miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките
Любопитно за котките

Любопитно за котките

Любопитни факти и истории от света на котките.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо някои котки мяукат повечеЗащо някои котки мяукат повечеВсички обичаме домашните любимци, особено котките. Защо котката мяука? Защо някои котки мяукат повече от други?
Какъв цвят са ангорските котки?Какъв цвят са ангорските котки?За ангорските котки са характерни изящните движения, но и преливащите се окраски на козината. Вечната класика при тази порода е небесно бели. Ангорките могат да са над 10 различни цвята
Породи котки с големи ушиПороди котки с големи ушиПороди котки с големи уши. Със сигурност е доста странно да видим такива любимци, тъй като не сме свикнали и тези породи не са най-известните в света, а и са доста екзотични.
Най-пухкавите породи котки (ГАЛЕРИЯ)Най-пухкавите породи котки (ГАЛЕРИЯ)Ако и вие искате да се сдобиете с дългокосместо приятелче, вижте кои са най-пухкавите породи котки.
Какво си мисли за котката ви за вас?Какво си мисли за котката ви за вас?За котките казват, че са студени и непредсказуеми. И че не се привързват към хората? Какво си мислят котките за своите стопани?
Име за персийска коткаИме за персийска коткаИмена за персийска котка. Как да наречем своята персийска котка? Ето красиви имена за женска и мъжка персийска котка.
Характер и поведение на Мейн КуунХарактер и поведение на Мейн КуунХарактер и поведение на Мейн Куун. Въпреки факта, че Мейн Кууните имат американски произход, много от техните стопани отбелязват, че котките от тази порода имат типично руски темперамент.
За какво се използва терапията с коткиЗа какво се използва терапията с коткиКотките са наистина удивителни същества, които могат и да лекуват. Вижте какво представлява фелинотерапията или т. нар. лечение с котки. За какво се използва терапията с котки?
Странни породи коткиСтранни породи коткиКои са странните породи котки? Породите котки са толкова много, че някои са наистина невероятни. Ето най-странните породи котки.
Породи котки в черноПороди котки в черноКои са породите черни котки? Открай време черните котки получават лоша реклама. Но въпреки че се свързват с вещици и лоши поличби, те всъщност са едни от най-милите и сладки котки. В Япония дори се смята, че жените, които притежават черни котки, привличат