Miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве
Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Може ли котката да се разгони след кастрация?Може ли котката да се разгони след кастрация?
10 Април
Възможно ли е котката да се разгони след кастрация? Защо котките проявяват признаци на разгонване и след като са кастрирани? Какво трябва да знаем за кастрираните котки?
Как мъжката котка да спре да маркира у домаКак мъжката котка да спре да маркира у дома
30 Март
Урината на мъжките котки е особено остра и силна, затова са нужни мерки за предотвратяване на маркирането. Начини за справяне с маркирането с урина. Най-ефективният начин за решаване на проблема е кастрирането на котки
Може ли котката да има глисти, ако не излиза навън?Може ли котката да има глисти, ако не излиза навън?
28 Март
Навярно смятате, че вашата котка няма глисти, защото никога не напуска жилището ви? Един от начините за инфектиране на домашната котка с глисти е чрез пренасяне на яйца на паразити с обувките, с които ходите навън.
Разбиране на състоянието на черния дроб на вашата коткаРазбиране на състоянието на черния дроб на вашата котка
26 Март
В тази статия е обяснено защо черният дроб е толкова важен, какви проблеми може да възникнат, както и как храненето може да помогне на вашия любимец.
Опасно ли е домашната котка да контактува с улични котки?Опасно ли е домашната котка да контактува с улични котки?
21 Март
Опасно ли е домашната котка да контактува с улични котки навън? Рискове от взаимодействието между домашни и улични котки. Какво трябва да знаем, преди да пуснем домашната котка на разходка навън?
Настинка при коткитеНастинка при котките
18 Март
Котките също страдат от настинка. Трябва да се уточни, че настинката при писаните е твърде общо название, което се отнася до цяла група от симптоми с болестен характер.
Кои подправки са опасни за коткитеКои подправки са опасни за котките
07 Март
Подправките могат да бъдат вкусни и ароматни добавки към храната на хората, но не всички от тях са безопасни за котките. Не давайте на котката храни с тези подправки!
Kотешки имунодефицитен вирусKотешки имунодефицитен вирус
07 Март
Вирус на котешка имунна недостатъчност или котешки СПИН, е вирус, срещащ се при котките и атакуващ имунната им система. Заразените домашни любимци са податливи на инфекции и болести.
Защо козината на котката започва да пада през пролетта?Защо козината на котката започва да пада през пролетта?
01 Март
На първо време това може да изглежда странно, но фактът е, че козината на котката започва да пада през пролетта поради редица физиологични и природни фактори.
Гиардия при котките - симптоми и лечениеГиардия при котките - симптоми и лечение
28 Февр.
Как котките се заразяват с гиардия? Какви са симптомите на гиардия? Какво е лечението от гиардия? Фенбендазол и метронидазол са най-често използваните лекарства за унищожаване на гиардия. Заразяват ли котките с гиардия?