miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Розово ФламингоДруги птициРозово Фламинго
28 Ноем.
Илияна Ангелова
ГугуткаДруги птициГугутка
05 Ноем.
Илияна Ангелова
НандуДруги птициНанду
01 Ноем.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КукувицаКукувицаЕдна птица първа известява за идването на пролетта с призива си, но и първа отлита на юг. Тази чудна птица е кукувицата. Разпространение и начин на живот на кукувицата.
ПаунПаун
29 Окт.
Нина 2
Паунът е една от най-красивите птици на планетата и от векове се смята за символ за царственост и величие. Паунът обаче е доста страхлив и при най-малката опасност се опитва да се скрие в храстите.
МишеловМишеловМишеловите се срещат на територията на много континенти и острови. Повечето видове мишелови обитават ареала си целогодишно. Начин на живот на мишеловите.
БухалБухалНяма човек, който да не е чел като дете приказки за бухала. Още тогава осъзнаваме, че това са едни от най-очарователните и загадъчни хищници в света. Какво трябва да знаем за бухалите?
Птица ЕмуПтица ЕмуЗа нашето европейско съзнание названието птица се свързва с летящо пернато създание, което можем да носим и в ръце. То ходи или подскача по земята, но силата му е в крилата, с които се носи волно в небесния простор. Какво знаем за птицата ему?
Ползи от отглеждането на птица за домашен любимецПолзи от отглеждането на птица за домашен любимецИ макар грижите за домашните птици да не са малко, в края на краищата всичките усилия ще си заслужават. Ето които са някои от предимствата от отглеждането на птица за домашен любимец
Красиви водолюбиви птициКрасиви водолюбиви птициЕдва ли има по-поетична и красива гледка от плуващи в кристална вода лебеди с изящни шии и спокойна и горда осанка като истински господари на езерото или водната шир наоколо. Те са емблемата на човешката представа за красиви водни птици.
ЧучулигаЧучулигаЕдна малка птичка се асоциира с романтика, с религиозни вярвания, защото символизира Божия син, и в същото време е домашен любимец. Това е чучулигата. Начина на живот и разпространение на чучулигата.
ГълъбГълъбПървата птица, опитомена от човека, е гълъбът. Става въпрос за вида скален гълъб, открит в различни рисунки. Разпространение на гълъба. Поведение и начин на живот на гълъба. Факти за гълъбите.
Правила при отглеждане на пъдпъдъциПравила при отглеждане на пъдпъдъциОтглеждането на пъдпъдъци е далеч по-трудно от отглеждането на други домашни птици, макар да се смята, че ако някой ентусиаст има опит в отглеждането на пилета, той ще се справи и с пъдпъдъци.