Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заболявания при американска късокосместа коткаЗаболявания при американска късокосместа котка
20 Март
Нежният и спокоен темперамент на американската късокосместа котка я прави идеален домашен любимец. Заболявания при американска късокосместа котка:
Признаци за дефицит на таурин при коткитеПризнаци за дефицит на таурин при котките
04 Март
Ауринът трябва да се приема редовно от храна, която съдържа достатъчно животински протеин. Това вещество е незаменимо в организма на котката, а липсата му води до тежки последици за здравето.
Депресия при котките - признаци и причиниДепресия при котките - признаци и причини
01 Март
Много хора мислят котките за самостоятелни по природа. Въпреки това, котките могат да бъдат социални и да преживеят загуба и скръб като хората. Депресия при котките - признаци и причини.
Менингит при коткитеМенингит при котките
26 Февр.
Менингитът е опасно инфекциозно заболяване, от което страдат бозайниците, включително човекът. Среща се и при котките. Най-често причина за менингита при котките
Възможни заболявания при ориенталските коткиВъзможни заболявания при ориенталските котки
15 Ноем.
Възможни заболявания при ориенталските котки. Кои са характерните заболявания, за които трябва да бъдат следени домашните мъркащи питомци?
Заболявания при котките от породата девон рексЗаболявания при котките от породата девон рекс
10 Ноем.
Девон рекс е сравнително нова порода. Появила се е едва през миналия век, през 1959 година е забелязано първото котенце с къдрава козина, за което по-късно е установено, че има рецесивен ген, носен и от двамата родители. Заболявания при девон рекс.
Заболявания при котка ашераЗаболявания при котка ашера
01 Септ.
Ашера е сравнително млада порода котки, появила се през 80-те години на миналия век. Тя е изкуствено създадена от хората, като са използвани гени на обикновена домашна котка, сервал и африканска леопардова котка. Заболявания при котка ашера.
Как да помогнем на котката си да отслабне?Как да помогнем на котката си да отслабне?
27 Юли
В днешно време котките ни стават все по-дебели. Колкото и странно да звучи, това е съвсем вярно. Как да помогнем котката си да свали няколко килограма.
Вярно ли е, че белите котки са глухи?Вярно ли е, че белите котки са глухи?
19 Юли
Специалистите отправят предупреждение към всеки бъдещ стопанин на мъркащ домашен любимец, че сред писаните с бяла козина се срещат глухи по рождение екземпляри. Тези животни могат да оцелеят само с помощта на човека. Вярно ли е, че белите котки са глухи?
Котката се чеше по ушите! Краста ли има?Котката се чеше по ушите! Краста ли има?
06 Юли
Ушната краста е сред най-разпространените котешки заболявания. Как да я разпознаете? Котката се чеше по ушите! Краста ли има?