицата ему?
Ползи от отглеждането на птица за домашен любимецПолзи от отглеждането на птица за домашен любимецИ макар грижите за домашните птици да не са малко, в края на краищата всичките усилия ще си заслужават. Ето които са някои от предимствата от отглеждането на птица за домашен любимец
Красиви водолюбиви птициКрасиви водолюбиви птициЕдва ли има по-поетична и красива гледка от плуващи в кристална вода лебеди с изящни шии и спокойна и горда осанка като истински господари на езерото или водната шир наоколо. Те са емблемата на човешката представа за красиви водни птици.