Породи Котки

Породи Котки

Породите котки, техните характеристики и особености. Научи повече за най-обичаните и търсени породи котки.
МаргайМаргай
15 Окт.
Нина 2
Маргай е вид дребна дива котка, която прилича на Оцелот и е изключително красива. Маргай е изчезващ вид и ловът му е забранен, тъй като популацията е много малка.
Борнейска коткаБорнейска коткаДивите котки са едни от най-трудните за изучаване сред видовете в дивата природа. Борнейската дива котка е потаен вид. Какво знаем за живота на борнейската дива котка?
Минскин - всичко за екзотичната порода коткиМинскин - всичко за екзотичната порода коткиМинскин е нова порода котки. Минскин не е като другите котки, защото се отличава с екзотична визия и много благ характер. Какво трябва да знаем за уникалната котка Минскин?
Британска късокосместа коткаБританска късокосместа коткаБританската късокосместа котка е родословна версия на традиционната британска домашна котка, добре представено тяло, плътна козина и широко лице. Отглеждане на британската късокосместа котка
Селкирк рекс - всичко за къдравата коткаСелкирк рекс - всичко за къдравата коткаСелкирк рекс е сред редките породи котки. Селкирк рекс са котки с къдрава козина. Какво трябва да знаем за отглеждането на Селкирк рекс?
Калифорнийска сияеща коткаКалифорнийска сияеща котка
07 Май
Нина 2
Калифорнийска Сияеща котка е екзотична котка, която много прилича на миниатюрен леопард. Калифорнийската Сияеща котка достига от 4 до 8 килограма. Калифорнийската Сияеща котка има нужда от просторно място, където да тича и да се катери.
Шотландска Клепоуха КоткаШотландска Клепоуха Котка
05 Май
Нина 2
Шотландска Клепоуха котка, известна като Шотландски Фолд и Скотиш Фолд, е животно с атрактивна визия и много мил нрав. Шотландска Клепоуха котка има нужда да играе, за да се чувства щастлива. Шотландска Клепоуха котка няма изявени недостатъци.
Горска коткаГорска котка
14 Април
Нина 2
Горската котка, известна също така като Дива котка или като Европейска котка, е хищник от семейство котки, който обитава гористите райони на Европа, северна Азия и може да се срещне дори в Африка.
Китайска планинска коткаКитайска планинска коткаКитайската планинска котка (Felis bieti), още наречена китайска пустинна котка, вероятно е най-малко познатият вид от семейство Котки на света.
Сибирска коткаСибирска коткаТърсите си средно голям размер коте с пухкава козина, което е подарък за очите на всеки, който го съзре? А пък на всичкото отгоре и любвеобилно. . тогава Сибирската котка е вашият домашен любимец!