Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици. Екзотични птици. Любопитни факти за различните видове птици.
Черен водорезДруги птициЧерен водорез
20 Май
Илияна Ангелова
Скален ОрелДруги птициСкален Орел
14 Май
Илияна Ангелова
Какво не знаем за къдроглавия пеликан?Какво не знаем за къдроглавия пеликан?Пристигането на пеликаните у нас всяка година е факт, който предизвиква вълнение не само сред ангажираните с тях орнитолози, но и сред обществото, защото тези птици са рядък и застрашен вид. Какво не знаем за къдроглавия пеликан?
Грижи при отглеждане на щраусГрижи при отглеждане на щраусОтглеждането на щрауси не е толкова трудна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Грижата за щраусите у дома изисква стопанинът да бъде организиран, работлив и да спазва всички изисквания за правилното хранене и хигиена
Фазани - всичко са красивите птициФазани - всичко са красивите птициОсновен местен дивеч у нас, а и на много други места, е фазанът. За красивата птица ловните дружинки организират излети през по-голямата част от ловния сезон. Местният за нашата страна колхидски фазан е естествен вид.
Всичко за пуйкитеВсичко за пуйкитеСред домашните птици у нас една от най-добре познатите е пуйката. Тази птица от семейството на Фазановите е наричана в България също и мисирка, биба, фитка и други.
За щраусите от А до ЯЗа щраусите от А до ЯЩрауси са живели свободно и по нашите земи преди много години. С какво се хранят щраусите? Какъв е начинът на живот на щраусите?
Императорски пингвин - всичко за уникалната птицаИмператорски пингвин - всичко за уникалната птицаИмператорските пингвини са уникални птици. Те са сред най-грижовните родители. Какво трябва да знаем за Императорските пингвини.
Любопитни факти за африканския щраусЛюбопитни факти за африканския щраусАфриканските щрауси са невероятни и в много отношения уникални същества. Обитаващи само в доста горещи страни, те не приличат на останалите птици.
Най-едрите птици на планетатаНай-едрите птици на планетатаСмята се, че единствените останали наследници на динозаврите са птиците. И наистина, сред доста от тях може да се намери прилика с този изчезнал вид животни. Кои са най-едрите птици на планетата?
Ползи от отлеждане на щраусПолзи от отлеждане на щраусЩраусите са най-големият вид птици на земята. Какви са ползите от отглеждането на щраус? Защо много хора избират щрауса за домашен любимец?
Голям синигер - какво не знаем за красивата птица?Голям синигер - какво не знаем за красивата птица?Добре познатият на всички, голям синигер може да бъде открит в градска среда. С какво се храни големият синигер? Какво още трябва да знаем за големият синигер.