Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
ЧучулигаДруги птициЧучулига
07 Май
Илияна Ангелова
ГълъбДруги птициГълъб
05 Май
Илияна Ангелова
Правила при отглеждане на пъдпъдъциПравила при отглеждане на пъдпъдъциОтглеждането на пъдпъдъци е далеч по-трудно от отглеждането на други домашни птици, макар да се смята, че ако някой ентусиаст има опит в отглеждането на пилета, той ще се справи и с пъдпъдъци.
ГъскиГъскиГъската е род едра птица от семейството на Патицовите и разреда на Гъскоподобните. Представляват водолюбиви птици. У нас се срещат 6 вида гъска. Разпространение и особености на гъските.
ПатицаПатицаПатиците са предимно водни птици, по-малки от лебедите и гъските, и обитават както прясна, така и морска вода. Значение на патицата за хората. Хранене и размножаване на патицата. Разпространение и местообитания на патицата
ВрабчеВрабчеНа 20 март хората отбелязват световния ден на врабчето. Тази малка птичка има свой празник, а освен това от 10 години е стриктно наблюдавана и преброявана, тъй като се вижда, че популацията на малките чуруликащи пилета сериозно намалява.
СлавейСлавейСред хората има знаменитости, за които всички говорят, но и сред животинския свят те не липсват. Такъв известен и хвален техен представител е една малка пойна птичка - славеят.
СвракаСвракаВ нашия фолклор, както и в този на много други народи, една интересна птичка е представена с не особено хубави качества - това е свраката. Свраката е една от най-интелигентните птици.
КукумявкаКукумявкаНяма животно, за което да има повече суеверия, отколкото съществуват за кукумявката. Тя е нашият безшумен съсед, както и помощник в борбата с мишките и другите полски гризачи, но лошата слава я съпътства отдавна.
Колибри - най-малката птица в светаКолибри - най-малката птица в светаКолибри. Начин на живот на колибрито. С какво се хранят колибритата? Как се размножават колибритата? Интересни факти за колибрито.
Горски присмехулникГорски присмехулникНякои видове птици са записани в Червената книга, тъй като са застрашени от изчезване. Такъв е горският присмехулник. Той е сравнителна малка птица, която живее в широколистните гори.
Любопитни факти за полярната соваЛюбопитни факти за полярната соваПолярната бяла сова е типичен хищник за полярните ширини. Тя живее главно на територията на тундрата и е най-големият представител на рода на совите. Ето още любопитни факти за полярната сова.