miau.bg»Статии»Птици»Страница 2
Птици

Птици

Раздел за птици , тяхното оглеждане и хранене. Папагали, амадини, канарчета и други птици . Всико за птиците на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чести причини за внезапна смърт при вълнистите папагалиЧести причини за внезапна смърт при вълнистите папагалиВълнистите папагали са едни от най-често избираните домашни любимци при птиците. Те са пъстри, красиви, не са едри птици и задържането им е по-лесно.
Съвети при размножаване на амадиниСъвети при размножаване на амадиниЕдин от най-вълнуващите, но и най- специфичните моменти при отглеждането на амадини е размножаването. Как се развъждат амадини? Съвети при размножаване на амадини.
Какви грижи изисква канарчетоКакви грижи изисква канарчетоОтглеждането на канарчето е труден процес. Единствено натрупаният опит помага на отглеждача да се научи да идентифицира достатъчно бързо проблемите, за да може да ги решава своевременно.
Основни грижи при отглеждане на амадиниОсновни грижи при отглеждане на амадиниГолямото семейство на Тъкачите е представено с една много пъстра, красива и екзотична птица - амадината. Как се гледат амадини? Необходими грижи за амадините.
Правила при хранене на амадиниПравила при хранене на амадиниОтглеждането на амадини е все по-популярно занимание заради красотата на птицата и нейната тропическа екзотика. Как да храним амадини? Подходящи храни за амадини.
Зебров АмадинЗебров АмадинЗебровият амадин е една от най-популярните птици, които любителите на пернати отглеждат в клетка у дома. Зебровите амадини се размножават лесно, ако се спазват правилата за хранене и отглеждане на тези красиви птици.
Вълнист папагалВълнист папагалНай-пъстрата, най-игривата, най-забавната и най-жизнената птичка е вълнистото папагалче. Това определение обяснява защо вълнистото папагалче е най-популярният домашен любимец, веднага след кучето и котето.
Папагал макаПапагал макаХората отдавна са запленени от папагалите заради яркото им красиво оперение и способността им да възпроизвеждат човешка реч. Сред невъобразимо богатото разнообразие от пъстри папагалови птици се отличават папагалите мака.
МишеловМишеловМишеловите се срещат на територията на много континенти и острови. Повечето видове мишелови обитават ареала си целогодишно. Начин на живот на мишеловите.
Черно какадуЧерно какадуЧерно какаду е голям опушен сив или черен папагал от семейството на какадутата. Познава се веднага по големия си черен клюн и червените петна по бузите. Особености и начин на живот на черното какаду.