Miau.bg»Статии»Птици»Други птици
Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черен КосЧерен Кос
13 Февр.
Черният кос е средно голяма птица с дължина на тялото от 23 до 29 см и размах на крилата от 34 до 38 см. Черният кос тежи между 80 и 125 грама.
Скален ГълъбСкален Гълъб
12 Февр.
Скалният гълъб е първата птица, която човечеството е опитомило. Изображения на скален гълъб има намерени в древен Ирак от 4500 години преди новата ера.
ГларусГларус
09 Февр.
Гларусите са морски птици. Как изглеждат гларусите? Каква е разликата между гларус и чайка? Каква е ролята на гларусите в природата?
Брадат ЛешоядБрадат Лешояд
09 Февр.
Брадатият лешояд е известен още като брадат орел, алпийски орел или костобер, заради своята специализирана диета, която включва кости от умрели животни.
Канадски ГъскиКанадски Гъски
08 Февр.
Канадската гъска е с научно название Branta canadensis и е родена в арктическите и умерените региони на Северна Америка. Като повечето гъски, канадската гъска е предимно тревопасен вид, а също се определя като мигриращ вид, който често се среща в близост.
Черен ЛешоядЧерен Лешояд
31 Януари
В тази статия ще разгледаме подробно живота на черния лешояд - описание, разпространение, навици, хранене, размножаване, заплахи и, не на последно място, някои интересни факти за огромната птица.
ДроздДрозд
30 Януари
Дроздът е известен с научно название, което не е променяно, което е рядко срещано в класификацията на видовете. Птицата принадлежи на семейство Дроздови
Забулена СоваЗабулена Сова
30 Януари
Tyto alba e латинското название на забулената сова. Местообитание на забулената сова. С какво се храни забулената сова? Какво трябва да знаем за забулената сова?
Розов ПеликанРозов Пеликан
29 Януари
Розовият пеликан е една от най-впечатляващите птици в света, с голям клюн, дълга шия и бяло оперение с розов оттенък. Какво трябва да знаем за розовия пеликан?
Бяла стърчиопашкаБяла стърчиопашка
18 Януари
Класификация на бялата стърчиопашка (Motacilla alba). Описание на бялата стърчиопашка. Разпространение и местообитание на бялата стърчиопашка. Хранене на бялата стърчиопашка. Размножаване на бялата стърчиопашка