Котки

Котки

Потопи се в света на котките с Miau.bg. Тук ще намериш всичко необходимо за твоята любима котка. От А до Я за котките.
Симптомите на фелинозата (болест на котешкото одраскване)Симптомите на фелинозата (болест на котешкото одраскване)Фелинозата е известна още като болест на котешкото одраскване. Името е съвсем красноречиво – тя се предава именно от одраскване от котки, като по-често от нея боледуват децата, хората с отслабена имунна система и възрастните. Тя представлява инфекци
Колко често да храня котката?Колко често да храня котката?Храненето на котката е една от основните грижи за вашия любимец. Препоръчителен дневен прием храна за котки и с какво можем да храним котката.
Да се погрижим за козината на коткатаДа се погрижим за козината на коткатаЗдравето на козината на котката се влияе от множество външни и вътрешни фактори. Правилната грижа е задължителен фактор за доброто и здраве. Ето как да се погрижите за козината на вашата котка.
Как да поддържате козината на вашата коткаКак да поддържате козината на вашата коткаКозината на всяка котка се състои от три различни типа косми: дълги, леко удебелени към върха покривни и по-къс подкосъм. Ето как да се грижите за козината на котката.
Полезни храни за здрав стомах на коткатаПолезни храни за здрав стомах на коткатаХраненето на котката с натурални продукти може да е по-сложно, но е важно, за да е здрава вашата писана. С какви храни да храните котката?
Как да почистя рана на коткаКак да почистя рана на коткаКотките са много активни животни и могат също да се наранят. Именно затова е важно да знаете как да почистя рана на котка. Кога можете да се справите сами и кога трябва да заведете животното на лекар.
Котката не ходи по голяма нужда, какво да правя?Котката не ходи по голяма нужда, какво да правя?Ако чистейки тоалетната на котката ви, забележите че липсват фекалии повече от 2 дни, тогава задължително се обърнете към ветеринар. Възможни причини за задържане на дефекацията при котка
Котките ядат ли сладкоКотките ядат ли сладкоГоляма част от хората, които имат котка, се интересуват от това дали може да ѝ давате сладко - шоколад, торта, кекс или други подобни лакомства. Нека видим можем ли да даваме сладко на котката и как ѝ влияе то
Когато котката ще раждаКогато котката ще раждаВсяка една котка може да ражда 2-4 пъти в година, затова е добре да сте запознати с тези лесни, но важни насоки. Признаци на наближаващо раждане при котките. Как да разберете, че раждането при котката започва?
За анемията при коткитеЗа анемията при коткитеАнемията при котките е патологично състояние, което се характеризира с намалено количество на циркулиращите еритроцити (червени кръвни клетки), хемоглобин или двете. Вижте признаците на котешка анемия. Какво е лечението на котешка анемия?