Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хапчета против разгонване при котките - ползи и вредиХапчета против разгонване при котките - ползи и вреди
22 Февр.
Хапчетата против разгонване за котки са друга възможност за собствениците на домашни любимци, които искат да попречат на своите котешки приятели да се размножават. Тези хапчета съдържат хормони.
Очни симптоми, които подсказват, че котката ви има нужда от ветеринарОчни симптоми, които подсказват, че котката ви има нужда от ветеринар
17 Февр.
Като собственик на котка е важно да сте наясно с признаците и симптомите, които предполагат, че вашият домашен любимец може да се нуждае от ветеринарна помощ. Проблемите с очите при котките, които са знак за
Проблеми със зрението при коткитеПроблеми със зрението при котките
30 Януари
Проблемите със зрението при котките са често явление. Обикновено те са предизвикани от небрежност на стопаните и водя в много случаи до загуба на зрението на животните.
Продукти за свеж дъх и дентална грижа при коткитеПродукти за свеж дъх и дентална грижа при котките
24 Януари
Да се поддържа денталната хигиена на котката е задължение на нейния стопанин, което ако не бъде изпълнено, може да доведе до развитие на сериозни дентални заболявания
Колко години живеят ангорските котки?Колко години живеят ангорските котки?
22 Януари
Продължителността на живота на една котка е непостоянна величина, която зависи от много фактори, както е при хората. Колко години живеят ангорските котки?
От какво боледуват най-често малките котенцаОт какво боледуват най-често малките котенца
23 Дек.
Котките, също боледуват от грип и малките са по-податливи на зарази. От какво боледуват най-често малките котенца.
Как да се грижим за котката през зимата?Как да се грижим за котката през зимата?
14 Дек.
Подобно на нас, така и котките също чувстват силно студа и са доста чувствителни към резките климатични промени, тъй като са доста по-добре приспособени към по-топлото време. Грижи за котката през зимата:
Причини за рязко отслабване при коткатаПричини за рязко отслабване при котката
08 Дек.
Причини за рязко отслабване при котката. Защо котката слабее? Причини котката да слабее. Какво да правим, ако котката отслабне ряздко?
Себорея и пърхот при коткиСеборея и пърхот при котки
06 Дек.
Както при хората, така и при котките може да се появи пърхот. Себореята, или наричана още себореен дерматит е заболяване на кожата. Себорея и пърхот при котки.
Как да дадем хапче на коткаКак да дадем хапче на котка
03 Дек.
Ефективността на лечението зависи пряко от това какво може да се направи, за да давате хапчета на вашата котка без проблеми. Подготовка на котето за хапче. Кога е най-подходящото време да дадем хапче на котката