miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каква е разликата между сова и бухал?Каква е разликата между сова и бухал?
14 Февр.
Изненада или не, совата и бухалът принадлежат на семейство сови. Затова бухалът е всъщност вид сова, който обаче има своите особени характеристики.
Розово ФламингоРозово Фламинго
28 Ноем.
Розовото фламинго е с латинско название Phoenicopterus roseus и принадлежи на семейство Фламингови. Те наброяват 6 вида, от които розовото е най-разпространено и затова се нарича обикновено фламинго.
ГугуткаГугутка
05 Ноем.
Сравнително скоро, от 1750-1800 година, гугутката е забелязана в нашата страна. Първото описание на гугутка у нас е от 1838 година в покрайнините на Пловдив.
НандуНанду
01 Ноем.
Щраусът е голяма нелетяща и екзотична за нас птица, която бяга много бързо и това го знае вече всеки. Има щраусова птица, наречена нанду, която всъщност не е щраус, както и птиците ему и казуарите.
КукувицаКукувица
31 Окт.
Една птица първа известява за идването на пролетта с призива си, но и първа отлита на юг. Тази чудна птица е кукувицата. Разпространение и начин на живот на кукувицата.
ПаунПаун
29 Окт.
Паунът е една от най-красивите птици на планетата и от векове се смята за символ за царственост и величие. Паунът обаче е доста страхлив и при най-малката опасност се опитва да се скрие в храстите.
МишеловМишелов
24 Септ.
Мишеловите се срещат на територията на много континенти и острови. Повечето видове мишелови обитават ареала си целогодишно. Начин на живот на мишеловите.
БухалБухал
19 Септ.
Няма човек, който да не е чел като дете приказки за бухала. Още тогава осъзнаваме, че това са едни от най-очарователните и загадъчни хищници в света. Какво трябва да знаем за бухалите?
Птица ЕмуПтица Ему
23 Юни
За нашето европейско съзнание названието птица се свързва с летящо пернато създание, което можем да носим и в ръце. То ходи или подскача по земята, но силата му е в крилата, с които се носи волно в небесния простор. Какво знаем за птицата ему?
Ползи от отглеждането на птица за домашен любимецПолзи от отглеждането на птица за домашен любимец
19 Юни
И макар грижите за домашните птици да не са малко, в края на краищата всичките усилия ще си заслужават. Ето които са някои от предимствата от отглеждането на птица за домашен любимец