miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки
Породи Котки

Породи Котки

Породите котки , техните характеристики и особености. Научи повече за най-обичаните и търсени породи котки .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-древните породи коткиНай-древните породи коткиИзминали са 9 хиляди и 500 години откакто котките са се оказали редом с хората на историческата сцена. Кои са най-древните породи котки? Това са най-старите породи котки с дълга история.
Кои породи котки спят най-много?Кои породи котки спят най-много?Представата за котка при болшинството хора се изчерпва най-често с една и също визуализация - мъркащата пухкава топчица, която спи на прозореца, до печката, или на кое да е меко и удобно местенце вкъщи.
Най-мързеливите породи коткиНай-мързеливите породи коткиМързел е второто название за котка. Те постоянно спят, дремят или се излежават. Някои представители на косматото племе са толкова мързеливи, че им е трудно да отидат до мястото за хранене, за да ядат. Кои са най-мързеливите породи котки?
Бенгалска КоткаБенгалска КоткаБенгалската котка е изключително красиво животно, което прилича на малка версия на истински леопард. Бенгалските котки са много популярни сред представителите на шоубизнеса.
Котка ЕлфКотка Елф
01 Окт.
Нина 2
Котка Елф е животно с изключително интересен външен вид. Котка Елф напоследък става все по-популярна не само заради екзотичната си външност, но също така и заради факта, че не предизвиква алергии у хора.
Корниш РексКорниш Рекс
01 Окт.
Нина 2
Корниш Рекс е котка с изключително екзотичен и според някои дори странен външен вид. Корниш Рекс лесно се поддава на възпитание. Корниш Рекс може да се храни както с гранулирани и консервирани храни за котки от висок клас, така и с натурални продукти.
Хипоалергенни породи коткиХипоалергенни породи коткиПочти няма хора, които да не се умиляват от възможността да имат пухкаво мъркащо коте у дома. За част от желаещите обаче това се оказва неочаквано голямо предизвикателство, защото имат алергия към котки. Кои са хипоалергенните породи котки?
Сибирска коткаСибирска коткаТърсите си средно голям размер коте с пухкава козина, което е подарък за очите на всеки, който го съзре? А пък на всичкото отгоре и любвеобилно. . тогава Сибирската котка е вашият домашен любимец!
Персийски Стерлинг (STE)Персийски Стерлинг (STE)
28 Септ.
Нина Норд
Персийският стерлинг е подвид на екзотичната котка, която е създадена по изкуствен начин от американски селекционери през шестдесетте години на миналия век. Персийският стерлинг се различава от останалите екзотични котки с цвета на козината си.
Британска късокосместа коткаБританска късокосместа коткаБританската късокосместа котка е родословна версия на традиционната британска домашна котка, добре представено тяло, плътна козина и широко лице. Отглеждане на британската късокосместа котка.