Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кастриране на коткатаКастриране на котката
02 Юни
С тази статия искаме да дадем отговор на често задавани въпроси, от вас, относно кастрирането на котките. Манипулацията за кастриране представлява премахване на репродуктивните способности на животното чрез лекарска намеса.
Защо котката пикае извън котешката тоалетна?Защо котката пикае извън котешката тоалетна?
24 Февр.
Котките обикновено лесно привикват да използват котешката тоалетна. Но понякога котката отказва да ползва котешката тоалетна. Защо котката ми пикае извън котешката тоалетна?
Причини котката да мирише лошоПричини котката да мирише лошо
17 Януари
Неприятната миризма на котките може да се появи по ред причини, като обикновено това е симптом на някое сериозно заболяване. Защо котката мирише? Какви са причините котката да мирише?
Депресия при котките - симптоми и лечениеДепресия при котките - симптоми и лечение
21 Дек.
Както хората, така и животните могат да страдат от депресия и подобни разстройства. Причините могат да са различни. Депресия при котките - симптоми и лечение:
Как се гледа руска синя коткаКак се гледа руска синя котка
14 Дек.
Породата руска синя котка е една от най-скъпите в света, отличаваща се с характерния цвят на козината. Тези животни са много грациозни и красиви, но както и за всеки друг любимец, трябва да полагате необходимите грижи за тях.
Как да се грижим за котката през зимата?Как да се грижим за котката през зимата?
13 Дек.
Подобно на нас, така и котките също чувстват силно студа и са доста чувствителни към резките климатични промени, тъй като са доста по-добре приспособени към по-топлото време. Грижи за котката през зимата:
Да режем ли ноктите на котката?Да режем ли ноктите на котката?
09 Дек.
Ако и вие имате котка за домашен любимец, тогава със сигурност се питате дали трябва да режете ноктите й или е по-добре да не го правите. Вижте повече в следващата статия:
Заболявания при руска синя коткаЗаболявания при руска синя котка
09 Дек.
Със сигурност сте чували за легендарните порода руска синя котка, която заема седмо място в класацията с най-скъпите котки на планетата и нейната цена варира от 1000 до 5000 лева.
Колко дълго живеят персийските котки?Колко дълго живеят персийските котки?
06 Дек.
Като цяло котките живеят по-дълго от повечето кучета, като конкретно персийските могат да доживеят дори до 18-20 години. Пряко влияние на продължителността на живота на персийките оказва не само генетиката
Заболявания при Мейн КуунЗаболявания при Мейн Куун
18 Ноем.
Мейн Куун са аристократична порода котки, които са също така доста издръжливи и лесно се адаптират към променящите се климатични условия. От какви заболявания боледуват котките Мейн Куун?