Породи Котки

Породи Котки

Породите котки, техните характеристики и особености. Научи повече за най-обичаните и търсени породи котки.
Породи котки с прекрасна, дълга козинаПороди котки с прекрасна, дълга козинаВсеки месец ставаме свидетели на нови тенденции и понякога е трудно да сме в крак с модата, тъй като тя е толкова променлива. Но за едно сме сигурни – дългокосместите породи котки винаги ще са на мода.
Дребни породи котки, идеални за апартаментДребни породи котки, идеални за апартаментНай-хубавото на дребните котки е, че са подходящи и за по-малки жилища.
Каква е разликата между Сиамска и Тайска коткаКаква е разликата между Сиамска и Тайска коткаТайската котка идва от Сиам, днешен Тайланд. В миналото дива, днес тя е одомашнена порода котка.
Калифорнийска сияеща коткаКалифорнийска сияеща котка
16 Септ.
Нина 2
Калифорнийска Сияеща котка е екзотична котка, която много прилича на миниатюрен леопард. Калифорнийската Сияеща котка достига от 4 до 8 килограма. Калифорнийската Сияеща котка има нужда от просторно място, където да тича и да се катери.
Ориенталска коткаОриенталска котка
12 Септ.
Нина 2
Ориенталска котка е много близка на една от най-известните породи - Сиамската котка. Ориенталска котка има нужда от много играчки, за да се чувства добре, докато стопанинът й не е вкъщи. Ориенталска котка лесно се поддава на дресировка.
Йоркска Шоколадова коткаЙоркска Шоколадова котка
24 Август
Нина 2
Йоркска шоколадова котка е изключително красиво животно с разкошна козина, което няма как да остане незабелязано. Йоркска шоколадова котка е доста интелигентен любимец. Йоркска Шоколадова котка обожава лова и затова за нея са подходящи имитиращи го игри
Сейшелска КоткаСейшелска Котка
21 Август
Нина 2
Сейшелска Котка е животно с екзотичен вид, което няма как да остане незабелязано. Сейшелска Котка се цени изключително в родната си Великобритания. Сейшелска Котка обожава деца и е подходяща за големи семейства.
Бурманска КоткаБурманска Котка
16 Август
Нина 2
Бурманска Котка често се бърка със Свещена Бирманска Котка заради наименованието, но всъщност това са две различни породи. Бурманска Котка е с игрив нрав и обича да се забавлява. Бурманска Котка е склонна към депресия, ако бъде оставена сама за дълго
Котка СеренгетиКотка Серенгети
31 Юли
Нина 2
Серенгети е котка, която изглежда като екзотично диво животно, без при това да има каквито и да е диви гени. Серенгети е игрив домашен любимец, чиято красота е гордост за всеки стопанин. Серенгети е добродушна котка, която обича деца.
ОцикетОцикет
31 Юли
Нина 2
Оцикет е красива котка с екзотична външност, която е популярна с атрактивния си външен вид и с игривия си добродушен характер. Оцикет е едра котка, която е с издължено тяло. Оцикет не е капризна порода и ще хапва каквото му се дава.