Размножаване на Котки

Развъждане и размножаване на котки

Развъждане, размножаване и разгонване при котките. Съвети при развъждането на котета.
Колко пъти раждат коткитеКолко пъти раждат котките
27 Юни
Колко пъти раждат котките? Наясно ли сте колко много пъти може да роди вашият женски домашен любимец?
Маркиране на котката - защо, как, когаМаркиране на котката - защо, как, когаЗнаете, че котките маркират територията си и то не като минават с маркер върху различните повърхности, а като пускат своите секрети върху тях. Какво трябва да знаем за котешкото маркиране?
Разгонването при мъжките коткиРазгонването при мъжките коткиВижте как настъпва разгонването при мъжките котараци и за какво трябва да се подготвите, за да реагирате аде
Защо котката мести малките сиЗащо котката мести малките сиКотките-майки понякога местят своите малки котенца. За това обаче си има причина. Вижте защо котката измества малките си и разберете как да предотвратите това нейно поведение.
Кога настъпва половата зрялост при котките?Кога настъпва половата зрялост при котките?При котките процесът на полова зрялост т. е. навлизането в пубертета започва още преди да е напълно завършено физическото им израстване. Настъпването на полова зрялост може да бъде повлияно от различни фактори като породата.
Признаци, че котката умираПризнаци, че котката умираНикога не е лесно да се сблъскате с реалността, че най-вероятно ще надживеем нашите домашни любимци. Вижте признаците, че котката умира.
Защо котката се разгонва честоЗащо котката се разгонва честоАко котката ви се разгонва прекалено често, това може да е свързано с няколко условия. Ако разгонването на котката продължи повече от 10 дни, това състояние се нарича упорит естерус
Чифтосване на коткатаЧифтосване на коткатаПоловата зрялост при котките настъпва на 8 – 10 месеца при женските и на 9 – 12 месеца при мъжките, но пълното им физическо развитие завършва на 18-месечна възраст. След постигане на пълно развитие котките са напълно готови за поколение.
Ето как котките показват любовта сиЕто как котките показват любовта сиНе е вярно, че котките се привързват единствено към територията и не обикват стопанина си. Ето как котките показват любовта си. Разберете още сега обича ли ви вашата котка!
Как да разберем дали котката е разгонена?Как да разберем дали котката е разгонена?Разгонването е неизменна част от живота на всяка една котка. Обикновено то настъпва в някои от месеците февруари, март, април, юни или юли. Как да разберем дали котката е разгонена.