Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали . Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо папагалът не яде?Защо папагалът не яде?Здравето и дълголетието на домашният папагал зависят от грижите, които се полагат за него, на първо място от храната и водата, които приема. Защо папагалът не яде?
Какъв папагал да си изберем?Какъв папагал да си изберем?Ако искате да се сдобиете с екзотичен домашен любимец, то правилният избор за вас във всеки случай е папагалът. Това е един екстравагантен избор, който изисква познания относно видовете папагали.
Хранене на папагал ЖакоХранене на папагал ЖакоПапагалате Жако спадат към едрите папагалови птици, а те не са изучени все още достатъчно добре и не са изяснени точните хранителни нужди на пернатите. Хранене на папагал Жако.
Важни грижи при отглеждане на папагал ЖакоВажни грижи при отглеждане на папагал ЖакоСпоред специалистите папагалите Жако трябва да се отглеждат както се отглежда малко дете. Важни грижи при отглеждане на папагал Жако:
Най-красивите дребни папагалчетаНай-красивите дребни папагалчетаКогато е творила външният вид на папагалите, природата не е пестила цветовете. Най-красивите дребни папагалчета?
Чести грешки при хранене на папагалЧести грешки при хранене на папагалКакто всеки друг домашен любимец, папагалът се нуждае от балансирана диета и чиста прясна вода, защото те са в основата на доброто му здраве и дълголетие. Чести грешки при хранене на папагал.
Породи малки папагалиПороди малки папагалиИзключително интересни са говорещите папагали, но някои от тях са едрички, което притеснява желаещите да притежават екзотичен домашен любимец. Има обаче и дребни видове папагали, които са също толкова приятни компаньони.
Папагал ЖакоПапагал ЖакоПапагалът Жако е много популярен за домашен любимец, защото с право се смята за най-схватливата птица. Красотата и интелектът му, взети заедно, го правят перфектен за всеки любител на екзотичните птици.
Папагал КакадуПапагал КакадуПапагалите Какаду живеят от 60 до 90 години и затова са предпочитани домашни любимци. Сред най-честите заболявания на папагала какаду е депресията. Папагалът какаду се храни с разнообразна храна.
Папагал АраПапагал АраИма много видове папагали Ара, но най-популярен е така нареченият червен Ара - с червен гръб, криле с жълто-синя основа и дълги ярко сини пера. Отглеждане на папагал Ара.