Други птици

Други птици

Хранете, отглеждане, видове други птици . Екзотични птици . Любопитни факти за различните видове птици .
Черен ЩъркелДруги птициЧерен Щъркел
07 Август
Галина Иванова
ЩъркелДруги птициЩъркел
30 Юли
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитно факти за блестящия ибисЛюбопитно факти за блестящия ибисОтдалеч блестящият ибис изглежда тъмен и едноцветен, но всъщност под ярка светлина можем да видим невероятните му багри от тъмно червено, тюркоазено, златисто и виолетово. Тялото на блестящия ибис е малко, имат дълга шия и извит клюн.
Най-умните птици на планетатаНай-умните птици на планетатаКои са най-умните птици на планетата? Като най-еволюиралата форма на живот ние хората често подценяваме интелекта и изобретателността на животните. Но птиците са много умни животни.
За пингвините от А до ЯЗа пингвините от А до ЯВсички пингвини на планетата живеят на Южното полукълбо, макар че голям процент хора вярват в мита, че те живеят само в Антарктида. Друг лъжлив мит е, че пингвините могат да живеят само в студен климат.
За враните от А до ЯЗа враните от А до ЯВраните са едни от най-добре познатите на човек птици. Те са около нас, по дърветата пред къщите, в парковете, а понякога кацат на прозорците и почукват с клюн. Дали обаче знаем достатъчно за враните?
Защо някои птици са розови?Защо някои птици са розови?Най-известният представител на розовите птици е фламингото, макар че има оранжеви или бели представители на този вид. Но чудили ли сте се на какво се дължи този необичаен цвят? Защо някои птици са розови?
За соколите от А до ЯЗа соколите от А до ЯНаричат орела цар на въздуха и той напълно заслужава това звание. И все пак не той е най-бързата птица в небесната висина. Най-бързо лети друга птица, това е соколът-скитник. Вижте интересни факти за видовете соколи.
Гарван - какво трябва да знаемГарван - какво трябва да знаемНа въпроса дали е виждал гарван, всеки човек ще отговори, че такива птици има доста в междублоковите пространства и парковете в градовете и всеки ги е виждал. Всъщност това не е вярно. Черните птици, които виждаме всеки ден, не са гарвани.
Черен водорезЧерен водорезЖивотните в своята изобретателност постигат наистина чудеса, за да оцеляват. Те трябва да опазват не само себе си, но и потомството си и природата им идва на помощ в тези усилия. Пример за това е птичката черен водорез.
Скален ОрелСкален ОрелЕдна от най-едрите грабливи птици е скалният орел. Тази птица се отличава с внушителни размери и ловни умения и затова от хиляди години вълнува въображението на човека в целия си ареал на разпространение.
Какво не знаем за къдроглавия пеликан?Какво не знаем за къдроглавия пеликан?Пристигането на пеликаните у нас всяка година е факт, който предизвиква вълнение не само сред ангажираните с тях орнитолози, но и сред обществото, защото тези птици са рядък и застрашен вид. Какво не знаем за къдроглавия пеликан?