Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
Гарван - какво трябва да знаемГарван - какво трябва да знаемНа въпроса дали е виждал гарван, всеки човек ще отговори, че такива птици има доста в междублоковите пространства и парковете в градовете и всеки ги е виждал. Всъщност това не е вярно. Черните птици, които виждаме всеки ден, не са гарвани.
Скален ОрелСкален ОрелЕдна от най-едрите грабливи птици е скалният орел. Тази птица се отличава с внушителни размери и ловни умения и затова от хиляди години вълнува въображението на човека в целия си ареал на разпространение.
Какво не знаем за къдроглавия пеликан?Какво не знаем за къдроглавия пеликан?Пристигането на пеликаните у нас всяка година е факт, който предизвиква вълнение не само сред ангажираните с тях орнитолози, но и сред обществото, защото тези птици са рядък и застрашен вид. Какво не знаем за къдроглавия пеликан?
Грижи при отглеждане на щраусГрижи при отглеждане на щраусОтглеждането на щрауси не е толкова трудна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Грижата за щраусите у дома изисква стопанинът да бъде организиран, работлив и да спазва всички изисквания за правилното хранене и хигиена
Фазани - всичко са красивите птициФазани - всичко са красивите птициОсновен местен дивеч у нас, а и на много други места, е фазанът. За красивата птица ловните дружинки организират излети през по-голямата част от ловния сезон. Местният за нашата страна колхидски фазан е естествен вид.
Всичко за пуйкитеВсичко за пуйкитеСред домашните птици у нас една от най-добре познатите е пуйката. Тази птица от семейството на Фазановите е наричана в България също и мисирка, биба, фитка и други.
За щраусите от А до ЯЗа щраусите от А до ЯЩрауси са живели свободно и по нашите земи преди много години. С какво се хранят щраусите? Какъв е начинът на живот на щраусите?
Императорски пингвин - всичко за уникалната птицаИмператорски пингвин - всичко за уникалната птицаИмператорските пингвини са уникални птици. Те са сред най-грижовните родители. Какво трябва да знаем за Императорските пингвини.
Любопитни факти за африканския щраусЛюбопитни факти за африканския щраусАфриканските щрауси са невероятни и в много отношения уникални същества. Обитаващи само в доста горещи страни, те не приличат на останалите птици.
Най-едрите птици на планетатаНай-едрите птици на планетатаСмята се, че единствените останали наследници на динозаврите са птиците. И наистина, сред доста от тях може да се намери прилика с този изчезнал вид животни. Кои са най-едрите птици на планетата?