Любопитно за котките

Любопитно за котките

Любопитни факти и истории от света на котките.
Членовете на семейство Котки и кратка характеристика за тяхЧленовете на семейство Котки и кратка характеристика за тяхКотките са сред най-мистериозните животни, които се отличават от всички останали представители на животинския свят. Кои са членовете на семейство Котки? Какво трябва да знаем за семейство Коткови?
За мъжкия котарак и неговите особеностиЗа мъжкия котарак и неговите особеностиРешили сте да си вземете коте и се чудите дали има разлика между мъжката и женската котка. Ами, има физиологически разлики естествено. Има и разлики в поведението на мъжкия котарак.
Котки със сплескана муцунаКотки със сплескана муцунаИма различни породи котки, чиито муцунки са малко или много сплескани, но тук ще ви запознаем с четирите от най-популярните видове котки, които селекционерите определят като котки със сплескана муцуна.
Най-търпеливите породи коткиНай-търпеливите породи коткиКотките са едни от най-своенравните животни. Ако кучето може лесно да бъде дресирано, при котката този процес е по-труден. Често тези сладки създания са много нетърпеливи, не обичат да бъдат гушкани и докосвани. Кои са най-търпеливите породи котки?
Породи котки с къдрава козинаПороди котки с къдрава козинаНезависимо дали са породисти или не, котките се характеризират с голямо разнообразие от разцветки и украса на козината. А знаете ли, че има къдрави породи котки. Вижте тези очарователни къдрави котки.
Десет интелигентни породи коткиДесет интелигентни породи коткиПочти може да видите как очите на котките светят докато търсят кътчета и кутии у дома, как оглеждат всеки нов гост. Това е защото котките са много умни. Кои са най-интелигентните породи котки?
Едри породи котки, които са твърде сладкиЕдри породи котки, които са твърде сладкиКогато решите да доведете котка у дома едно от нещата, които трябва да имате в предвид, е размерът на бъдещия ви домашен любимец. Вижте едри породи котки, които са твърде сладки.
Какъв е характерът на Бурманската котка?Какъв е характерът на Бурманската котка?Бурманската котка се отличава с изключителната си интелигентност. Изглежда така сякаш тя разбира стопанина си с половин дума. Когато той говори, тя го гледа внимателно в очите. Какво трябва да знаем за характера и поведението на Бурманската котка?
Породи котки със зелени очиПороди котки със зелени очиМоже ли да си представите нещо по-красиво, по-интригуващо и по-нормално от котка със зелени очи. Нека видим някои породи котки със зелени очи. Особености на зеленооките породи котки.
Породи котки с пухкави опашкиПороди котки с пухкави опашкиКакво по-хубаво от това да се сгушим с пухкавия си домашен любимец? Някои котки са истински пухкавели. Вижте породите котки с пухкави опашки.