Любопитно за котките

Любопитно за котките

Любопитни факти и истории от света на котките.
Пси-пътешествие при котките! Що е то?Пси-пътешествие при котките! Що е то?
03 Януари
Petra Vasileva
Вероятно сте чели не една или две истории за котки, които са се върнали в домовете си на стотици километри и след години в неизвестност. Независимо дали са били загубени или са избягали. И винаги си задавате големия въпрос – как е възможно!
Ето коя е най-опасната котка на земята!Ето коя е най-опасната котка на земята!Понякога тихите води са най-дълбоки. Това важи с пълна сила за най-опасната котка на света. Сигурно си представяте лъв, леопард или нещо такова. Всъщност най-смъртоносната котка на планетата е доста сладка, пухкава и… малка.
Неверните митове за коткитеНеверните митове за коткитеКотките са едни от най-популярните и обичани домашни любимци в света. Благодарение на популярността си, покрай тях са се зародили много и най-причудливи митове.
Най-популярните породи коткиНай-популярните породи коткиКотките са сред най-обичаните домашни любимци. Но кои са най-популярните породи котки?
Най-екзотичните котки на светаНай-екзотичните котки на светаНай-екзотични са редките породи котки. Те са получени обикновено след кръстосване на познати породи, при отлично познаване на особеностите на видовете. Вижте най-екзотичните котки на света.
Любопитни факти за котката МанулЛюбопитни факти за котката МанулМанулът е малка дива котка, известна със своя необичаен и възхитителен външен вид: сплескано и закръглено лице, набито тяло и пухкава козина.
Породи котки, подходящи за децаПороди котки, подходящи за децаКотката е предпочитан домашен любимец от много хора. Тя е много чиста, привързва се към стопаните си, не изисква непрекъснати грижи, защото през по-голямата част от денонощието спи. Вижте породите котки за деца.
Топ 10 на най-любвеобилните породи коткиТоп 10 на най-любвеобилните породи коткиКотките са едни от най-обичаните домашни любимци. Сладки, гальовни, красиви, те покоряват сърцето ти само с един поглед. Вижте топ 10 на най-любвеобилните породи котки.
Най-умните породи коткиНай-умните породи коткиВсички котки са интелигентни и независими. Някои породи котки обаче са изключителни в това отношение. Кои са най-умните породи котки?
Породи котки със сини очиПороди котки със сини очиВсички котки са прекрасни, но писаните със сини очи имат особено силен чар. Вижте няколко породи котки със сини очи, на които да се насладите.