miau.bg»Статии»Птици»Папагали
Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали . Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
Съвети при покупката на папагалСъвети при покупката на папагалМанията по папагалите става все по-голяма. И всъщност кой ли не си е представял шарения пернатко в дома си. Когато избирате папагал обаче, трябва да внимавате за някои особености. Ето на какво трябва да обърнете внимание:
КакарикиКакарикиКакарики е маорското име на папагала, което е добило широка известност. Какарики има и други названия, а самото папагалче заслужава специално внимание.
Най-красивите породи домашни папагалиНай-красивите породи домашни папагалиЕкзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на редица хора по света. Такива например са папагалите, които са не само много красиви, но и умни животни. Най-красивите породи домашни папагали.
НеразделкиНеразделкиОтглеждане на Неразделки. Хранене на Неразделки. Грижи за папагалчета Неразделки. Как се гледат папагали Неразделки.
Слънчева аратингаСлънчева аратингаКоя друга птица, ако не папагал, може да носи определението слънчева към името си? Слънчевият папагал е наричан така заради оперението си, но определението приляга много и на характера на птицата.
Папагал розелаПапагал розелаПапагалите са необикновено голямо и многобройно семейство, което поразява със своето разнообразие и великолепие, изненадва с интересни видове. Какво трябва да знаем за папагал розела? Хранене на папагал розела. Отглеждане на папагал розела.
Папагал ЛориПапагал ЛориНяма по-пъстро, шумно, многолюдно и интелигентно семейство от папагалите. Сред тях папагал Лори се откроява като умна и елегантна птица с красивите си пера. Какво трябва да знаем за папагал Лори?
Породи големи папагалиПороди големи папагалиМалките и средни папагали са обичаен избор за отглеждане вкъщи като домашни любимци. За това и те са ни най-познати. Но по света има и доста породи големи папагали, които определено ще ви заинтересуват.
Папагал амазонаПапагал амазонаВсеки, който цени интелигентните и игриви папагали, желаещи да са център на вниманието, да бъдат обгрижвани и да им бъде демонстрирана обич към тях, а самите птици да са активни, любопитни и весели, трябва да си вземе екземпляр от вида амазона.
Обучение на папагала КорелаОбучение на папагала КорелаДомашният любимец в дома е не само забавление, но и голяма отговорност. Обучението на папагала Корела е сериозна работа. Кои команди може да научи вашата Корела?