Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
Любопитно факти за блестящия ибисЛюбопитно факти за блестящия ибисОтдалеч блестящият ибис изглежда тъмен и едноцветен, но всъщност под ярка светлина можем да видим невероятните му багри от тъмно червено, тюркоазено, златисто и виолетово. Тялото на блестящия ибис е малко, имат дълга шия и извит клюн.
Най-умните птици на планетатаНай-умните птици на планетатаКои са най-умните птици на планетата? Като най-еволюиралата форма на живот ние хората често подценяваме интелекта и изобретателността на животните. Но птиците са много умни животни.
За пингвините от А до ЯЗа пингвините от А до ЯВсички пингвини на планетата живеят на Южното полукълбо, макар че голям процент хора вярват в мита, че те живеят само в Антарктида. Друг лъжлив мит е, че пингвините могат да живеят само в студен климат.
За враните от А до ЯЗа враните от А до ЯВраните са едни от най-добре познатите на човек птици. Те са около нас, по дърветата пред къщите, в парковете, а понякога кацат на прозорците и почукват с клюн. Дали обаче знаем достатъчно за враните?
Защо някои птици са розови?Защо някои птици са розови?Най-известният представител на розовите птици е фламингото, макар че има оранжеви или бели представители на този вид. Но чудили ли сте се на какво се дължи този необичаен цвят? Защо някои птици са розови?
За соколите от А до ЯЗа соколите от А до ЯНаричат орела цар на въздуха и той напълно заслужава това звание. И все пак не той е най-бързата птица в небесната висина. Най-бързо лети друга птица, това е соколът-скитник. Вижте интересни факти за видовете соколи.
Гарван - какво трябва да знаемГарван - какво трябва да знаемНа въпроса дали е виждал гарван, всеки човек ще отговори, че такива птици има доста в междублоковите пространства и парковете в градовете и всеки ги е виждал. Всъщност това не е вярно. Черните птици, които виждаме всеки ден, не са гарвани.
Скален ОрелСкален ОрелЕдна от най-едрите грабливи птици е скалният орел. Тази птица се отличава с внушителни размери и ловни умения и затова от хиляди години вълнува въображението на човека в целия си ареал на разпространение.
Какво не знаем за къдроглавия пеликан?Какво не знаем за къдроглавия пеликан?Пристигането на пеликаните у нас всяка година е факт, който предизвиква вълнение не само сред ангажираните с тях орнитолози, но и сред обществото, защото тези птици са рядък и застрашен вид. Какво не знаем за къдроглавия пеликан?
Грижи при отглеждане на щраусГрижи при отглеждане на щраусОтглеждането на щрауси не е толкова трудна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Грижата за щраусите у дома изисква стопанинът да бъде организиран, работлив и да спазва всички изисквания за правилното хранене и хигиена