Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките, травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
За диабета при коткитеЗа диабета при коткитеПовече от 150 милиони хора на планетата страдат от захарен диабет. По-чести заболявания са само рака и сърдечните патологии. А могат ли и котките да боледуват от диабет? За съжаление да, те също могат да станат жертви на това коварно заболяване.
Защо котката диша учестено?Защо котката диша учестено?Тахипнеята е състояние на учестено повърхностно дишане, което се наблюдава не само при хората, но и при котките. Като цяло причините се делят на физиологични и патологични.
Признаци, че котката не се чувства добреПризнаци, че котката не се чувства добреПодобно на всички останали животинки, котките не могат да се оплачат на стопаните си, че не се чувстват добре. Затова тук ще ви покажем за кои котешки симптоми трябва да следите. Те показват, че котката не се чувства добре.
Първа помощ при коткиПърва помощ при коткиЗнаете, че ваксинацията на котката е абсолютно задължителна, но, подобно на хората, дори и ваксинираната котка може да се разболее. Как да окажем първа помощ на котката?
Помощ, котката ми повръща хранаПомощ, котката ми повръща хранаВсички котки повръщат. Въпросът е на какво се дължи това. Вижте причини котката да повръща храната си.
Бяс при котката - симптоми, причини, лечениеБяс при котката - симптоми, причини, лечениеСигурно знаете, че не всички болести, пренасяни от толкова скъпите ни домашни любимци са лечими и за съжаление конкретната тема ще е именно за бяс при котката - болест, която в почти всички случаи завършва със смърт.
Как да поддържаме ушите на котката?Как да поддържаме ушите на котката?Отглеждането на коте у дома изисква цялостна грижа както за правилното му хранене, така и за здравето му. Как да поддържаме ушите на котката?
Наднормено тегло при коткитеНаднормено тегло при коткитеНаднорменото тегло при котките е относително често срещано явление, с което обаче сравнително лесно можем да се справим.
Заболявания при персийските коткиЗаболявания при персийските коткиПерсийската котка е една от най-старите и популярни породи в света. Поради особената им физика, персийските котки често страдат от определени здравословни проблеми. За кои заболявания при персийските котки трябва да следите?
Астма при коткитеАстма при коткитеТочно както при хората, астмата при котките е хронично възпаление на белите дробове. Макар и нелечимо заболяване, като цяло тя може да бъде овладяна с правилните грижи и лекарства.