Хранене и Отглеждане

Хранене и Отглеждане на Котки

Хранене, отглеждане, дресура и възпитание на котки. Полезни съвето в отглеждането на вашата домашна котка.
Важни грижи при отглеждане на бирманска коткаВажни грижи при отглеждане на бирманска коткаБирманската котка е послушен, тих спътник, който обича хората и ще ги следва от стая в стая. Очаквайте бирманската котка да иска да участва в това, което правите, и бъдете благодарни, че не е толкова капризна като сиамските котки.
Да се преборим със стреса на коткатаДа се преборим със стреса на коткатаНяма правила, които всеки стопанин на котка трябва да следва в подобна ситуация, защото всяко животно е индивидуално. Все пак има няколко съвета, които могат да бъдат от полза за справяне с котешкия стрес.
Хигиена на котешката тоалетнаХигиена на котешката тоалетнаКогато решите да отглеждате котка у дома, основното оборудване, с което трябва да се снабдите, е котешката тоалетна. Тя трябва да отговаря на естествените нужди на вашият любимец.
Грижа за по-стари коткиГрижа за по-стари коткиКотките могат да бъдат чудесен домашен любимец, който да бъде до вас дълги години, ако се грижите правилно за него. За съжаление, пухкавите животни остаряват също като хората, което налага и по-специални грижи за зрелите представители.
14 породи малки котки, които цялото семейство ще обича14 породи малки котки, които цялото семейство ще обичаМоже би осиновяването на котка от дребна порода е най-добрият вариант за вас. 14 породи малки котки, които цялото семейство ще обича
Най-бързите домашни породи коткиНай-бързите домашни породи коткиКотките са интелигентни, любвеобилни, сладки и изключително атлетични. Сред тях има първенци в скоростното бягане и ловкостта. Ето кои са те
Хранене на персийска коткаХранене на персийска коткаКак да храним персийска котка? Подходящи храни за персийски котки? Какви храни обичат персийските котки? Как да храним малки персийски котенца?
Отглеждане на Сиамска Котка въщиОтглеждане на Сиамска Котка въщиСиамските котки са умни и пъргави питомци, които могат да са и много забавни. В същото време сиамските котки са и много шумни, тъй като понякога изразяват с неистово мяукане своето недоволство.
Хранене на Мейн КуунХранене на Мейн КуунКотките от порода Мейн-Куун са не само огромни и пухкави, но и много игриви, дружелюбни и лесни за възпитание. С какво да гощавате тази котка? Ето ги особеностите при храненето на Мейн Куун.
Никога не храни котката си с тези човешки храни!Никога не храни котката си с тези човешки храни!Със сигурност сте изпадали в положение, в което си хапвате сладко и котката ви гледа с огромните си очи, очаквайки да споделите с нея лакомството си. Но трябва да знаете, че някои от любимите ни вкусотии са неподходящи за котки.