Породи Котки

Породи Котки

Породите котки , техните характеристики и особености. Научи повече за най-обичаните и търсени породи котки .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колор-Пойнт (CLP)Колор-Пойнт (CLP)
11 Август
Нина Норд
Персийският колор-пойнт е порода котки, която е била специално създадена през 50-те години на миналия век. Идеята на селекционерите е била да създадат пухкава сиамска котка, което приключило със създаването на Персийският колор-пойнт.
Котка НаполеонКотка Наполеон
11 Август
Нина 2
Котка Наполеон е изключително красива и със сигурност ще привлече вниманието на всеки, който я види. Муцунката на котка Наполеон изглежда умилително дори при възрастните екземпляри, поради което те приличат на малки котенца.
РагамъфинРагамъфин
11 Август
Нина 2
Рагамъфин е красива котка, която е с изключително добър характер, заради което е много популярна като домашен любимец в семейства с деца. Рагамъфин е котка, която е много деликатна и чувствителна и е подходяща за спокойни хора.
Котка НибелунгКотка Нибелунг
09 Август
Нина 2
Котката Нибелунг е изключително рядко срещан представител. Нибелунг се смята за дългокосмест вариант на прочутата руска синя котка. Нибелунг е неизвестна на хората, които не са увлечени сериозно от различните породи котки.
АшераАшера
09 Август
Нина 2
Ашера е една от най-скъпите и най-красивите котки в света. Ашера е много едра котка - тялото й достига до почти един метър дължина и 14 килограма тегло. Ашера е спокойно животно, което лесно се научава да се разхожда на повод.
Абисинска коткаАбисинска котка
09 Август
Нина 2
Абисинската котка е грациозно и красиво животно, което ще привлече вниманието на всеки с изключителния си външен вид и гордия си поглед. Абисинските котки не могат да живеят без вниманието на стопанина си. Абисинските котки са много умни.
Бомбайска КоткаБомбайска Котка
09 Август
Нина 2
Бомбайска Котка е изключително красиво животно с интересен външен вид. Бомбайска Котка е предпочитан любимец за хора, които искат да направят впечатление на гостите си. Бомбайска Котка, независимо от екзотичното си име, няма нищо общо с Индия.
Као МаниКао Мани
06 Август
1
Нина 2
Као Мани е една от най-красивите и най-скъпите породи котки в света. Као Мани е истинско мъркащо бижу.
Турски ВанТурски Ван
06 Август
Нина 2
Турски Ван е красива котка, която е с добър характер и атрактивен външен вид. Турски Ван е котка, която е с изключително развит интелект и заради това печели голяма популярност. Турски Ван е едра котка, като мъжките могат да достигнат до 8 килограма.
РегдолРегдол
06 Август
Нина 2
Регдол е много красива котка, която е прочута с уравновесения си спокоен характер. Регдол е котка, която внася уют и спокойствие в дома, в който живее. Регдол няма особени претенции по отношение на храната.