Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките, травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Цистит при коткатаЦистит при коткатаЦистит - това е възпаление на пикочния мехур. От цистит боледуват и котките. Какви са симптомите на котешкия цистит? Какво причинява цистит при котките? Какво трябва да знаем за профилактиката и лечението на котешки цистит?
Защо котката е неспокойна?Защо котката е неспокойна?В сравнение с другите домашни любимци, котките по-рядко страдат от нервни разстройства. Въпреки това и при тях се среща безпокойство. Какви са причините вашата котка да е неспокойна?
Трябва ли да миете зъбите на котката сиТрябва ли да миете зъбите на котката сиКотките мият ли зъбите си? Трябва ли да се мият зъбите на котката? Как се мият котешките зъби? Вижте отговорите на тези въпроси тук!
Необходимост ли е наистина котешката паста за зъби?Необходимост ли е наистина котешката паста за зъби?Ако имате котка за домашен любимец, трябва да полагате грижи за нейната устна хигиена. Ето какво трябва да знаете за грижата за зъбите на котката - каква котешка четка и паста за зъби да изберете.
6 грешки, които стопаните на котки допускат при тяхното отглеждане6 грешки, които стопаните на котки допускат при тяхното отглежданеЧесто, улисани в проблеми, стопаните на котки допускат сериозни грешки при отглеждането на любимците си. За да не се случи нещо фатално, трябва да избягвате допускането на тези грешки при отглеждането на котка.
Как да защитим котката от външни паразитиКак да защитим котката от външни паразитиМакар да отглеждате котка у дома, шансът тя да се зарази с външни паразити е напълно реален. Бъдете подготвени и разберете как да защитите котката от външни паразити.
Опасности, дебнещи дворните коткиОпасности, дебнещи дворните коткиИма някои опасности, които могат да застрашат здравето на вашата котка, ако не я отглеждате само вкъщи, а я пускате и на двора. Ето кои са 5-те най-чести опасности, дебнещи дворните котки.
Защо не бива да пропускаме реваксинациите на коткатаЗащо не бива да пропускаме реваксинациите на коткатаЗнаете, че от това да ваксинирате котката си до голяма степен зависи нейното здраве. Защо не бива да пропускаме реваксинациите на котката?
Причини за маниакално близане при котките и как да се справимПричини за маниакално близане при котките и как да се справимАко сте забелязали, че котката ви се ближе повече от обикновено, това не е случайно. Вижте какви са възможните причини за маниакално близане при котките и как да се справите с него.
Грижи за здравето на дворната коткаГрижи за здравето на дворната коткаВ това да отглеждате дворна котка няма нищо лошо и дори напротив, защото котките са свободолюбиви натури. Какви грижи за здравето на дворната котка трябва да полагаме?