miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
МишеловДруги птициМишелов
24 Септ.
Илияна Ангелова
БухалДруги птициБухал
19 Септ.
Илияна Ангелова
Птица ЕмуДруги птициПтица Ему
23 Юни
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползи от отглеждането на птица за домашен любимецПолзи от отглеждането на птица за домашен любимецИ макар грижите за домашните птици да не са малко, в края на краищата всичките усилия ще си заслужават. Ето които са някои от предимствата от отглеждането на птица за домашен любимец
Красиви водолюбиви птициКрасиви водолюбиви птициЕдва ли има по-поетична и красива гледка от плуващи в кристална вода лебеди с изящни шии и спокойна и горда осанка като истински господари на езерото или водната шир наоколо. Те са емблемата на човешката представа за красиви водни птици.
ЧучулигаЧучулигаЕдна малка птичка се асоциира с романтика, с религиозни вярвания, защото символизира Божия син, и в същото време е домашен любимец. Това е чучулигата. Начина на живот и разпространение на чучулигата.
ГълъбГълъбПървата птица, опитомена от човека, е гълъбът. Става въпрос за вида скален гълъб, открит в различни рисунки. Разпространение на гълъба. Поведение и начин на живот на гълъба. Факти за гълъбите.
Правила при отглеждане на пъдпъдъциПравила при отглеждане на пъдпъдъциОтглеждането на пъдпъдъци е далеч по-трудно от отглеждането на други домашни птици, макар да се смята, че ако някой ентусиаст има опит в отглеждането на пилета, той ще се справи и с пъдпъдъци.
ГъскиГъскиГъската е род едра птица от семейството на Патицовите и разреда на Гъскоподобните. Представляват водолюбиви птици. У нас се срещат 6 вида гъска. Разпространение и особености на гъските.
ПатицаПатицаПатиците са предимно водни птици, по-малки от лебедите и гъските, и обитават както прясна, така и морска вода. Значение на патицата за хората. Хранене и размножаване на патицата. Разпространение и местообитания на патицата
ВрабчеВрабчеНа 20 март хората отбелязват световния ден на врабчето. Тази малка птичка има свой празник, а освен това от 10 години е стриктно наблюдавана и преброявана, тъй като се вижда, че популацията на малките чуруликащи пилета сериозно намалява.
СлавейСлавейСред хората има знаменитости, за които всички говорят, но и сред животинския свят те не липсват. Такъв известен и хвален техен представител е една малка пойна птичка - славеят.
СвракаСвракаВ нашия фолклор, както и в този на много други народи, една интересна птичка е представена с не особено хубави качества - това е свраката. Свраката е една от най-интелигентните птици.