Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките, травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Опасности, дебнещи дворните коткиОпасности, дебнещи дворните коткиИма някои опасности, които могат да застрашат здравето на вашата котка, ако не я отглеждате само вкъщи, а я пускате и на двора. Ето кои са 5-те най-чести опасности, дебнещи дворните котки.
Защо не бива да пропускаме реваксинациите на коткатаЗащо не бива да пропускаме реваксинациите на коткатаЗнаете, че от това да ваксинирате котката си до голяма степен зависи нейното здраве. Защо не бива да пропускаме реваксинациите на котката?
Причини за маниакално близане при котките и как да се справимПричини за маниакално близане при котките и как да се справимАко сте забелязали, че котката ви се ближе повече от обикновено, това не е случайно. Вижте какви са възможните причини за маниакално близане при котките и как да се справите с него.
Грижи за здравето на дворната коткаГрижи за здравето на дворната коткаВ това да отглеждате дворна котка няма нищо лошо и дори напротив, защото котките са свободолюбиви натури. Какви грижи за здравето на дворната котка трябва да полагаме?
Как да се грижите за устната хигиена на вашата котка?Как да се грижите за устната хигиена на вашата котка?Също като нас хората, така и котките много лесно развиват зъбен камък, гингивити и пародонтоза. Как да се грижите за устната хигиена на вашата котка?
Как да се грижите за зъбите на котетоКак да се грижите за зъбите на котетоКак да се грижите за зъбите на котето? И малките, и възрастните котки имат четири вида зъби. Всеки вид служи за нещо различно – или за игра, или за лов, или за хранене на котката.
Важни неща, които всеки стопанин на котка трябва да знаеВажни неща, които всеки стопанин на котка трябва да знаеКотките са прекрасни домашни любимци: сладки са, гушкат се, игриви са, а понякога са и много забавни. Те са сред най-популярните домашните любимци. Затова и повечето от нас си мислят, че знаят много за отглеждането на котки.
Диабет при коткатаДиабет при коткатаПрез последните години диабет се диагностицира все по-често и при котките, не само при хората. Захарният диабет при котките е доста сложно заболяване, свързано с нарушена обмяна на веществата.
За котките и топките космиЗа котките и топките космиКотките са изключително педантични за собствената си хигиена и полагат сериозни грижи да поддържат козината си чиста. Котешкият език е специално пригоден с кукички, които захващат падналите косъмчета и котката ги поглъща.
Опасно ли е котето ви да е твърде пухкавоОпасно ли е котето ви да е твърде пухкавоКазват, че котките са грациозни същества, но вероятно всеки от вас е виждал котка, която прилича повече на малка рошава табуретка, а грациозността ѝ отдавна е изчезнала заедно с пълната паничка с храна.