Породи Котки

Породи Котки

Породите котки, техните характеристики и особености. Научи повече за най-обичаните и търсени породи котки.
Шотландска Клепоуха КоткаШотландска Клепоуха Котка
05 Май
Нина 2
Шотландска Клепоуха котка, известна като Шотландски Фолд и Скотиш Фолд, е животно с атрактивна визия и много мил нрав. Шотландска Клепоуха котка има нужда да играе, за да се чувства щастлива. Шотландска Клепоуха котка няма изявени недостатъци.
Горска коткаГорска котка
14 Април
Нина 2
Горската котка, известна също така като Дива котка или като Европейска котка, е хищник от семейство котки, който обитава гористите райони на Европа, северна Азия и може да се срещне дори в Африка.
Китайска планинска коткаКитайска планинска коткаКитайската планинска котка (Felis bieti), още наречена китайска пустинна котка, вероятно е най-малко познатият вид от семейство Котки на света.
Сибирска коткаСибирска коткаТърсите си средно голям размер коте с пухкава козина, което е подарък за очите на всеки, който го съзре? А пък на всичкото отгоре и любвеобилно. . тогава Сибирската котка е вашият домашен любимец!
Породи котки с прекрасна, дълга козинаПороди котки с прекрасна, дълга козинаВсеки месец ставаме свидетели на нови тенденции и понякога е трудно да сме в крак с модата, тъй като тя е толкова променлива. Но за едно сме сигурни – дългокосместите породи котки винаги ще са на мода.
Дребни породи котки, идеални за апартаментДребни породи котки, идеални за апартаментНай-хубавото на дребните котки е, че са подходящи и за по-малки жилища.
Каква е разликата между Сиамска и Тайска коткаКаква е разликата между Сиамска и Тайска коткаТайската котка идва от Сиам, днешен Тайланд. В миналото дива, днес тя е одомашнена порода котка.
Ориенталска коткаОриенталска котка
12 Септ.
Нина 2
Ориенталска котка е много близка на една от най-известните породи - Сиамската котка. Ориенталска котка има нужда от много играчки, за да се чувства добре, докато стопанинът й не е вкъщи. Ориенталска котка лесно се поддава на дресировка.
Йоркска Шоколадова коткаЙоркска Шоколадова котка
24 Август
Нина 2
Йоркска шоколадова котка е изключително красиво животно с разкошна козина, което няма как да остане незабелязано. Йоркска шоколадова котка е доста интелигентен любимец. Йоркска Шоколадова котка обожава лова и затова за нея са подходящи имитиращи го игри
Сейшелска КоткаСейшелска Котка
21 Август
Нина 2
Сейшелска Котка е животно с екзотичен вид, което няма как да остане незабелязано. Сейшелска Котка се цени изключително в родната си Великобритания. Сейшелска Котка обожава деца и е подходяща за големи семейства.