miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки
Породи Котки

Породи Котки

Породите котки , техните характеристики и особености. Научи повече за най-обичаните и търсени породи котки .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Английските породи коткиАнглийските породи коткиЗнаете ли от къде произлиза любимата ви порода котки? Има няколко доста известни и разпространени породи котки, които са английски, но вероятно не много хора знаят за това. Ето някои от английските породи котки:
Породи котки без козинаПороди котки без козинаПовечето породи котки привличат хорското внимание заради сладкия си вид и меката, пухкава козина. Но в природата съществуват и такива породи, които са без никаква козина или със съвсем лек мъх по себе си. Вижте повече:
Котка Шотландски фолдКотка Шотландски фолдКотките са най-пухкавите и сладки домашни любимци, а някои породи приличат на плюшени играчки. Невъзможно е човек да не поиска да ги гушне. На това определение перфектно отговаря породата Шотландски фолд.
Тръстикова КоткаТръстикова Котка
23 Окт.
Нина 2
Тръстикова Котка, известна още като Блатен Рис, е хищно животно, което е със статут на изчезващ вид. Тръстикова Котка е защитена и ловът й се наказва строго.
От А до Я за Китайската Планинска КоткаОт А до Я за Китайската Планинска Котка
23 Окт.
Нина 2
Китайска Планинска Котка, известна още като Сива Планинска Котка или Пустинна Котка, е диво животно, застрашено от изчезване. Китайска Планинска Котка се среща рядко и видът все още не е добре изучен.
МаргайМаргай
15 Окт.
Нина 2
Маргай е вид дребна дива котка, която прилича на Оцелот и е изключително красива. Маргай е изчезващ вид и ловът му е забранен, тъй като популацията е много малка.
Борнейска коткаБорнейска коткаДивите котки са едни от най-трудните за изучаване сред видовете в дивата природа. Борнейската дива котка е потаен вид. Какво знаем за живота на борнейската дива котка?
Минскин - всичко за екзотичната порода коткиМинскин - всичко за екзотичната порода коткиМинскин е нова порода котки. Минскин не е като другите котки, защото се отличава с екзотична визия и много благ характер. Какво трябва да знаем за уникалната котка Минскин?
Селкирк рекс - всичко за къдравата коткаСелкирк рекс - всичко за къдравата коткаСелкирк рекс е сред редките породи котки. Селкирк рекс са котки с къдрава козина. Какво трябва да знаем за отглеждането на Селкирк рекс?
Калифорнийска сияеща коткаКалифорнийска сияеща котка
07 Май
Нина 2
Калифорнийска Сияеща котка е екзотична котка, която много прилича на миниатюрен леопард. Калифорнийската Сияеща котка достига от 4 до 8 килограма. Калифорнийската Сияеща котка има нужда от просторно място, където да тича и да се катери.