Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
Гулдови амадиниДруги птициГулдови амадини
28 Окт.
Илияна Ангелова
Гълъб преметачДруги птициГълъб преметач
28 Окт.
Мариана Младенова
Гълъб типлерДруги птициГълъб типлер
26 Окт.
Мариана Младенова
Снежна овесаркаСнежна овесаркаСред групата на малките пойни птичета има една пъстра красавица - това е овесарката. Най-екзотична от всички видове е снежната овесарка. Тя населява студените места по Земята.
Гълъб ЛахорГълъб ЛахорГълъбът Лахор е скъпа домашна порода гълъб, отличаваща се със завидните си размери и нежна природа. Тези животни произлизат от Лахор, Пакистан, и от дълги години се развъждат в този регион.
Птичи грип - какво трябва да знаем?Птичи грип - какво трябва да знаем?
11 Окт.
Petra Vasileva
Птичият грип принадлежи към групата на А вирусите. За разлика от човешкия грип, който има само два щама, птичия грип има поне 128. Единствените, които могат да се разболеят от птичи грип, в действителност са само птиците.
Коронован ястребов орелКоронован ястребов орелНай-величествената птица без съмнение е орелът. Това е забележително животно. Коронованият ястребов орел е изключителен ловец и господар на въздуха. Слави се с невероятно острото си зрение и безпогрешен хищнически инстинкт.
Съвети при избора на волиераСъвети при избора на волиераМного хора предпочитат птици за домашни любимци и не е трудно да се сетите защо. Те са красиви, забавни и често песните им могат да са повод за усмивка дори в най-мрачните дни. Но подобно и на други домашни любимци, те изискват специални грижи и условия.
Африкански коронован орелАфрикански коронован орелКакто лъвът е цар на земята, така коронованият орел е абсолютният господар на въздуха, това е безспорен факт за всеки човек. Съществуват обаче много видове орли и всеки се характеризира със свои особености.
За албатросите от А до ЯЗа албатросите от А до ЯАлбатросът е най-величествената жива летяща машина в света. Това е една от най-големите морски птици. Те са забележителни създания, които трябва да познаваме. За албатросите от А до Я.
Птицата кивиПтицата кивиСамо при споменаване на думата киви ни залива вълна от екзотични представи. За чудесен сочен и вкусен зелен плод и за странна птица киви, единствена по рода си.
Грабливите птициГрабливите птициГрабливите птици биват няколко семейства, а именно ястребови (Accipitridae), соколови (Falconidae), совови (Strigidae) и забулени сови (Tytonidae). Могат да се класифицират също на нощни и дневни грабливи птици.
За чаплата от А до ЯЗа чаплата от А до ЯКакво трябва да знаем за чаплите? Ако трябва да се посочи птица, която е емблематична за водните птици, то тя няма да бъде фламингото, въпреки прелестния розов цвят, нито дори албатросът, с огромните си криле, а чаплата.