miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки
Породи Котки

Породи Котки

Породите котки , техните характеристики и особености. Научи повече за най-обичаните и търсени породи котки .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бирманска КоткаБирманска КоткаБирманската котка е една от най-красивите и загадъчни породи. Предците на бирманската котка са живеели в бирманските храмове и са се смятали за свещени животни. Бирманската котка е известна още като Свещена Бирма.
ПитерболдПитерболдКотки от породата Питерболд. Отглеждане на Питерболд. Грижи за Питерболд. Хранене на Питерболд. История на Питерболд. Котка без козина Питерболд.
Хималайска КоткаХималайска КоткаХималайските котки са разновидност на персийките. В същото време хималайските котки имат характерните за сиамските котки цветове - светла козина, тъмна муцуна, лапи, опашка и уши. Хималайската котка трябва да се разресва всеки ден
Донски СфинксДонски СфинксДонски Сфинкс е изключително атрактивна котка, която предизвиква възхищение у някои, а у други - неприятни чувства, тъй като е от породите, които изобщо нямат козина.
Сиамска КоткаСиамска Котка
21 Май
Нина 2
Сиамската котка е една от най-разпознаваемите породи котки най-вече заради интересния цвят на козината си и сините си очи. Съществува схващането, че Сиамската котка е с лош характер. порода.
Породи котки с прекрасна, дълга козинаПороди котки с прекрасна, дълга козинаВсеки месец ставаме свидетели на нови тенденции и понякога е трудно да сме в крак с модата, тъй като тя е толкова променлива. Но за едно сме сигурни – дългокосместите породи котки винаги ще са на мода.
Котка Охос АзулесКотка Охос АзулесВ животинското царство най-грациозни са представителите на семейство котки. Точно по този начин възприемаме и нашите домашни любимци. Котка охос азулес е уникална по рода си. Какви грижи изисква котката охос азулес?
Американски БобтейлАмерикански Бобтейл
21 Април
Нина Норд
Американският бобтейл е много красива котка, която се отличава от останалите породи с късата си опашка. Американският бобтейл е била създадена в САЩ през втората половина на ХХ век.
Мейн КуунМейн Куун
20 Април
Нина Норд
Мейн Куун е най-едрата от всички породи котки, отглеждани от човека. Красивата американска дългокосместа котка няма как да не направи впечатление не само с размерите си, но и с красотата си.
Руска Синя КоткаРуска Синя Котка
20 Април
Нина Норд
Руската синя котка е домашен любимец, който няма как да не бъде забелязан. Руската синя котка е аристократична, спокойна и е истинско удоволствие човек да живее с нея. Руската синя котка е чувствителна на тема хигиена.